2.2.0.4_0, 2017-05-15 14:52:25
Elbil test, Volkswagen vinner beste elbil

Elbil test: Volkswagen til topps 

I mars 2017 utførte Forbrukerrådet en test av elbil blant alle elbiler som tilbys i Norge for å vurdere hvilken modell som gir deg best garanti på batteriet. Volkswagens, e-Golf og e-up!, er kåret til overlegne testvinnere.

Beste elbil fra Volkswagen

Volkswagen stikker av med seieren i Forbrukerrådets elbil-kåring:

"Volkswagen e-up! og e-Golf leveres med batterigaranti og kapasitetsgaranti som gjelder i 8 år/160 000 km (det som inntreffer først). I denne perioden garanteres det at batterikapasiteten ikke skal falle under 70 prosent. Volkswagen knytter heller ikke noe servicekrav til garantiene, noe merket belønnes for i vårt poengsystem. Dermed henter Volkswagen hele 41,7 poeng og en overlegen seier." - Kilde: Forbrukerrådet

Elbilene e-Golf og e-up!

Volkswagen er opptatt av at elbilene skal ha den samme gode plassen og egenskapene som de vanlige bensin- og dieselbilene.

e-Golf er en effektiv og hverdagslig elbil med rekkevidde på inntil 300 km, avhengig av temperatur.

e-up! på sin side er den første serieproduserte elbilen fra Volkswagen, og er den perfekte bybilen med en rekkevidde på inntil 160 km.

Bilene har ulike lademuligheter, og du velger selv hvordan du vil lade elbilen med strøm. I alle Volkswagens elbiler er det standard med både hurtigladeinntak og normalladeinntak bak tanklokket. Dette betyr at du kan lade elbilen på tre forskjellige måter: med vanlig stikkontakt, med veggboks eller hurtiglading. Ved hurtiglading lades bilen på under 30-60 minutter. Dermed er det mest hensiktsmessig å velge hurtiglading når du er på farta, og å lade hjemme når du har bedre tid.

Flere fordeler med elbil

Det finnes en rekke fordeler med elbil. I e-Golf og e-up! er det tatt i bruk banebrytende teknologi, som viser vei inn i fremtiden. Dermed er elbilene både sikre og teknisk avanserte biler. Begge bilene er også svært anvendelige hverdagsbiler, som oppfyller folks krav til kvalitet og komfort. Elbilene er lydløse og med en dynamikk som man vanligvis finner i kraftige forbrenningsmotorer. Elbilene gir deg også store kjøreopplevelser når motoren når maksimalt dreiemoment, noe den faktisk gjør allerede fra første omdreining. Motoren i e-Golf understreker kraftutviklingen i en moderne elektromotor. Motoren har 136 hestekrefter. En avansert idé som gjør motorteknologien i e-up! og e-Golf komplett, er såkalt rekuperasjon. Dette er en teknologi som brukes til å gjenvinne bremseenergi.

Les om våre 2 elbiler.

Her kan du hurtiglade elbilen.

Det er ikke alltid lading hjemme holder når du skal på langtur.
Hurtiglading av elbil Volkswagen hurtigladestasjoner

Les om alt du trenger å vite om hurtiglading av elbil og se oversikt over kommende og eksisterende hurtigladestasjoner i Norge her.  

Husk dette når du kjører elbil.

Det er noen ting du bør være oppmerksom på når du kjører elektrisk bil.
Volkswagen smarte elbilråd

Har du full oversikt over trafikkreglende som gjelder for elbil i kommunen der du bor eller kjører? Og vet du nok om hvordan du skal lade elbilen din og unngå slitasje på batteriet? Sammen med Elbilforeningen gir vi deg 10 tips som du kan få glede av som elbilfører. 

Slik lader du bilen hjemme.

Det er flere måter å lade elbilen på hjemme.
Volkswagen lading av elbil hjemme

Det er gull verdt å ha veggboks montert hjemme der du lader mest, men det fungerer også med vanlig stikkontakt. Les om lademulighetene du har hjemme og få relevante tips om lading av elbil. 

Neste steg.