2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25
Car Net - tjenester og funksjonalitet

Car-Nets tjenester og funksjonalitet.

Car-Net er paraplybetegnelsen for alle mobile onlinetjenester fra Volkswagen. I Car-Net-familien finner du Guide and Inform, App Connect og e-Remote. Car-Net utvides fortløpende med nye tjenester og funksjoner som skal dekke dine behov. 

Car-Net e-Remote.

Få tilgang til elbilen fra din smarttelefon, pc eller nettbrett.
Volkswagen car-net e-remote tilgang til elbil fra telefon

e-Remote muliggjør fjerntilgang til bestemte data og funksjoner i elbiler og plug-in-hybridbiler per pc, smarttelefon og nettbrett. Fra Car-Net e-remote kan du fjernstyre en rekke funksjoner, som:

  • Se hvor bilen din er parkert
  • Starte eller avslutte lading av elbilen
  • Starte eller stoppe klimaanlegget i bilen. Gir deg varm bil en kald vintermorgen
  • Se om bilen er låst og dører/vinduer er lukket
  • Få kjøredata 

Car-Net Guide and Inform.

Guide and Inform består av onlinetjenester som gir en bedre navigasjons- og infotainmentopplevelse.
Volkswagen car-net navigasjon i bil

Tjenestepakken Guide and Inform leveres i kombinasjon med enten Discover Pro eller Discover Media, som ekstrautstyr. 

Er du på farten kan du enkelt søke på resemål, få relevant trafikkinformasjon og lignende. Internett i bilen gir deg mange tilgjengelige tjenester. 

Med Guide and Inform Plus blir det enda enklere å finne frem til destinasjonen. Ett års prøveversjon er tilgjengelig i kombinasjon med Discover Pro. 

Car-Net App Connect.

Med grensesnittet App-Connect er det mulig å koble til en rekke smarttelefoner til din bil.
Volkswagen car-net app connect koble til mobiltelefon i bil

Systemet «speiler» et antall godkjente apper fra din mobil til bilens infotainmentystem, dette gjør at du enkelt kan styre din mobiltelefon fra bilens infotainmentsystem.  

App-Connect omfatter Apple CarPlay™, Google Android Auto™ og MirrorLink™ som er de mest brukte operativsystemene i verden. Betjeningen av systemene er dermed kjent, og appene er til enhver tid oppdaterte. App-Connect er standard på alle Volkswagen-modeller i Norge, med unntak av up!, e-up! og Touareg.

Bruk av systemet krever en smarttelefon som støtter MirrorLink™, Apple CarPlay™ eller Google Android Auto™. MirrorLink™ er grensesnittet for Android smarttelefoner. Apple CarPlay™ er tilgjengelig for fra iOS 8 (minst iPhone 5) og Google Android Auto™ fra programvareversjon 5.0 «Lollipop» i Android-enheter*. Enhetens USB-kabel er nødvendig for å koble til smarttelefonen.

*Tilbudet av apper i Apple CarPlay™ og Google Android Auto™ bestemmes av de aktuelle tilbyderne. De støtter allerede i dag en rekke apper, og tilbudet utvides kontinuerlig. Du finner aktuell informasjon hos Apple og Google.

Car-Net Security and Service.

Få hjelp i hverdagen eller i kritiske nødstilfeller.
Volkswagen security and service car-net sikekr het i bil

Car-Net Security and Service¹ er til hjelp både i hverdagen og i et nødstilfelle. Tjenesten gir deg informasjon og direkte forbindelse til Volkswagens servicesenter.

Når er det på tide med neste inspeksjon? Hvor mye drivstoff er det på tanken? Det er godt å vite at du kan få svar på denne typen spørsmål online. Særlig hvis bilen brukes av flere personer. Car-Net Security and Service¹, gir deg tilgang til en rekke relevante opplysninger om bilen via en online-portal.

Denne teknologien kan være like nyttig mens du kjører. Hvis systemet registrerer en ulykke, oppretter det automatisk kontakt med Volkswagens servicesenter, innenfor systemets begrensninger. Avhengig av situasjonen kan det også varsle nødetater i nærheten og overføre relevant informasjon som for eksempel opplysninger om bilen, antall personer i bilen og stedet der bilen befinner seg. Føreren kan få hjelp via en taleforbindelse frem til nødetatene kommer.

¹) Innføres på et senere tidspunkt.

Internett i bilen.

Volkswagen Car-Net tilbyr funksjoner som er basert på bilens internettforbindelse, og med tilgang til oppdatert informasjon vil bilen din bli en del av Internett.
Volkswagen Golf Car-Net ekstrautstyr

Dette krever en dataforbindelse mellom bil, Volkswagens IT-systemer og din mobile enhet (pc, smarttelefon, nettbrett). Ved hjelp av en mobilforbindelse kan biler med Car-Net motta og overføre data. Det fins flere forskjellige måter å koble opp din bil på Internett. 

 

Slik kan du koble bilen til Internett.

Du trenger en mobiltelefon med et SIM-kort for telefon- og datatrafikk og Bluetooth eller remote SIM Access Profile (rSAP) og Bluetooth. Car-Net-tjenestene krever at du har eller inngår en mobilavtale med en mobilleverandør, og er bare tilgjengelige i mobilnettets dekningsområde. Avhengig av mobilprisen kan mottak av datapakker fra Internett medføre høye kostnader, spesielt ved bruk i utlandet (f.eks. roaming-avgifter). Fordi Car-Net-tjenestene krever datatrafikk, anbefaler vi et abonnement med fastpris på datatrafikk. Tilgjengeligheten til Car-Net-tjenestene kan variere fra land til land. Tjenestene er tilgjengelige i minst 36 måneder fra bilens produksjonsdato.

Delt internett
Dette er en funksjon som finnes på din smarttelefon. Da deler du mobilens internettilgang med bilen. Dette gjør at du enkelt kan koble opp bilen til Internett med gyldig mobilavtale for datatrafikk.

Premium mobiltelefongrensesnitt 
Du kan velge Premium mobiltelefongrensesnitt i kombinasjon med Discover Pro, som gir tilgang til Internett med ditt eget SIM-kort for datatrafikk. Ved å koble mobiltelefongrensesnittet Premium direkte til uteantennen oppnås optimale forhold også i områder med dårlig dekning. Premium mobiltelefongrensesnitt tilbys ikke til alle Volkswagen-modeller. Sjekk med din lokale forhandler for mer informasjon.

CarStick
Du kan velge å koble opp bilen til Internett via en Volkswagen CarStick. Den fungerer med SIM-kort og gyldig mobilavtale for datatrafikk. CarStick kan kun brukes i kombinasjon med Discover Media.

USB/Wifi-router
Du kan velge å kjøpe en trådløs Wifi-router fra en ekstern leverandør som du kobler til bilen.  

Snarveier.