2.1.0.6_0, 2017-03-31 11:32:53
Car Net - internett i bilen

Online i bilen med Car-Net

Digitaliseringen spiller en stadig større rolle og påvirker flere og flere områder i våre liv. Volkswagen har derfor innført Car-Net, et konsept som er under stadig utvidelse. Her kan du lære mer om systemet og hvordan det virker, samt hvilke tjenester Car-Net tilbyr.  

Car-Net er paraplybetegnelsen for alle mobile onlinetjenester fra Volkswagen. I Car-Net-familien finner du Guide & Inform, App Connect og e-Remote. Car-Net utvides fortløpende med nye tjenester og funksjoner som skal dekke dine behov. 

Visste du at Volkswagens bilmodeller kan integreres med smarttelefonen din og internett, slik at du kan hente nyttig og praktisk informasjon fra nettet? Det betyr blant annet at du kan få tilgang til Google i bilen, få trafikkoppdateringer direkte fra internett fra du starter til du er fremme, få tilgang til en rekke praktiske og hjelpsomme apper og muligheten til å fjernstyre din ladbare bil fra sofaen. Og dette er bare noen av mulighetene som Volkswagens online-tjenester byr på. 

– Car-Net er et paraplybegrep for alle online-tjenester fra Volkswagen. Under denne paraplyen ligger funksjonene: Guide & Inform, e-Remote og App-Connect. e-Remote er den delen av systemet hvor du kan fjernstyre din ladbare bil fra  desktop og/eller smarttelefonen din. Med Car-Net e-Remote-appen kan du blant annet starte ladingen og klimaanlegget samt se hvor bilen er parkert. Guide & Inform gir deg tilgang til blant annet Google Street View, Google Earth, online trafikkinformasjon og værmeldingen. Med App-Connect kan du bringe smarttelefon-appene dine direkte til berøringsskjermen for Infotainment-systemet, forklarer miljøbilansvarlig hos Harald A. Møller AS, Petra Söder Vegge.

– For hvem vil du si at dette er nyttig?

- Jeg vil si at alle vil ha nytte av Volkswagens online-tjenester. For deg med ladbar bil er e-Remote veldig nyttig, da du for eksempel kan starte lading av bilen og klimaanlegget via online-tjenesten. Guide & Inform-tjenestene gjør det enklere å holde seg oppdatert mens du er ute og kjører. Her får du tilgang til mye mer informasjon enn med et vanlig kartverk. Du kan motta nyheter, søke etter spennende reisemål i nærheten, finne restauranter, unngå køer, enkelt finne riktig gate eller finne en ledig parkeringsplass uten å stresse. Alt dette vil gjøre kjøreopplevelsen mer behagelig for de aller fleste, sier Söder Vegge.

Tilgjengelige tjenester

Hvilke mobile online-tjenester i Car Net-portalen som er tilgjengelig, avhenger av hvilken Volkswagen-modell du kjører. 

– Foreløpig er det  kun de ladbare bilene som har tilgang til e-Remote, men de øvrige modellene har tilgang til Guide & Inform, da i litt forskjellig utgaver avhengig av bilmodell.

Volkswagen vil lansere flere tjenester i tiden som kommer, blant annet automatisk nødanropstjeneste og oppringing av veitjeneste.  

Synes du dette høres avansert ut? Ikke bekymre deg. Car-Net-systemene er intuitive å betjene via smarttelefonen eller berøringsfeltet på radio- eller navigasjonssystemet i bilen. For Car-Net e-Remote og Guide & Inform kreves det at man registrerer seg på nettet, og så snart du har fått gjort dette, er det bare å gå i gang med å utforske mulighetene.

– Selve bruken av systemene er ikke vanskelig i det hele tatt, sier Söder Vegge.

– Hva er din personlige favoritt?

Car-Net Guide & Inform er et veldig fint system, særlig med tanke på oppdatert trafikkinformasjon slik at du får oppdatert informasjon om køer osv. App-Connect er også en favoritt, det enkelt å koble til og speiler mobilen din, sier Söder Vegge.