2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Volkswagen assistentsystemer i bil

Volkswagens assistentsystemer gir komfort og kan forhindre en bilulykke.

Volkswagen tilbyr en hel rekke assistentsystemer som gir både sikkerhet og komfort. Dette gjør at du kan fokusere på en god kjøreopplevelse.

Forhindre en bilulykke.

Du må fremdeles holde hendene godt på rattet, men våre intelligente assistentsystemer sørger for å gjøre kjøreopplevelsen ekstra komfortabel og trygg. Listen over assistentsystemer er lang, og de ulike løsningene for sikkerhet kan hjelpe deg som bilfører med å forhindre en bilulykke. Se alle Volkswagens sikkerhetssystemer

Så lett er det å rygge med tilhenger.

I tillegg til å gjøre bilkjøringen tryggere, kan du med asistentsystemene også oppleve økt komfort. Ryggingen har for eksempel aldri vært enklere enn med ryggekamera. For ikke å snakke om rygging med tilhenger. Trailer Assist tar over styringen og gjør jobben for deg når du skal manøvrere bilen din med tilhenger. 

active info display assistentsystem

Active Info Display.

Velg akkurat den informasjonen du ønsker å se.

Fremtiden er digital og med den heldigitale Active Info skjermen kan du få akkurat den informasjonen du ønsker når du selv ønsker det. Den høyoppløselige og innovative skjermen tilbyr flere visninger hvor du kan se mye mer enn bare hastighet og turtall. Skjermen har kraftigere farger, flere piksler, bedre lysstyrke og høyere kontrast sammenlignet med de analoge instrumentene. Informasjonen du velger å se vises på en oversiktlig og fleksibel måte.   

Head-up-display assistentsystem

Head-up-Display.

Hold blikket på veien.

Head-up-displayet viser viktig informasjon i synsfeltet som gjør at du kan holde blikket på veien. Displayet gir deg full oversikt over hastighet, fartsgrense, assistentsystemer, navigasjonsmeldinger og advarsler. Informasjonen vises på et glassklart skjerm som ligger plassert foran frontruten og kan skjules under et deksel i instrumentpanelet. 

night vision termisk kamera fra volkswagen

I.Q. Light - LED matrix frontlys.

Unngå blending i mørket.

«I.Q. Light» – LED matrix frontlykter* (interaktive, med kamera og hovedlyskontroll) med dynamisk fjernlysregulering lyser på personer som er i faresonen foran bilen og varsler føreren og personen foran bilen. Systemet lyser opp veien med sterkere lys og en bredere lyskjegle uten at andre trafikanter eller gående blendes. Informasjon kommer opp i et head-up display som er synlig i frontruten. Sikkerhetssystemene Night Vision og I.Q. Light bidrar til mye tidligere oppmerksomhet og reaksjon på farlige situasjoner. Disse systemene er samkoplet og gjør kjøreturen sikrere, mer behagelig og mer intuitiv enn noensinne før.

*Tilgjengelig på Touareg og nye Passat.

night vision termisk kamera fra volkswagen

Night vision.

Viser veien i mørket.

Night Vision teknologien kan fange opp mennesker og dyr i mørket via et varmbilde av området rundt bilen (termisk kamera). Disse vises på skjermen i grønt eller rød lys avhengig av farenivået. Da varsles fører via head-up display og betjening, samt at bremsesystemene aktiveres og reduserer risikoen for ulykker. 

Rygge med tilhenger trailer assist fra volkswagen

Tilhengerassistenten Trailer Assist.

Gjør rygging med tilhenger til en lek!

Tilhengerassistenten "Trailer Assist" hjelper deg å manøvrere tilhengeren på plass når du rygger. Ryggekameraet registrerer tilhengerens vinkel og dragets lengde og føreren stiller kun inn ønsket ryggevinkel på tilhengeren ved hjelp av speiljusteringsknappen. Systemet overtar styringen mens føreren kun betjener gass og brems. 

Du vil garantert like dette assistentsystemet, men husk at selv om bilen gjør det meste av jobben er du som fører av bilen ansvarlig og må følge med. 

Assistentsystemet for køkjøring

Køassistenten Traffic Jam Assist.

Assistentsystemet som gjør køkjøring mer behagelig.

Traffic Jam Assist bruker velkjente systemer som ACC automatisk avstandsregulering og Side Assist feltskifteassistent for å gjøre det enklere å kjøre i kø. I hastigheter mellom 0 og 60 km/t kan Passat og Touareg følge bilen foran mens den automatisk styrer gass og brems, innenfor systemets begrensninger. Bilen holdes i kjørefeltet. Traffic Jam Assist avlaster deg i køtrafikk med hyppige stopp og igangkjøringer, og kan bidra til å unngå typiske kørelaterte ulykker. Front Cross Traffic Assist til Touareg (ekstrautstyr) varsler om eventuell trafikk foran Touareg.  

ryggekamera ekstrautstyr Volkswagen

Rear view - ryggekamera.

Fordi vi ikke har øyne i nakken.

Ryggekameraet hjelper deg å oppdage hindringer bak bilen. Kameraet er integrert i hekken på bilen og overfører bilder til skjermen til infotainmentsystemet. Det blir mye enklere å parkere og oppdage hindringer. Ryggekameraet, som er ekstrautstyr, hjelper deg å holde oversikt over området bak bilen når du rygger inn i en parkeringsluke, innenfor systemets begrensninger.

Området som dekkes av kameraet, vises på skjermen til infotainmentsystemet. Med ryggekamera kan du oppdage hindringer som du ellers ikke ville sett. På skjermen vises også hjelpelinjer som gjør det enklere å vurdere avstander.

Vokswagen trafikkskiltgjenkjenning

Sign Assist trafikkskiltgjenkjenning.

Registrerer fartsgrenser og forbikjøringsforbud.

Trafikkskiltgjenkjenning er et assistentsystem i bilen med en sensor som registrerer hastighetsbegrensninger samt forbud mot forbikjøringer med et kamera. Symbolene vises i multifunksjonsdisplayet og holder deg hele tiden oppdatert på gjeldende hastighet på veien.

Volkswagen assistentsystem dynamisk lysassistent

Lysassistenten Dynamic Light Assist.

Kjør med fjernlysene på - hele tiden.

En ny innovasjon fra Volkswagen er Dynamisk lysassistent som gjør at du kan kjøre med fjernlys hele tiden. Avansert teknologi regulerer fjernlysene slik at de ikke blender møtende bilister.

Lyset maskeres ut automatisk og du har optimal sikt hele tiden. Den delen av fjernlyset som ikke er maskert, beholder uforminsket lysstyrke. Dermed oppdager du farer du ellers ikke ville oppdaget, og kjører tryggere i mørket.

Lysassistenten Light Assist

Automatisk veksling mellom fjernlys og nærlys

Light Assist slår fjernlysene automatisk av og på, og sikrer god belysning av veibanen uten at fører må veksle mellom fjernlys og nærlys. Ved fri kjørebane kobles fjernlyset inn.

Når systemet registrerer en bil som kjører foran eller møtende trafikk, kobler det automatisk over fra fjernlys til nærlys. Når kameraet ikke registrerer flere biler, kobler systemet over til fjernlys igjen.

Volkswagen blindsonevarsler sikkerhetssystem

Utmanøvreringsassistent.

Overvåker begge sider av bilen når du rygger ut fra en parkeringsplass.

 

Utmanøvreringsassistenten hjelper deg når du skal rygge ut av en parkeringsluke, innenfor systemets begrensninger. Den har sensorer i støtfangeren bak som overvåker områdene bak og på sidene av bilen. Kommer du for nær en annen bil, varsler systemet deg med et lydsignal. Hvis du ikke reagerer på varslingen, kan systemet redusere farten og til og med forhindre en kollisjon ved å aktivere bremsene.

Volkswagen park pilot parkeringssensor sikkerhetssystem

Park pilot.

Få hjelp til å parkere bilen.

Du ser ikke alltid hvor mye plass du har bak deg når du skal parkere. Derfor kan det være lurt å velge parkeringssensorer som ekstrautstyr, til din nye bil. Systemet varsler deg om hindringer, innenfor systemets begrensninger, ved hjelp av lyd- og lyssignaler på infotainmentsystemet. Jo nærmere du kommer hindringen, desto høyere blir frekvensen på lydsignalet. Fra 30 cm høres et konstant lydsignal. Hvis du likevel vil ha noen til å vinke deg på plass, er det bare å skru av lyden på parkeringssensorene.

Full oversikt over området rundt bilen med Area View.

Kameraene hjelper deg og gir deg full områdevisning.

Omgivelsesvisningen "Area View" har fire kameraer som tilbyr en mengde visninger som gjør det vesentlig lettere å navigere bilen. Slik kan du eksempelvis se bilens komplette omgivelser i fugleperspektiv. Kameraer fra bilens fremste og bakerste punkt gjør det mulig å se inn på veien du rygger eller kjører inn på, når utsynet fra førersetet er blokkert.  

Snarveier.