2.15.90.1, 2019-05-09 00:05:56
Sharan - barnas favortitt familiebil

Sharan er barnas favorittbil.

Som konger og dronninger på haugen! Det er mange grunner til at barna smiler fra øre til øre om bord i denne familievennlige familiebilen

Å dra på biltur med barn kan av og til være en utfordring – og ikke minst en tålmodighetsprøve for både store og små. Det er jo ikke alltid smårollingene er like interesserte i å sitte stille så altfor lenge av gangen. Så hva ville du sagt dersom du fikk høre om en bil som ikke bare oppfyller de voksens ønsker om en perfekt familiebil, men som også har en lang rekke høydepunkter sett med et barns øyne? Vi snakker om flerbruksbilen Sharan. Med denne bilen er sjansen stor for at både lange og korte bilturer vil gå lekende lett.

– Det er mange årsaker til at Volkswagen Sharan er en stor favoritt blant barna. De sitter høyt og har muligheten til å titte ut av veldig store vinduer. Her er vinduskarmen trukket langt ned på dørsiden slik at de får ekstra god utsikt. I tillegg er det montert klappbord på forseteryggene, akkurat som på fly, og det er rikelig med oppbevaringsplass for leker, tegnesaker og alt barna liker å ha med seg på tur. Mange koster også på seg elektriske skyvedører der barna virkelig får store øyne når dørene glir opp som ved ren magi! Panorama glasstak er også et populært tilvalg der barn kan drømme seg bort ved å titte opp på himmelen, sier produktsjef for Sharan hos Harald A. Møller AS, Jørgen Bjerkan.

Integrerte barneseter og spennende teknologi.

I tillegg til elektriske skyvedører og panorama glasstak, har Sharan enda et par høydepunkter på utstyrslisten som også de litt større barna vil like.

– Integrerte barneseter er en stor hit blant barn som har vokst ut av de litt omfattende bilstolene. Her kommer de høyt opp i bilen og har svært god komfort og bevegelighet. Samtidig kan mor og far være trygge på at sikkerheten er godt ivaretatt. I tillegg kan man, mot et lite pristillegg, utstyre bilen med en egen klimasone for baksetet.

Nye teknologiske løsninger gjør også at de litt større barna kan ha det ekstra gøy i baksetet.

– Med Volkswagen Media Control kan barna, ved hjelp av en App på iPad-en, selv koble seg opp mot bilens infotainmentsystem og lage egne spillelister for turen og også legge inn forslag til stoppesteder i navigasjonssystemet. Og dersom mor og far blir slitne og lei av Marcus og Martinus kan de selv legge inn restriksjoner på dette, ler Bjerkan. 

Skyvdedører på familiebilen Sharan

Fornøyde barn er lik fornøyde voksne.

I tillegg til fornøyde barn i baksetet er ikke produktsjefen i tvil om hva han vil trekke frem som høydepunkt med bilen sett med de voksnes øyne.

– Ut over fornøyde barn på biltur, vil jeg trekke frem komforten i bilen kombinert med et meget lavt støynivå. Det er lett å sluke mange feriemil i denne bilen med høy sittestilling og god utsikt til alle kanter. Godt over halvparten av kjøperne har den siste tiden også valgt kombinasjonen av en kraftig dieselmotor på 184hk, DSG automatgir og 4MOTION firehjulstrekk. Da har man en motor som trekker svært godt, og man vet at man kommer opp den siste kneika til hytta for eksempel.

Fleksibelt setesystem i Sharan.

Flerbruks- og familiebilen Sharan har et svært fleksibelt setesystem som gir mange valgmuligheter.

– Sharan leveres i Norge kun som 7-seter, der alle setene er fullverdige seter. De to bakerste klappes ned under gulvet når de ikke er i bruk og gjør plass til et enormt lasterom. De tre midterste setene kan reguleres frem og tilbake samt justeres i ryggvinkel. I tillegg har alle fem bakseter ISOFIX-barneseteinnfesting som gjør bilen unik og montering av barneseter til en lek.

– Vil det si at alle passasjerer vil kunne sitte komfortabelt i denne 7-seteren?

– Ja, det er også en av de store fordelene med denne romslige familiebilen. I og med at alle setene er fullverdige seter, og ikke to nødseter bak slik som på de mindre konkurrentene, er det komfortabelt selv for voksne å sitte i alle setene, sier Bjerkan.

Les også: Aktiv sikring av barn i bil

Volkswagen sharan fleksible seter

Fyll opp bagasjerommet.

Bagasjeromsplassen i Sharan er også et stort høydepunkt for storfamilier på tur. Her bør det være plass til at alle i familien skal få med det de ønsker å ha med.

– Bagasjeromsplassen i Sharan er raus på alle mulige måter. Her har man også fleksibiliteten ved å kunne velge en 5-seter med enorm bagasjeplass, 6-seter med svært god plass eller en 7-seter der det fortsatt er mulig å ha med seg en imponerende mengde bagasje. Med et elegant og praktisk design får man et bagasjerom som er lettlastet med rette kanter og uten en fallende bakrute og taklinje som stjeler for mye plass i høyden, forklarer Bjerkan og legger til:

– Dersom det enorme plassbehovet melder seg har man også mulighet til å legge ned de tre midterste setene og på den måten få en svært romslig varebil.

Fornøyde og trofaste Sharan-kunder.

Bjerkan forteller at Volkswagen og deres forhandlere får svært hyggelige tilbakemeldinger fra familier som har valgt flerbruksbilen Sharan som sin familiebil.

– Sharan-kundene er blant våre mest lojale kunder. Mange ønsker også å fortsette med Sharan, selv etter at barneperioden kun er et minne, på grunn av fleksibiliteten og komforten. Mange godt voksne har også en svært aktiv fritid med både langturer, frakt av barnebarn og venner. I tillegg er det mange som trekker frem komforten av å ha en romslig bil, uten at den blir så stor at den er upraktisk i hverdagen.

Les mer om Sharan her.

Bilstolene som er best i test.

Vi bør velge sikkert utstyr til barna når vi skal kjøre bil. Her er to Besafe bilstoler og bilstolbase som har oppnådd Plus Test-sertifisering av Forbrukerrådet.

Snarveier.