2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Volkswagen DSG automatgir

Slik fungerer DSG automatgir. 

Med DSG Automatgir kan du fokusere på trafikken, ikke på girvalget. Med optimalt turtall reduseres dessuten både forbruk og utslipp.

Stadig flere bilister velger automatgir når de kjøper ny bil. For 10 år siden var det kun ca. 10% av Volkswagens kunder som valgte automatgir, mens det nå er over 60%. Dette gjelder selv når Volkswagens elbiler, som begge har trinnløs automatgirkasse, holdes utenfor. Og det er ikke uten grunn at stadig flere fører opp automatgir på ønskelisten.

Fordelene med automatgir.

  1. Automatgirkassene har utviklet seg i svært positiv retning i forhold til virkemåte. De er smidigere og mer effektive, og spesielt de såkalte dobbelclutchgirkassene som DSG skifter gir mye raskere enn tradisjonelle automatgirkasser.
  2. Biler med automatgir har tilnærmet like lavt forbruk og utslipp som tilsvarende biler med manuell girkasse. 
  3. Automatgir gjør det mer komfortabelt å være sjåfør. Du trenger ikke gire og har ingen clutch som må betjenes under girskift. Dette er spesielt behagelig under køkjøring og krypkjøring.
  4. Automatgir øker sikkerheten ved at man kan allokere all oppmerksomhet til det som skjer i trafikken og mindre på den tekniske kjøringen, som biler med manuelt gir krever mer av.

Slik fungerer DSG automatgirkasser
Direktekoblingsgirkassen DSG er et resultat av Volkswagens innovative nyutvikling av autmatgirkasser. DSG-girkassene har to clutcher som kobler hver sin aksel med henholdsvis gir 1, 3, 5 og revers på clutch 1 og gir 2, 4, og 6 på clutch 2. Når girkassen girer er neste girtrinn allerede klargjort. I løpet av kun tre til fire hundredels sekunder åpnes den ene cluchten mens den andre lukkes. Dette gir et lynraskt og sømløst girskift uten avbrudd i trekkraften – noe som er behagelig både for fører og passasjerer.

Velg mellom automatmodus og manuellmodus
I tillegg til automat-modus kan føreren betjene alle DSG-girkassene i Volkswagens modeller manuelt. I automatmodus kan føreren velge mellom et komfortprogram og et sportsprogram. Manuell giring er mulig både med girspaken og med hendlene på rattet.

 

 

 

Snarveier.