Frie verksteder VW

Informasjon til frittstående verksteder

Som en seriøs aktør kan du søke om verkstedsertifisering for ett eller flere av bilmerkene Harald A. Møller importerer. Uavhengig av hvor stort du driver, har du tilgang til vår service- og reparasjonslitteratur gjennom portalen erWin.

Kontakt oss for mer informasjon og søknadsskjema ved å sende e-post til Tore Johansen på tore.johansen@moller.no. Så snart vi har mottatt og gått igjennom detaljene for søknaden, vil du bli kontaktet av Harald A. Møller AS for mer informasjon og videre fremdrift. Verkstedlitteratur, verktøy og diagnosesystemer er også tilgjengelige for frie Volkswagen verksteder. 

Forskjellen mellom sertifiserte og frie verksteder

Forskjellen mellom å drive et fritt verksted og et sertifisert verksted er stor. Først og fremst er kravet til administrativt arbeid, regnskap samt IT- og verkstedutstyr omfattende for et sertifisert verksted. Spesialverktøy og annet utstyr på verkstedet skal i mange tilfeller være av en spesifisert type. Dette spesifiseres av Harald A. Møller AS ved forespørsel.

Verkstedutrustning, spesialverktøy og diagnoseutstyr

Verkstedutrustning og spesialverktøy kan kjøpes hos din lokale Volkswagen forhandler. Dette er originalmerket utstyr som det blir henvist til i reparasjonslitteraturen. Harald A. Møller AS forhandler diagnoseapparater om dette trengs. Software for diagnoseverktøy kjøpes på erWinOpens an external link sine nettsider. For å få tilgang til diagnosesoftware, behøver du et verkstednummer. Dette søkes gjennom Harald A. Møller AS. Ønsker man å jobbe med tyverisikrede komponenter relatert til startsperre, radio- og navigasjonssystemer eller styreenheter kreves eget utstyr og egne søknader. For mer informasjon rundt dette, kontakt oss på verktoy2@moller.no

Service- og reparasjonslitteratur

Service- og reparasjonslitteratur er tilgjengelig for både privatpersoner og frie verksteder på erWin sine nettsider. Her finnes den informasjonen man trenger for å serve eller reparere et Volkswagen kjøretøy. Via chassisnummer vises informasjon om den aktuelle bilen. Deretter kan alle opplysninger som trengs for reparasjon hentes opp, som for eksempel:

  • Teknisk produktinformasjon
  • Reparasjonshåndbok
  • Strømskjema
  • Servicenormer
  • Serviceskjema
  • Selvstudiehefter

Gå til erWinOpens an external link

Linker til erWin for andre merker enn Volkswagen som Harald A. Møller importerer

For mer informasjon rundt dette, kontakt oss på Frie.Forhandlere@moller.no.

Teknisk support

Vi tilbyr teknisk support for frie verksteder. Kontakt oss på kundehenvendelser@moller.no

Teknisk opplæring

Vi tilbyr også frie verksteder kurs og opplæring innen teknikk. Ta kontakt for informasjon om våre kurser på tekniskopplaering@moller.no