2.2.0.4_0, 2017-05-15 14:52:25
Dette er Volkswagens biler med størst bagasjerom

Her er bilene med størst bagasjerom

Har du behov for en familiebil med et stort bagasjerom både i hverdagen, i helgene og ikke minst i feriene? Her får du gode tips til hvilke biler som vil passe bra for deg og din familie.

Barnevogn, hundebur, kjølebag, kofferter og handleposer. Å fylle opp bilens bagasjerom kan lett gjøres på 1-2-3. Ja, hvis du får plass til alt da. Volkswagen vet hvilke utfordringer som dukker opp for både store og små familier, og produserer biler deretter. God bagaseromsplass står ofte svært høyt på ønskelisten når en familie skal velge seg ny bil, og Volkswagen har et utvalg som bør dekke ulike behov når det gjelder bagasjeromsplass.

– Mange av Volkswagens bilmodeller har et svært stort bagasjerom sammenlignet med andre tilsvarende biler i samme størrelse og segment. Først og fremst er det naturlig nok de mest populære familiebilene som kan vise til de største bagasjerommene og de mest fleksible bagasjeromsløsningene: Golf stasjonsvogn, Passat stasjonsvogn, Touran, Sharan og sist, men ikke minst den nye Tiguan, sier produktsjef for Golf hos Harald A. Møller AS, Jan Tore Kopperud.

Golf stasjonsvogn har et bagasjerom på 605 liter, noe som er veldig stort for en kompaktbil å være. Passat stasjonsvogn har 45 liter mer, og Touran og Sharan har bagasjerom på henholdsvis 633 og 955 liter med fem seter i bruk. På nye Tiguan er bagasjerommet på 520 liter, men kan enkelt økes til 615 liter ved å flytte baksetet til fremre posisjon. Det samme kan gjøres på Golf Sportsvan som har et bagasjerom på 500 liter som enkelt kan økes til 590 liter ved å skyve baksetet frem.

Utformingen av bagasjerommet

Utformingen av bagasjerommet er viktig for å kunne utnytte plassen maksimalt.

– Et bagasjerom med rette kanter og vinkler er lettere å utnytte og pakke. Dette har Volkswagen tatt hensyn til ved konstruksjonen av bagasjerommet, og plassen i våre biler er derfor lett å utnytte for maksimal plass.

– Hva bør man tenke på hvis man skal ha ny bil og stort bagasjerom er viktig?

– Først og fremst bør man sammenligne de oppgitte størrelsene på bagasjerommet, men det er også viktig å ta bilene nærmere i øyesyn ettersom det er store forskjeller på bagasjerommenes dybde, lengde og bredde. Har man kun ett barn kan man i for eksempel i Golf Sportsvan og Tiguan flytte halve baksetet frem for å kunne utvide bagasjerommet. Baklukeåpningen kan også være viktig avhengig av hvor mye og hva man ønsker å frakte. Generelt har stasjonsvogner de lengste bagasjerommene, mens de såkalte SUV-ene og MPV-ene som Golf Sportsvan, Tiguan og Touran har kortere, men ofte dypere bagasjerom.

Test bagasjerommet før du kjøper bil

Er du usikker på hvor stort bagasjerom du tenger når du skal kjøpe ny bil, er det et godt tips å teste bilen med utstyret du gjerne vil ha med deg i hverdagen og på ferie.

– Det er alltid smart å måle barnevogner og andre ting man ønsker å frakte med seg ofte. Det aller sikreste er å låne med seg en bil hjem og se hvordan den fungerer med for eksempel egne bilstoler og barnevogner før man bestemmer seg.

Stasjonsvogn og flerbruksbil med stort bagasjerom

To av Volkswagens bilmodeller utmerker seg når det gjelder bagasjeromsplass.

– Passat stasjonsvogn og den største flerbruksbilen vår Sharan har et bagasjeromsvolum på henholdsvis 650 og 955 liter. Det er det få biler i denne størrelsen som matcher.

– Hva forteller egentlig volumet om plassen i bagasjerommet?

– Volumet forteller deg hvor stort bagasjerommet er, men ikke alltid hvor lett det er å laste eller hvor lett det er å utnytte plassen. Derfor bør man se på selve målene på bagasjerommet (høyde, bredde og lengde) samt ta en ordentlig kikk på bilen for å se hvordan rommet er utformet.

Bilprodusentene oppgir bagasjeromsvolumet i liter ved hjelp av terninger etter en egen standard kalt VDA (Verband der Automobilindustrie).

– Er bilene fra Volkswagen designet/utformet for å kunne gi et større bagasjerom?

– Ja, bilene med stort bagasjerom er gjerne litt mer høyreiste og har større overheng bak bakhjulene. I tillegg har de gjerne en mer kantete form på bakenden med liten vinkel på bakruten for best mulig plassutnyttelse av bagasjerommet.

Les også: Slik pakker du bilen smart og sikkert 

Nordmenn liker biler med stort bagasjerom

Ifølge Kopperud vises det tydelig på salgsstatistikken at vi nordmenn er opptatt av biler med stort bagasjerom.

– Ja, det er helt tydelig. Nordmenn har alltid hatt en bilbruk som skiller seg fra land lenger sør med vårt hyppige behov for transport av mer og større bagasje. Ski, barnevogner, golfutstyr, hundebur og diverse skal gjerne transporteres med nesten hver helg både i sommer- og vintermånedene. Derfor har Norge ikke bare en av Europas høyeste andeler av stasjonsvogner, men også av flerbruksbiler og nå også SUV-er med god plassutnyttelse og stor bakluke, som er svært populært blant nordmenn. 

Se full oversikt over Volkswagens biler.

Dette er bilene med størst bagasjerom