En kvinne sitter i en VW ID3 og kobler til App-Connect med smarttelefonen

ID.Software2.3
Til alle ID.-modeller

Oppdater din ID.-modell Over-the-Air.

Oppdater din ID.-modell Over-the-Air.

Her finner du informasjon om hvordan du kan få regelmessige Over-the-Air oppdateringer til din elbil og hvilke forutsetninger som må oppfylles

Opplev fremtiden allerede i dag

Med regelmessige Over-the-Air oppdateringer blir modellene i ID.-familien oppdatert med de nyeste digitale løsningene gjennom hele livsløpet. Funksjoner og forbedringer kan installeres Over-the-Air uten at du må oppsøke en sertifisert Volkswagen-forhandler. Du finner mer informasjon om hvordan dette fungerer her.

En mann lener seg mot en VW ID3 og ser på smarttelefonen – VW Over-the-Air oppdatering

Over-the-Air oppdateringer lastes ned i bakgrunnen over 4G-nettet mens du kjører. Det vises et varsel i infotainmentsystemet når en oppdatering er tilgjengelig for din bil, og du veiledes gjennom installasjonstrinnene. Installasjonen utføres mens bilen står parkert, og neste gang du starter bilen, har du tilgang til nye og forbedrede funksjoner. 

Vennligst merk: I tillegg til Over-the-Air oppdateringene, oppdaterer vi også forhåndsinstallerte apper i bilen. Disse programmene kan installeres separat. I noen tilfeller må den nyeste programvare være installert for at appen skal kunne installeres.

Forutsetninger ID.Software2.3

ID.Software2.3 er den aller første oppdateringen som kan installeres Over-the-Air, uten at du må oppsøke et sertifisert merkeverksted. På denne siden får du en oversikt om hva som er nytt.

Vennligst merk:

 • Du må ha ID.Software2.1 installert i bilen* og være en registrert We Connect ID.-bruker for å kunne installere Over-the-Air oppdateringen.
 • Ny funksjonalitet kan variere avhengig av modell, modellår og ekstrautstyr.
 • ID.Software2.3 må være installert for at du skal motta framtidige oppdateringer.
 • Enkelte fremtidige programvareoppdateringer vil ikke være tilgjengelige som Over-the-Air oppdateringer og må installeres hos en sertifisert Volkswagen-forhandler.

* Har du ikke har mottatt  ID.Software2.1-oppdateringen enda, kontakter du Volkswagen-forhandlerenOpens an external link din.

En kvinne sitter i sin VW ID og trykker på telefonen – VW Over-the-Air oppdatering

Du må også ha en aktiv We Connect ID.-bruker. Denne er gratis de første tre årene og gir deg mange fordeler. Du kan for eksempel med din smarttelefon varme opp eller kjøle ned kupéen eller sjekke batterinivået.

Har du ikke aktivert en We Connect ID.-bruker?
Du finner mer informasjon om tjenesten og hvordan du registrerer deg her.

Hva er inkludert i ID.Software2.3?

Infotainmentsystemet får nytt utseende med ID.software2.3. De digitale knappene har fått ny design, fontene er endret og plasseringen av meny-ikonene er optimalisert. Det gjør det enklere å se informasjonen i infotainmentsystemet, og det blir enklere å bruke. Hjem-knappen tilpasses konteksten, og kan personaliseres.

Slik oppdaterer du til ID.Software2.3

Vi viser deg hvordan du oppdaterer din ID. steg for steg*

--:--

Opplever du utfordringer knyttet til installering av ID.Software 2.3? Les mer om våre tips og råd.

Ofte stilte spørsmål ID.Software 2.3

Tips og råd ID.Software 2.3

Vennligst merk: Hvis du har installert We Connect ID.-appen og har en gyldig We Connect-avtale, kan du gå direkte til trinn 4.

 1. Last ned We Connect ID.-appen til smarttelefonen din. Du finner We Connect ID.-appen for Android i Google Play Store og for iOS i App Store.
  Gå til App StoreOpens an external link
  Gå til Play StoreOpens an external link
 2. Følg instruksjonene i appen, logg på og legg til bilen din.
 3. Aktiver We Connect-avtalen. Det gjør du ved å følge instruksjonene i appen.
 4. Dersom elbilen din er i online-modus, lastes nye oppdateringer ned automatisk under kjøring.
 5. Når du har parkert bilen, velger du den tilgjengelige oppdateringen. Du finner mer informasjon om innholdet i oppdateringen under «Mer informasjon».
 6. Du kan ikke lade bilen mens Over-the-Air oppdateringen installeres. Sørg for at batterinivået er minst 50%, og ta deretter ut ladekabelen. Installer oppdateringen. Hvor lang tid installeringen tar avhenger av størrelsen på oppdateringen. Dersom det er andre ting som må gjøres før du kan installere (f.eks. lukke vinduene, slukke lysene), får du beskjed om dette i infotainmentsystemet. Oppdateringen starter når du forlater bilen og låser den.
 7. Du kan ikke bruke eller lade bilen mens oppdateringen installeres.
En mann sitter i en VW ID og ser på infotainmentsystemet

Viktig informasjon om oppdateringen

Når frontkameraet for førerassistentsystemene oppdateres, er de kamerabaserte førerassistentsystemene (Lane Assist, Travel Assist osv.) ikke tilgjengelig. Dette angis med gule advarsler og symboler på displayet i bilen. Rent teknisk kan dette sammenlignes med «snø på kameraet», noe du kanskje allerede opplevde i fjor vinter. Når programvareoppdateringen er installert, vil de ulike førerassistentsystemene være tilgjengelige igjen. Vi sender deg en e-post der du kan samtykke til å motta oppdateringen. Følg med i innboksen for e-postadressen du har lagret i din Volkswagen ID.-bruker.

Ofte stilte spørsmål – ID.Software2.3
Tips og råd – ID.Software2.3

Opplever du problemer med å installere oppdateringen har vi flere tips til hva du kan prøve å gjøre. Vi har så langt funnet flere grunner til at nedlastingen av programvaren blir forsinket, og vi fortsetter å analysere nye data hver dag. Noen av årsakene til forsinkelsene vil bli utbedret i løpet av kort tid eller til neste oppdatering, mens andre må analyseres grundigere.

Nedlastingen starter forsinket

A woman in a red jacket standing in front of a VW ID. and an illuminated VW logo

Har du ikke installert 2.1?

Da bestiller du time hos din lokale Volkswagen-forhandler. Du må ha installert ID.Software 2.1 for å kunne installere ID.Software2.3 og framtidige oppdateringer. Du finner mer informasjon og ofte stilte spørsmål om 2.1 her.