Volkswagens assistentsystemer trailer assist

Våre førerassistentsystemer kan forhindre en bilulykke

Våre førerassistentsystemer kort oppsummert

Side Assist assistentsystem Volkswagen Passat stasjonsvogn

Våre bilmodeller tilbyr en hel rekke førerassistentsystemer som gir både økt sikkerhet og komfort. Dette gjør at du og dine passasjerer kan fokusere på en behagelig kjøretur. Du må fremdeles holde hendene godt på rattet, men våre intelligente assistentsystemer sørger for å gjøre kjøreopplevelsen ekstra komfortabel og trygg. Listen over førerassistentsystemer er lang, og de ulike løsningene for sikkerhet kan hjelpe deg som bilfører med å forhindre en bilulykke. 

Spørsmål om våre førerassistentsystemer? 

Finn og kontakt nærmeste bilforhandlerOpens an external link

Volkswagen AR Head-up-Display

Head-up-displayet med AR utvidet virkelighet viser nyttig informasjon i synsfeltet på frontruten og gjør kjøringen enklere for deg. Det viser deg for eksempel hastighet eller navigasjonsdata. Informasjonen projiseres gjennom frontruten og smelter sammen med det som skjer foran deg på asfalten, som gir økt kjørekomfort. 

Volkswagen Digital Cockpit

VW digital cockpit Golf

Den heldigitale Digital Cockpit skjermen kan du få akkurat den informasjonen du ønsker når du selv ønsker det. Den høyoppløselige og innovative skjermen tilbyr flere visninger hvor du kan se mye mer enn bare hastighet og turtall. Skjermen har kraftigere farger, flere piksler, bedre lysstyrke og høyere kontrast sammenlignet med de analoge instrumentene. Informasjonen du velger å se vises på en oversiktlig og fleksibel måte.   

Volkswagen Area view

Volkswagen area view omgivelsesassistent Volkswagen Touareg

Omgivelsesvisningen "Area View" har fire kameraer som tilbyr en mengde visninger som gjør det vesentlig lettere å navigere bilen. Slik kan du eksempelvis se bilens komplette omgivelser i fugleperspektiv. Kameraer fra bilens fremste og bakerste punkt gjør det mulig å se inn på veien du rygger eller kjører inn på, når utsynet fra førersetet er blokkert.  

Volkswagen Dynamisk lysassistent

--:--

Light Assist slår fjernlysene automatisk av og på, og sikrer god belysning av veibanen uten at fører må veksle mellom fjernlys og nærlys. Ved fri kjørebane kobles fjernlyset inn.

Når systemet registrerer en bil som kjører foran eller møtende trafikk, kobler det automatisk over fra fjernlys til nærlys. Når kameraet ikke registrerer flere biler, kobler systemet over til fjernlys igjen.

Volkswagen Head-up-Display

Volkswagen Head-up-Display førerassistentsystem

Head-up-displayet viser viktig informasjon i synsfeltet som gjør at du kan holde blikket på veien. Displayet gir deg full oversikt over hastighet, fartsgrense, assistentsystemer, navigasjonsmeldinger og advarsler. Informasjonen vises på et glassklart skjerm som ligger plassert foran frontruten og kan skjules under et deksel i instrumentpanelet. 

Volkswagen I.Q. Light - LED matrix

Volkswagen Touareg IQ LED matrix frontlykter førerassistentsystem

«I.Q. Light» – LED matrix lys* (interaktive, med kamera og hovedlyskontroll) med dynamisk fjernlysregulering lyser på personer som er i faresonen foran bilen og varsler føreren og personen foran bilen. Systemet lyser opp veien med sterkere lys og en bredere lyskjegle uten at andre trafikanter eller gående blendes. Informasjon kommer opp i et head-up display som er synlig i frontruten. Sikkerhetssystemene Night Vision og I.Q. Light bidrar til mye tidligere oppmerksomhet og reaksjon på farlige situasjoner. Disse systemene er samkoplet og gjør kjøreturen sikrere, mer behagelig og mer intuitiv enn noensinne før.

Volkswagen Lane Assist

--:--

Det er lett å miste konsentrasjonen på lange og ensformige veistrekninger. Kjørefeltvarslingen Lane Assist er en nyttig hjelp på motorveien og gode landeveier. Den korrigerer styringen og hjelper deg med å holde bilen i kjørefeltet. Systemet fungerer i hastigheter fra 60 km/t. 

Begge sider av kjørefeltet må være merket for at systemer skal fungere ordentlig. En kameraenhet følger merkingen og griper inn med et korrigerende styremoment ved fare. Systemet varsler føreren ved å vibrere med rattet. Føreren må ta kontroll over styringen selv. Hvis føreren slipper rattet med begge hendene, kobles Lane Assist automatisk ut etter ca. ni sekunder. Assistentsystemet Lane Assist fungerer sikkert og intuitivt. 


I følgende tilfeller har systemet begrenset funksjon

  • For mange eller feil merker i kjørebanen
  • For liten radius i svinger
  • I dårlig vær

Volkswagen Night Vision

Volkswagen Night Vision førerassistentsystem

Night Vision teknologien kan fange opp mennesker og dyr i mørket via et varmbilde av området rundt bilen (termisk kamera). Disse vises på skjermen i grønt eller rød lys avhengig av farenivået. Da varsles fører via head-up display og betjening, samt at bremsesystemene aktiveres og reduserer risikoen for ulykker. 

Volkswagen Parkeringsassistent

--:--

Du ser ikke alltid hvor mye plass du har bak deg når du skal parkere. Derfor kan det være lurt å velge parkeringssensorer som ekstrautstyr, til din nye bil. Systemet varsler deg om hindringer, innenfor systemets begrensninger, ved hjelp av lyd- og lyssignaler på infotainmentsystemet. Jo nærmere du kommer hindringen, desto høyere blir frekvensen på lydsignalet. Fra 30 cm høres et konstant lydsignal. Hvis du likevel vil ha noen til å vinke deg på plass, er det bare å skru av lyden på parkeringssensorene.

Volkswagen Ryggekamera

Volkswagen ryggekamera assistentsystem

Ryggekameraet hjelper deg å oppdage hindringer bak bilen. Kameraet er integrert i hekken på bilen og overfører bilder til skjermen i infotainmentsystemet. Det blir mye enklere å parkere og oppdage hindringer. Ryggekameraet, som er ekstrautstyr, hjelper deg å holde oversikt over området bak bilen når du rygger inn i en parkeringsluke, innenfor systemets begrensninger.

Området som dekkes av kameraet, vises på skjermen til infotainmentsystemet. Med ryggekamera kan du oppdage hindringer som du ellers ikke ville sett. På skjermen vises også hjelpelinjer som gjør det enklere å vurdere avstander.

Volkswagen Trafikkskiltgjenkjenning

Volkswagen Sign Assist skilt assistent

Trafikkskiltgjenkjenning er et assistentsystem i bilen med en sensor som registrerer hastighetsbegrensninger samt forbud mot forbikjøringer med et kamera. Symbolene vises i Digital Cockpit displayet og holder deg hele tiden oppdatert på gjeldende hastighet på veien.

Volkswagen Tilhengerassistent

--:--

Tilhengerassistenten "Trailer Assist" hjelper deg å manøvrere tilhengeren på plass når du rygger. Ryggekameraet registrerer tilhengerens vinkel og dragets lengde og føreren stiller kun inn ønsket ryggevinkel på tilhengeren ved hjelp av speiljusteringsknappen. Systemet overtar styringen mens føreren kun betjener gass og brems. 

Du vil garantert like dette assistentsystemet, men husk at selv om bilen gjør det meste av jobben er du som fører av bilen ansvarlig og må følge med. 

Volkswagen Tretthetsvarsling

--:--

Når du kjører registrerer bilen styringsbevegelsene på rattet. Avviker styringsresponsen til føreren fra den normale styringsresponsen under normal, oppmerksom kjørestil, får man varsel gjennom et lydsignal. I tillegg vises et varsel i kjørecomputeren som anbefaler føreren om å ta en pause.

Volkswagen Køassistent

Volkswagen køassistent førerassistentsystem Touareg

Traffic Jam Assist bruker velkjente systemer som ACC automatisk avstandsregulering og Side Assist feltskifteassistent for å gjøre det enklere å kjøre i kø. I hastigheter mellom 0 og 60 km/t kan bilen følge bilen foran mens den automatisk styrer gass og brems*. Bilen holdes i kjørefeltet. Køassistenten avlaster deg i køtrafikk med hyppige stopp og igangkjøringer, og kan bidra til å unngå typiske kørelaterte ulykker. Front Cross Traffic Assist varsler om eventuell trafikk foran.

*Innenfor systemets begrensninger. 

Volkswagen Utmanøvreringsassistent

Volkswagen Utmanøvreringsassistent

Utmanøvreringsassistenten hjelper deg når du skal rygge ut av en parkeringsluke, innenfor systemets begrensninger. Den har sensorer i støtfangeren bak som overvåker områdene bak og på sidene av bilen. Kommer du for nær en annen bil, varsler systemet deg med et lydsignal. Hvis du ikke reagerer på varslingen, kan systemet redusere farten og til og med forhindre en kollisjon ved å aktivere bremsene.

Volkswagen Kjøreassistent

--:--

Kjøreassistenten Travel Assist lar deg bruke funksjoner for automatisert kjøring ved å trykke på en knapp på rattet. Travel Assist sørger for kjørekomfort på høyeste nivå. På motorveier og gode landeveier kan Travel Assist holde bilen i kjørefeltet, passe på at fartsgrensen ikke overskrides og holde sikker avstand til kjøretøyet foran. For biler utstyrt med DSG automatgir, kjører du avslappet i tett trafikk og kø.