Sikring av hund i bil
Sikring av hund i bil
Sikring av hund i bil

Gode råd og tips til sikring av hund i bil

Sikring av hund i bil og dyr er svært viktig for sikkerheten til deg som sjåfør, dine passasjerer og dyret selv. Sørg derfor for at kjæledyret ditt er forsvarlig sikret før dere legger ut på tur.

Akkurat som løse gjenstander kan en hund eller katt bli slengt fremover i bilen med enorm kraft ved en bråstopp eller kollisjon, og i verste fall kan dyret påføre både seg selv og andre alvorlige skader. En løs hund eller katt kan også distrahere deg som sjåfør og dermed skape farlige situasjoner i trafikken. 

4pets Pro hundebur

4Pets hundebur til Volkswagen

Ta vare på hunden din med kvalitetshundeburet fra sveitsiske 4Pets. Vedlikeholdsfrie bur i høy kvalitet som sikrer både hund og passasjerer under transport. Burene er låsbare og kan kombineres med tilhørende crash guard og madrass for topp komfort for din firebeinte venn.

Fra kr 4.3901

Kontakt bilforhandler for bestilling

Hundeburene ii 4pets Pro-serien leveres i ulike størrelser og priser. Få oversikt og velg hundeburet som passer din hund og bil best.

Har du spørsmål om hundeburene i 4Pets Pro-serien? Kontakt din lokale bilforhandler. Vi hjelper deg gjerne med dine spørsmål og behov. 

Finn nærmeste bilforhandler her

Størrelse og priser

Type

Høyde

Bredde

Dybde

Pris

Pro 1 Small2

54,4 cm

54,5 cm

73,5 cm

Kr 4.390

Pro 2 Medium2

66 cm

54,5 cm

83,5 cm

Kr 4.790

Pro 3 Small2

66 cm

68 cm

73,5 cm

Kr 4.870

Pro 3 Medium2

66 cm

68 cm

83,5 cm

Kr 5.090

Pro 4 Large2,3

66 cm

81,5 cm

93,5 cm

Kr 5.890

Pro 22 Large4,3 (dobbelt bur)

66 cm

96,5 cm

83,5 cm

Kr 7.890

Høyde

54,4 cm

Bredde

54,5 cm

Dybde

73,5 cm

Pris

Kr 4.390Huskeliste ved kjøp av hundebur

1
Velg et solid hundebur til bilen

Sikring av hund i bil kan først og fremst gjøres forsvarlig på to måter:

  • Hunden kan oppbevares i et trygt bur som festes på korrekt måte med belte eller stropper
  • Hunden kan sikres ved hjelp av godkjente sikkerhetsseler som er beregnet for transport av dyr i bil.

– Vi fører det sveitsiske merket 4Pets og deres hundebur i serien «Proline». Dette er solide og robuste hundebur i aluminium, som er designet for god sikring av hund i bil, og burene er i absolutt toppklasse når det kommer til kvalitet og sikkerhet. Hundeburene er TÜV SÜD- sertifiserte og Crash Test-godkjente, samt at de er garantert knirkefrie, sier Mattis Kirkeng Hyllestad, produktspesialist for deler/tilbehør hos Harald A. Møller AS.

2
Velg riktig størrelse på hundeburet

Hundebur til bil i Proline-serien kommer i en rekke forskjellige størrelser, og det er totalt 13 forskjellige varianter. Grunnprinsippene på de ulike variantene er det samme, men størrelsene er forskjellige. Du kan få alt fra små enkle hundebur til større doble hundebur, og her er det viktig å velge korrekt størrelse på buret i forhold til hundens størrelse.

– Et hundebur bør være så stort at hunden kan snu seg rundt og finne komfortable posisjoner å ligge i, men ikke så stort at hunden blir kastet mye frem og tilbake. Jo mer hunden kan bevege seg, jo mer fart vil den kunne opparbeide seg før den treffer veggene i hundeburet ved en bråstans eller kollisjon.

Hundebur til bil fra 4Pets er alle laget for bilens bagasjerom. Burene festes med en stropp som følger med buret, og denne stroppen festes i faste punkter i bilen. På denne måten får du full sikring av hund i bilen, samt at passasjerene er sikret.

– En usikret hund i bil kan være livsfarlig. Ved en kollisjon i bare 50 km/t vil en Schäfer på 30 kg ha en vekt tilsvarende 1200 kg. Er hunden da usikret i bilen, vil man kunne risikere at hunden treffer personer i bilen, noe som vil kunne være fatalt, både for mennesker og dyr.

Usikker på hvilket hundebur passer best til ditt bagasjerom? Kjør innom din lokale forhandler. Vi har flere hundebur i ulike størrelser du kan prøve.  

Hva sier lovverket om sikring av hund i bil?

Når hundeburet og hunden er trygt og forsvarlig plassert i bilen, finnes det også produkter som kan øke både sikkerheten og komforten ytterligere for din beste firebente venn. Til enkelte hundebur kan du kjøpe en Crash-Bag, en innovativ pute som festes på den fremste veggen på hundeburet og som fungerer som en demping for hunden ved bremsing og i verste fall ved en kollisjon. På noen biler kan det være nødvendig å montere hundeburet noe høyere opp fra bagasjeromsgulvet på grunn av et lavt bagasjeromsgulv, og da er Box-Lift perfekt til nettopp dette. Box-Lift monteres under hundeburet slik at døren på buret kan gå uhindret opp. For ekstra komfort for hunden kan du også få kjøpt en egen madrass til å legge på gulvet i buret.

Volkswagen Touareg på isen med hund og eier

Når sikring av hund i bil er på plass ved hjelp av et solid hundebur, kan også lakken sikres mot eventuelle ripeskader fra skarpe hundeklør.

– Vi har en løsning fra 4Pets som heter «Scratch Guard».  Dette er en matte som festes under hundeburet ved hjelp av borrelås. Når hunden skal inn eller ut av bilen, trekkes den enkelt ut og legges over lastekanten slik at den skåner lakken mot hunden. I flere av våre bilmodeller har vi i tillegg også praktiske bagasjeromsmatter med en ekstra duk som foldes ut og legges over lastekanten, forklarer Kirkeng Hyllestad. 

NAFs råd for sikring av hund i bil

  • Der det er mulig skal dyr være plassert sikkert i et bur – for alles sikkerhet.
  • Hvis det ikke er mulighet for å ha dyr i bur, finnes det spesielle seler for hund som kan kombineres med bilens sikkerhetsseler, kjøpes i NAF Butikken, bilrekvisitabutikker, enkelte dyrebutikker og hos Felleskjøpet.
  • Hvis ingen av disse rådene er mulige, er eneste riktige plassering av løse dyr i bil på benplassen til passasjer foran. Passasjeren får heller bytte plass med dyret og dermed sitte bak!

Kilde: NAF

 

Nyttige snarveier

Oi sann! Nettleseren du bruker støttes ikke eller er utdatert

Vi kan ikke vise deg innholdet på denne nettsiden fordi din nettleser enten er utdatert eller ikke støttes. Nettsiden fungerer best med Firefox eller Google Chrome. Les mer og last ned Firefox nettleser her eller Google Chorme nettleser her