Infotainment DAB+ systemer fra Volkswagen
Infotainment DAB+ systemer fra Volkswagen
Infotainment DAB+ systemer fra Volkswagen

Infotainment og DAB+ radio i bilen

Kravene til komfort og sikkerhet i en bil som produseres i dag er mange, og Volkswagen har et bredt spekter av både standardutstyr og ekstrautstyr som tilfredsstiller disse. Infotainmentsystemet i bilen er en sentral visnings- og betjeningsskjerm som er utviklet slik at nesten alle bilens funksjoner kan betjenes intuitivt, uten at du som fører blir belastet av flere ulike betjeningssystemer. Samtlige funksjoner i infotainmentsystemet kan betjenes fra en hovedmeny, med menyavhengige funksjonstaster og med betjeningselementer på multifunksjonsrattet. Her får du naturligvis også tilgang til din DAB+ radio.

Dynaudio lydsystem

Dynaudio lydanlegg

Dynaudio er en av verdens ledende produsenter av høyttalere. Dette danske merket har vært en favoritt blant musikere, lydteknikere og lydperfeksjonister helt siden 1977. Du vil bli imponert over den naturlige lyden som gjengir musikken i dens opprinnelige form – akkurat slik den ble innspilt.

Dynaudio Excite

Vil du nyte hver minste nyanse i musikken med den reneste bass og krystallklar diskant? Da bør du prøve DYNAUDIO Excite lydsystem fra den danske Hi-Fi-spesialisten Dynaudio. De åtte høyttalerne er utformet spesielt for kupeen i din bil. Sammen med subwooferen og forsterkeren med ti kanaler og 400 watts effekt sørger de for unike musikkopplevelser på hver eneste kjøretur. Ved hjelp av digital signalbehandling (DSP) justeres lyden fra alle høyttalerne i samsvar med plasseringen i bilen. Og du hører lyden som om du var i perfekt lytteposisjon hver gang. Enten du liker å spille høy musikk eller du foretrekker mykere toner, kan du være sikker på at du er mer avslappet når du avslutter reisen enn da du startet.

Dynaudio Confidence

Dynaudio Confidence lydsystem, har 12 høyttalere som imponerer med topp lydkvalitet og byr på store musikkopplevelser i hele kupeen.

Lydsystemet Dynaudio Confidence leveres som ekstrautstyr, og er skreddersydd til kupeen med tolv høyttalere inkludert en senterhøyttaler og en subwoofer. Den totale effekten på 700 watt gir fremragende lydkvalitet. En 16-kanals digitalforsterker med digital signalprosessor (DSP) tilpasser lyden slik at lydopplevelsen er utmerket på alle sitteplasser i bilen. Du kan velge mellom fire ulike lydprofiler for å tilpasse anlegget til for eksempel opptak med dårlig lyd eller tale.

Beats lydsystem

Beats lydanlegg

Beats lydsystem er et must for de som er glade i god lyd. Beats er tilgjengelig (ekstrautstyr på bilmodellene T-Cross, T-Roc og Polo). I denne versjonen som er utviklet i samarbeid med lydspesialistene i BeatsAudio, får du 300-watts lydsystem med 8-kanals forsterker. Sju høyttalere plassert rundt i kupeen gir krystallklar lyd – to diskanthøyttalere i A-stolpene, to basshøyttalere i dørene foran og to bredbåndshøyttalere bak i kupeen. En subwoofer i reservehjulsbrønnen sørger for fyldige basstoner. 

Standardutstyret omfatter også radioen Composition Phone og maps + more dockingstasjon. Beats, Beats by Dr. Dre, b-logoen og BeatsAudio er registrerte varemerker for Beats Electronics, LLC.

Radio i bilen

Klar for drømmekonserten? En høyverdig radio og to navigasjonssystemer leveres som standard- eller ekstrautstyr til din bil. Se modellsiden for informasjon om utstyret er inkludert som standard, eller om det er ekstrautstyr.

Composition Media* lydsystem har åtte høyttalere og en rekke tilkoblingsmuligheter inklusive Bluetooth®-tilkobling for mobiltelefoner. En 6,5-tommers berøringsskjerm gjør systemet enkelt å bruke.

Navigasjonssystemet Discover Media har 8-tommers berøringsskjerm i farger. I tillegg får du to SD-kortspor, AUX- og USB-innganger.

Vil du ha enda mer? Da velger du navigasjonssystemet Discover Pro, som vi har designet spesielt for den kresne. Her får du 9,2-tommers skjerm, kartvisning i 3D og innebygd flash drive.

Volkswagen Discover Pro navigasjon
Discover Pro. 

Oppdater radiologoene i bilen

Det er lettere å finne igjen din favorittkanal med logoer. Under finner du en nedlastbar ZIP-fil som inneholder en hel del originallogoer for lokale, nasjonale og internasjonale radiostasjoner. Alle klare til å installeres på ditt navigassjonssystem (Composition Media, Discover Media, Discover Pro).

Slik installerer du logoene i bilen:

  • Trykk på linken under for å lagre filen i en selvvalgt mappe på din datamaskin.
  • "Pakk ut" (Extract) ZIP-filen og søk etter logoene du ønsker.
  • Kopier logoene til et SD-kort.
  • Koble lagringsmediumet til ditt infotainment system.
  • Du kan nå importere ønskede logoer til ditt system.
  • For å gjøre dette, trykk på "Oppsett" og deretter "Stasjonslogoer".
  • Trykk dernest på den radiokanalen du ønsker å tilegne til en logo.
  • Velg kilden hvor bildet er lagret (f.eks SD1) og velg logo fra det.
  • Gjenta denne prosedyren for alle logoer du ønsker å importere og gå tilbake til hovedmenyen for radio ved å trykke på knappen "Radio". 

Last ned her

Når dette er gjort kan SD-kortet fjernes.

Volkswagen DAB+ radiologoer

Telefongrensesnitt

Telefon i Volkswagen Touareg

Du går ikke glipp av et eneste anrop, samtidig som du hele tiden holder øynene på veien. Med telefongrensesnittene fra Volkswagen som ekstrautstyr er det enkelt å snakke i telefonen mens du kjører din Golf stasjonsvogn. Du får lyd av høy kvalitet takket være digital taleprosessor, mikrofon i taket og høyttalere som er spesialdesignet for bilen. Forbindelsen til den utvendige antennen sørger for optimalt mottak også når signalet er svakt.

Med Comfort-versjonen kobler du telefonen til den utvendige antennen via en induktiv antennekontakt i midtarmlenet. Der er mobiltelefonen i gode hender, så du trenger ikke kjøpe en separat mobiltelefonholder.

Med Business- eller premiumtelefonen kan du ringe også utenfor bilen og overføre samtalen til håndfrianlegget via Bluetooth® (du må bruke en Bluetooth®-kompatibel mobiltelefon med rSAP – remote SIM Access Profile). Du kan betjene systemet ved hjelp av stemmestyringen, multifunksjonsrattet eller infotainmentsystemet. Du kan også sette inn et ekstra SIM-kort i kortsporet i infotainmentsystemet.

Oi sann! Nettleseren du bruker støttes ikke eller er utdatert

Vi kan ikke vise deg innholdet på denne nettsiden fordi din nettleser enten er utdatert eller ikke støttes. Nettsiden fungerer best med Firefox eller Google Chrome. Les mer og last ned Firefox nettleser her eller Google Chorme nettleser her