Volkswagen Touareg firehjulstrekk 4x4
Volkswagen Touareg firehjulstrekk 4x4
Volkswagen Touareg firehjulstrekk 4x4

Firehjulstrekk og DSG automatgir gir deg maksimal komfort og kjøreglede

Volkswagen har stort fokus på innovasjon og teknikk i sine biler og det er ikke uten grunn at vårt automatgir og firehjulstrekksystem er populære valg når man kjøper bil. De jobber svært godt sammen med bilens assistent- og sikkerhetssystemer og gir deg sikkerhet, komfort og god fremkommelighet på veien. 

Permanent firehjulstrekk gir best veigrep

4MOTION 4x4 firehjulstrekksystem

Med nyeste generasjon av Volkswagens permanent firehjulstrekk, 4MOTION, også kalt 4x4 på folkemunne, kommer du deg frem i ulendt terreng og uansett underlag, året rundt. Det som gjør permanent firehjulstrekk så genialt er at det er moderne og elektronisk styrt.

Femte generasjon

Permanent firehjulstrekk systemet 4MOTION fra Volkswagen er utviklet av Haldex, og er femte generasjon Haldex-system som benyttes i dag. Systemet er et permanent firehjulstrekksystem som hovedsakelig driver forhjulene (90/10). Ved vanskelige kjøreforhold, og ved friksjon, overføres mer kraft til bakhjulene (50/50) helt umerkelig og i løpet av brøkdelen av et sekund. Via den elektroniske differensialbremsen er det alltid det hjulet som har best grep som får overført mest kraft. Volkswagens permanent firehjulstrekk 4MOTION er derfor et svært intelligent firehjulstrekksystem som gir lite friksjon og lavt forbruk i daglig bruk, samtidig som det gir topp fremkommelighet og økt sikkerhet ved vanskelige kjøreforhold. 

Volkswagens firehjulstrekk har merkenavn 4MOTION og har mange fordeler.
  • Det er et smidig firehjulstrekksystem som reagerer lynkjapt på ulike typer underlag
  • Systemet stjeler lite av plassen i bagasjerommet
  • Volkswagens firehjulstrekk gir i større og større grad muligheten til og kombineres med Volkswagens lynraske og effektive DSG automatgirkasser. For mange er kombinasjonen av firehjulstrekk og automatgir det optimale med hensyn til komfort, fremkommelighet og sikkerhet
  • Biler med firehjulstrekk kan ha noe å si for annenhåndsverdi og hvor lettsolgt bilen er
  • Dersom du lurer på om du skal kjøpe firehjulstrekk eller ikke så finnes det ikke mange ulemper ved firehjulstrekk, men det er klart at en bil med firehjulstrekk er noe tyngre enn en tilsvarende forhjulsdrevet bil og dermed gir et litt høyere forbruk, spesielt ved bykjøring. Disse få ulempene overskygges imidlertid gjerne av firehjulstrekksystemets mange fordeler.

Slik fungerer DSG automatgir

Volkswagen DSG automatgir

Med DSG Automatgir kan du fokusere på trafikken, ikke på girvalget. Med optimalt turtall reduseres dessuten både forbruk og utslipp.

Stadig flere bilister velger automatgir når de kjøper ny bil. For 10 år siden var det kun ca. 10% av Volkswagens kunder som valgte automatgir, mens det nå er over 60%. Dette gjelder selv når Volkswagens elbiler, som begge har trinnløs automatgirkasse, holdes utenfor. Og det er ikke uten grunn at stadig flere fører opp automatgir på ønskelisten. 

1
Rask og effektiv

Automatgirkassene har utviklet seg i svært positiv retning i forhold til virkemåte. De er smidigere og mer effektive, og spesielt de såkalte dobbelclutchgirkassene som DSG skifter gir mye raskere enn tradisjonelle automatgirkasser.

2
Lavt forbruk

Biler med automatgir har tilnærmet like lavt forbruk og utslipp som tilsvarende biler med manuell girkasse. 

3
Komfortabel kjøring

Automatgir gjør det mer komfortabelt å være sjåfør. Du trenger ikke gire og har ingen clutch som må betjenes under girskift. Dette er spesielt behagelig under køkjøring og krypkjøring.

4
Økt sikkerhet

Automatgir øker sikkerheten ved at man kan allokere all oppmerksomhet til det som skjer i trafikken og mindre på den tekniske kjøringen, som biler med manuelt gir krever mer av.

Slik fungerer DSG automatgirkasser

Direktekoblingsgirkassen DSG er et resultat av Volkswagens innovative nyutvikling av autmatgirkasser. DSG-girkassene har to clutcher som kobler hver sin aksel med henholdsvis gir 1, 3, 5 og revers på clutch 1 og gir 2, 4, og 6 på clutch 2. Når girkassen girer er neste girtrinn allerede klargjort. I løpet av kun tre til fire hundredels sekunder åpnes den ene cluchten mens den andre lukkes. Dette gir et lynraskt og sømløst girskift uten avbrudd i trekkraften – noe som er behagelig både for fører og passasjerer.

Velg mellom automatmodus og manuellmodus

I tillegg til automat-modus kan føreren betjene alle DSG-girkassene i Volkswagens modeller manuelt. I automatmodus kan føreren velge mellom et komfortprogram og et sportsprogram. Manuell giring er mulig både med girspaken og med hendlene på rattet.

 

Oi sann! Nettleseren du bruker støttes ikke eller er utdatert

Vi kan ikke vise deg innholdet på denne nettsiden fordi din nettleser enten er utdatert eller ikke støttes. Nettsiden fungerer best med Firefox eller Google Chrome. Les mer og last ned Firefox nettleser her eller Google Chorme nettleser her