2.11.78.2, 2018-12-05 18:30:44
Elbil test, Volkswagen vinner beste elbil

Elbil test: e-Golf elbil best i test 

I juni 2017 utførte både Auto motor & sport og magasinet Bil en test av elbiler for å vurdere kjøreopplevelse, rekkevidde, komfort og bagasjeplass. Volkswagens e-Golf ble beste elbil og vant begge tester med god margin. I mars 2017 utførte også Forbrukerrådet en test av elbil, men som omfattet test av best garanti på bilbatteri i alle elbiler som tilbys i Norge. Begge Volkswagens elbiler, e-Golf og e-up!, er kåret til best i test med overlegen seier i denne testen for batterigaranti. 

Beste elbil er fra Volkswagen

Volkswagen stikker av med seieren i to tester av elbil i 2017 - Forbrukerrådets kåring av beste bilbatterigaranti for elbil og Auto motor & Sports test av elbil:

"Vi mener VW Golf har de beste bruksegenskapene samlet sett. Bagasjerommet er bare ubetydelig mindre enn i utgavene med forbrenningsmotor, fjæringen fungerer bra og kjøreegenskapene røper på ingen måte at dette er en elektrisk bil." - Kilde: Auto motor & sport

"Volkswagen e-up! og e-Golf leveres med batterigaranti og kapasitetsgaranti som gjelder i 8 år/160 000 km (det som inntreffer først). I denne perioden garanteres det at batterikapasiteten ikke skal falle under 70 prosent. Volkswagen knytter heller ikke noe servicekrav til garantiene, noe merket belønnes for i vårt poengsystem. Dermed henter Volkswagen hele 41,7 poeng og en overlegen seier."
Kilde: Forbrukerrådet

Elbilene e-Golf og e-up!

Volkswagen er opptatt av at elbilene skal ha den samme gode plassen og kjøreegenskapene som de vanlige bensin- og dieselbilene.

e-Golf er en effektiv og hverdagslig elbil med rekkevidde på inntil 300 km, avhengig av temperatur. Bruk vår rekkeviddekalkulator. 

e-up! på sin side er den første serieproduserte elbilen fra Volkswagen, og er den perfekte bybilen med en rekkevidde på inntil 160 km.

Bilene har ulike lademuligheter, og du velger selv hvordan du vil lade elbilen med strøm. I alle Volkswagens elbiler er det standard med både hurtigladeinntak og normalladeinntak bak tanklokket. Dette betyr at du kan lade elbilen på tre forskjellige måter: med vanlig stikkontakt, med veggboks eller hurtiglading. Ved hurtiglading lades bilen på under 30-60 minutter. Dermed er det mest hensiktsmessig å velge hurtiglading når du er på farta, og å lade hjemme når du har bedre tid.

Les om våre 2 elbiler.

Volkswagen e-golf elbil rekkevidde kalkulator

e-Golf rekkeviddekalkulator

Sjekk rekkevidden til den nye e-Golf her.

Er du usikker på rekkevidde og hva du trenger? e-Golf har mer enn nok for de fleste behov, både til hverdags og i helg. Her kan du sjekke om rekkevidden passer din kjørestil og ditt behov. 

Volkswagen e-Golf beste elbil test familiebil god bagasjeplass

Derfor er e-Golf best i test av alle elbiler.

I den nye e-Golf får du både den beste garantien på bilbatteriet og en fantastisk kjørekomfort.

Det er ikke bare rekkevidden du bør fokusere på når du skal velge elbil. I den nye e-Golf er det ikke spart på standardutstyret og bilen er full av innovasjoner og utstyr man kan måtte betale ekstra for i andre elbiler. Se listen og elbil test her. 

Hurtiglading av elbil Volkswagen hurtigladestasjoner

Her kan du hurtiglade elbilen.

Det er ikke alltid lading hjemme holder når du skal på langtur.

Les om alt du trenger å vite om hurtiglading av elbil og se oversikt over kommende og eksisterende hurtigladestasjoner i Norge her.  

Volkswagen smarte elbilråd

Husk dette når du kjører elbil.

Det er noen ting du bør være oppmerksom på når du kjører elektrisk bil.

Har du full oversikt over trafikkreglende som gjelder for elbil i kommunen der du bor eller kjører? Og vet du nok om hvordan du skal lade elbilen din og unngå slitasje på batteriet? Sammen med Elbilforeningen gir vi deg 10 tips som du kan få glede av som elbilfører. 

Volkswagen lading av elbil hjemme

Slik lader du elbil hjemme.

Det er flere måter å lade elbil på hjemme.

Det er gull verdt å ha veggboks montert hjemme der du lader mest, men det fungerer også med vanlig stikkontakt. Les om lademulighetene du har hjemme og få relevante tips om lading av elbil. 

Snarveier