En kvinne går ut av VW Volkswagen Tiguan SUV
En kvinne går ut av VW Volkswagen Tiguan SUV
En kvinne går ut av VW Volkswagen Tiguan SUV
En kvinne går ut av VW Volkswagen Tiguan SUV

Dekk og felger

Dekk og felger

Alt om dekk og felger til din Volkswagen

Er du på jakt etter originale Volkswagen felger til din bil? Har du spørsmål til det å skifte dekk, måling av dekktrykk, om hjulstillingen på bilen er riktig eller hvor dyp mønsterdybden bør være for å sikre optimalt veigrep? Eller kanskje du er på jakt etter et sted for oppbevaring av dekkene dine? Vi kan tilby dekkhotell slik at dekkene dine oppbevares på en optimal måte når de ikke er i bruk.

Bestill dekkservice

Vi skifter dekkene for deg og oppbevarer de på et trygt sted hele året.

Dekkservice fra Volkswagen gir følgende fordeler for deg

 • 100% original Volkswagen service
 • Bruk av moderne monteringsutstyr
 • Kvalifiserte servicemedarbeidere som utfører hjulskiftet raskt og sikkert
 • Konkurransedyktig pris

Dekkhotell hos Volkswagen

Oppbevaring av bildekk i et dekkhotell betyr høy komfort og null stress for deg - til en rimelig pris. Dekkhotell er det perfekte oppbevaringssted for dine sommer- og vinterdekk, og ved å oppbevare hjulene hos oss får du bedre plass i garasjen og et problemfritt hold av dekk. Vi oppbevarer dekkene på riktig måte, nemlig kjølig, mørkt og tørt. I tillegg kontroller vi mønsterdybden på dekkene og avbalanserer hjulene på nytt. Dermed er bilen riktig skodd når den nye sesongen starter, uten at du selv må bruke tid og krefter på å løfte hjulene inn i og ut av garasjen. 

Bestill dekkservice

Vi skifter dekkene for deg og oppbevarer de på et trygt sted hele året.

Fordeler ved å velge dekkhotell for oppbevaring av dekk

Hos oss er dekkene dine trygge og lagret under de beste forhold for dekk.

 • Vi sørger for en optimal løsning for dekkene dine. Vi oppbevarer dekkene kjølig, mørkt og tørt, akkurat slik de skal oppbevares.
 • Vi kan kontrollere mønsterdybde på dekk og avbalansere hjulene dersom du ønsker det. Det betyr økt sikkerhet for deg.
 • Dekkhotell er en komfortabel løsning for deg, da du slipper å løfte dekkene inn i og ut av garasjen.

Beste praksis for oppbevaring av dekk

 • Til tross for det tykke gummibelegget er dekkene svært følsomme. Dekk liker ikke å ha det for varmt, for fuktig og for lyst. Derfor er det viktig at du finner et egnet sted for oppbevaring av vinter- eller sommerdekkene dine.
 • Dekk har sin faste plass på høyre eller venstre side. Før du pakker dem bort, bør du derfor merke dekkene slik at du vet hvilket dekk som var montert foran til venstre, bak til høyre osv. Det gjør det enklere å montere dem på riktig plass igjen.
 • Når du skifter dekk, er dette det riktige tidspunktet for å foreta en grundig kontroll av dekkene. Er mønsterdybden ikke lenger stor nok eller er det buler på kanten? Er svaret ja bør dekket skiftes ut – stammen er ødelagt og dekket er farlig.
 • Sørg for riktig klima for dekkene. Oppbevar dekkene kjølig, tørt og mørkt – med andre ord ikke i nærheten av kjellervinduet. Dekk foretrekker å ha det komfortabelt, og dekkene bør dessuten overhodet ikke oppbevares sammen med fett, olje og løsemidler.
 • Lagre dekk stående eller liggende? Oppbevar dekk uten felger aller helst stående, og snu på dem fra tid til annen. Komplette hjul bør helst ligge oppå hverandre. Hjulstativer og veggfester kan også brukes.
 • I henhold til ADAC bør du bytte dekkene på samme aksel etter 10 000 km, dette for å forebygge skader som sagtanndannelse. Dekkene med størst mønsterdybde skal være bak.
 • Husk at dekkene er den eneste forbindelsen du har til veibanen.

Vi skifter dekkene for deg. Raskt og enkelt

Vi skifter dekkene raskt og effektivt for deg, og sjekker dekktrykket. Dekkservice er rimelig prismessig og en rask start hos et Volkswagen verksted i forbindelse med sommer- vintersesong. Vi skifter dekkene dine etter avtale og trenger du nye dekk finner vi riktige dekk for din bil. Vi kan også oppbevare dekkene du bytter fra i et av våre dekkhotell. 

Bestill dekkservice

Vi skifter dekkene for deg og oppbevarer de på et trygt sted hele året.

Holdbarhet og vedlikehold av dekk

Når er det på tide å skifte dekk? Hvordan kan jeg se at bilen har slitte dekk? Maksimal levetid for dekk er 10 år – forutsatt at de ikke er skadet og at mønsterdybden ikke er slitt ned tidligere. Her får du gode tips for vedlikehold for bilens dekk som vil kunne forlenge dekkenes levetid:

 • Unngå varme dekk. Ved å tilpasse kjørestilen din kan du påvirke hvor raskt dekkene slites. Unngå kjøring med kraftig akselerasjon og nedbremsing.
 • Unngå fortauskanten når du parkerer. Dette kan skade gummibelegget og dekkets innvendige konstruksjon. I verste fall eksploderer dekket mens du kjører.
 • Riktig dekktrykk. Lavt trykk øker slitasjen. Kontroller dekktrykket regelmessig, og øk det dersom du skal kjøre med tungt lastet bil. Men vær forsiktig: Også for høyt trykk kan skade dekket.
 • Jevn mønsterdybde. Kontroller og mål jevnlig mønsterdybden på bildekkene, og kontroller dekkene for skader og deformeringer.
 • Avbalansering av dekk. Sørg for å få dekkene avbalansert hver gang du legger om til andre dekk. Dette forlenger dekkenes levetid og beskytter i tillegg lagre, styresystem og oppheng.
 • Ha riktig hjulstilling. Det er kun når akselgeometrien er riktig at dekkene slites jevnt. Slites dekkene dine ujevnt? Få hjulstillingen justert på nytt.
 • Hold dekkene rene. Unngå at dekkene kommer i kontakt med olje, fett og drivstoff.
Mønsterdybde på dekk

Mønsterdybde på dekk

Sjekk mønsterdybden på dekkene dine, enten selv eller hos et Volkswagen-verksted. Mønsterdybden er viktig for dekkenes veigrep og funksjon. 

For lav mønsterdybde gir dårlig veigrep. Vi anbefaler derfor minimum 3 mm for sommerdekk og 4 mm for vinterdekk. Er mønsterdybden enda lavere, bør du montere nye dekk. Forsikringsselskapene i Norge opplyser om at svært mange stygge bilulykker på veiene i hovedsak er forårsaket av for dårlige og slitte dekk. Ved å kjøre med dekk med riktig mønsterdybde er du vesentlig tryggere i trafikken og kjørekomforten blir også bedre. 

 • Hvor dyp bør mønsterdybden på dekk være? I Norge er minimumsgrensen for sommerdekk 1,6 mm og 3 mm for vinterdekk. Vi anbefaler som sagt 3 mm for sommerdekk og 4 mm for vinterdekk. Jo dypere mønsterdybde, desto bedre kan dekket avlede vannet. Dette beskytter mot vannplaning og farlige situasjoner hvor du mister veigrepet.
 • Hvordan måler man mønsterdybden? I de grove mønsterrillene i dekkene finner du små tapper som er 1,6 mm høye. Bruk disse for å se hvor mye dekkene er slitt. For mer nøyaktig måling, bruk egnet dybdemåler.

Nyttige snarveier

Oi sann! Nettleseren du bruker støttes ikke eller er utdatert

Vi kan ikke vise deg innholdet på denne nettsiden fordi din nettleser enten er utdatert eller ikke støttes. Nettsiden fungerer best med Firefox eller Google Chrome. Les mer og last ned Firefox nettleser her eller Google Chorme nettleser her