2.16.93.1, 2019-06-21 00:13:24
Volkswagen 4motion firehjulstrekk bil

Permanent firehjulstrekk gir best veigrep.

Med nyeste generasjon av Volkswagens permanent firehjulstrekk, 4MOTION, også kalt 4x4 på folkemunne, kommer du deg frem i ulendt terreng og uansett underlag, året rundt. Det som gjør permanent firehjulstrekk så genialt er at det er moderne og elektronisk styrt.

Permanent firehjulstrekk systemet 4MOTION fra Volkswagen er utviklet av Haldex, og er femte generasjon Haldex-system som benyttes i dag. Systemet er et permanent firehjulstrekksystem som hovedsakelig driver forhjulene. Ved vanskelige kjøreforhold, og ved behov, overføres mer kraft til bakhjulene helt umerkelig og i løpet av brøkdelen av et sekund. Via den elektroniske differensialbremsen er det alltid det hjulet som har best grep som får overført mest kraft. Volkswagens permanent firehjulstrekk 4MOTION er derfor et svært intelligent firehjulstrekksystem som gir lite friksjon og lavt forbruk i daglig bruk, samtidig som det gir topp fremkommelighet og økt sikkerhet ved vanskelige kjøreforhold. 

Permanent firehjulstrekk gir bedre veigrep både på snø, i ujevnt terreng og på vått føre.

Det er ikke tvil om hvorfor 4MOTION firehjulstrekk (4x4) er et smart valg for mange norske bilister.

I Norge har vi store deler av året vanskelig føre- og kjøreforhold. Med permanent firehjulstrekk får du optimalt veigrep gjennom hele året og den ekstra tryggheten og sikkerheten som systemet gir. For mange som må forsere en bratt bakke eller har hytte på fjellet med vanskelige kjøreforhold spesielt vinterstid, vil en bil med firehjulstrekk være det naturlige valget.

Det er imidlertid ikke bare vinterstid – med snø og is – at firehjulstrekk er genialt og virkelig utgjør en forskjell. Også ved vått føre og løs grus gir firehjulstrekk bedre veigrep og økt sikkerhet. Mange opplever se tryggere. 

Volkswagen 4motion firehjulstrekk teknologi volkswagen

Volkswagens firehjulstrekk har merkenavn 4MOTION og har mange fordeler.

Systemene for firehjulstrekk fra de ulike bilmerkene på markedet er i dag for det meste elektronisk styrte systemer og ikke lenger like mekaniske som før. Volkswagens firehjulstrekk har blant annet følgende fordeler:.

  • Det er et smidig firehjulstrekksystem som reagerer lynkjapt på ulike typer underlag
  • Systemet stjeler lite av plassen i bagasjerommet
  • Volkswagens firehjulstrekk gir i større og større grad muligheten til og kombineres med Volkswagens lynraske og effektive DSG automatgirkasser. For mange er kombinasjonen av firehjulstrekk og automatgir det optimale med hensyn til komfort, fremkommelighet og sikkerhet
  • Biler med firehjulstrekk kan ha noe å si for annenhåndsverdi og hvor lettsolgt bilen er

Dersom du lurer på om du skal kjøpe firehjulstrekk eller ikke så finnes det ikke mange ulemper ved firehjulstrekk, men det er klart at en bil med firehjulstrekk er noe tyngre enn en tilsvarende forhjulsdrevet bil og dermed gir et litt høyere forbruk, spesielt ved bykjøring. Disse få ulempene overskygges imidlertid gjerne av firehjulstrekksystemets mange fordeler.

Volkswagens 4MOTION modeller.

Følgende modeller er tilgjengelig med 4MOTION firehjulstrekk.

Forskjellene mellom tohjulstrekk og firehjulstrekk (4x4).

Fremkommeligheten med tohjulsdrift kan ikke sammenlignes med den du finner i en bil med firehjulstrekk, selv med dagens elektroniske hjelpesystemer. Dette gjelder i dyp og løs snø så vel som opp den siste kneika til gårdsplassen eller hytta.

En skulle kanskje tro at veigrepet blir dobbelt så bra med firehjulstrekk, men alle som har prøvd vil nok hevde at veigrepet under akselerasjon og fremkommelighet faktisk er fire ganger så bra.

Kjører du en bil med firehjulstrekk på glatt føre vil kjøreegenskapene oppleves som mer balanserte og du vil høyst sannsynlig føle deg tryggere som fører av bilen. Drivkreftene fordeles jevnere mellom frem- og bakhjul, og sørger for bedre balanse i bilen under gasspådrag. Dette gjelder spesielt av svinger og opp bakker. Dette gjør også at kjøreegenskapene oppleves som tryggere.

Snarveier.