2.2.0.4_0, 2017-05-15 14:52:25
Elbil test, Volkswagen vinner beste elbil

Elbil test: Volkswagen til topps 

I juni 2017 utførte både Auto motor & sport og magasinet Bil en test av elbiler for å vurdere kjøreopplevelse, rekkevidde, komfort og bagasjeplass. Volkswagens e-Golf ble beste elbil og vant begge tester med god margin. I mars 2017 utførte Forbrukerrådet en test av elbil, som omfattet alle elbiler som tilbys i Norge, for å vurdere hvilken bil som gir deg best garanti på bilbatteriet. Volkswagens e-Golf og e-up! er kåret til overlegne testvinnere.

Beste elbil er fra Volkswagen

Volkswagen stikker av med seieren i to tester av elbil i 2017 - Forbrukerrådets kåring av beste bilbatterigaranti for elbil og Auto motor & Sports test av elbil:

"Vi mener VW Golf har de beste bruksegenskapene samlet sett. Bagasjerommet er bare ubetydelig mindre enn i utgavene med forbrenningsmotor, fjæringen fungerer bra og kjøreegenskapene røper på ingen måte at dette er en elektrisk bil." - Kilde: Auto motor & sport

"Volkswagen e-up! og e-Golf leveres med batterigaranti og kapasitetsgaranti som gjelder i 8 år/160 000 km (det som inntreffer først). I denne perioden garanteres det at batterikapasiteten ikke skal falle under 70 prosent. Volkswagen knytter heller ikke noe servicekrav til garantiene, noe merket belønnes for i vårt poengsystem. Dermed henter Volkswagen hele 41,7 poeng og en overlegen seier."
Kilde: Forbrukerrådet

Elbilene e-Golf og e-up!

Volkswagen er opptatt av at elbilene skal ha den samme gode plassen og kjøreegenskapene som de vanlige bensin- og dieselbilene.

e-Golf er en effektiv og hverdagslig elbil med rekkevidde på inntil 300 km, avhengig av temperatur. Bruk vår rekkeviddekalkulator. 

e-up! på sin side er den første serieproduserte elbilen fra Volkswagen, og er den perfekte bybilen med en rekkevidde på inntil 160 km.

Bilene har ulike lademuligheter, og du velger selv hvordan du vil lade elbilen med strøm. I alle Volkswagens elbiler er det standard med både hurtigladeinntak og normalladeinntak bak tanklokket. Dette betyr at du kan lade elbilen på tre forskjellige måter: med vanlig stikkontakt, med veggboks eller hurtiglading. Ved hurtiglading lades bilen på under 30-60 minutter. Dermed er det mest hensiktsmessig å velge hurtiglading når du er på farta, og å lade hjemme når du har bedre tid.

Flere fordeler med elbil

Det finnes en rekke fordeler med elbil. I e-Golf og e-up! er det tatt i bruk banebrytende teknologi, som viser vei inn i fremtiden. Dermed er elbilene både sikre og teknisk avanserte biler. Begge bilene er også svært anvendelige hverdagsbiler, som oppfyller folks krav til kvalitet, komfort og god plass. Elbilene er lydløse og med en dynamikk som man vanligvis finner i kraftige forbrenningsmotorer. Elbilene gir deg også store kjøreopplevelser når motoren når maksimalt dreiemoment, noe den faktisk gjør allerede fra første omdreining. Motoren i e-Golf understreker kraftutviklingen i en moderne elektromotor. Motoren har 136 hestekrefter. En avansert idé som gjør motorteknologien i e-up! og e-Golf komplett, er såkalt rekuperasjon. Dette er en teknologi som brukes til å gjenvinne bremseenergi.

Les om våre 2 elbiler.

e-Golf rekkeviddekalkulator

Sjekk rekkevidden til den nye e-Golf her.
Volkswagen e-golf elbil rekkevidde kalkulator

Er du usikker på rekkevidde og hva du trenger? e-Golf har mer enn nok for de fleste behov, både til hverdags og i helg. Her kan du sjekke om rekkevidden passer din kjørestil og ditt behov. 

Derfor er e-Golf testvinneren blant elbiler.

I den nye e-Golf får du både den beste garantien på bilbatteriet og en fantastisk kjørekomfort.
Volkswagen e-Golf beste elbil test familiebil god bagasjeplass

Det er ikke bare rekkevidden du bør fokusere på når du skal velge elbil. I den nye e-Golf er det ikke spart på standardutstyret og bilen er full av innovasjoner og utstyr man kan måtte betale ekstra for i andre elbiler. Se listen og elbil test her. 

Her kan du hurtiglade elbilen.

Det er ikke alltid lading hjemme holder når du skal på langtur.
Hurtiglading av elbil Volkswagen hurtigladestasjoner

Les om alt du trenger å vite om hurtiglading av elbil og se oversikt over kommende og eksisterende hurtigladestasjoner i Norge her.  

Husk dette når du kjører elbil.

Det er noen ting du bør være oppmerksom på når du kjører elektrisk bil.
Volkswagen smarte elbilråd

Har du full oversikt over trafikkreglende som gjelder for elbil i kommunen der du bor eller kjører? Og vet du nok om hvordan du skal lade elbilen din og unngå slitasje på batteriet? Sammen med Elbilforeningen gir vi deg 10 tips som du kan få glede av som elbilfører. 

Slik lader du bilen hjemme.

Det er flere måter å lade elbilen på hjemme.
Volkswagen lading av elbil hjemme

Det er gull verdt å ha veggboks montert hjemme der du lader mest, men det fungerer også med vanlig stikkontakt. Les om lademulighetene du har hjemme og få relevante tips om lading av elbil. 

Neste steg.