2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25
Innovasjoner og teknologi familien har bruk for på biltur

7-seter Elbiler | Ladbar hybridbil | Liten bil | Kompaktbil | Sedan

Sikring av barn i bil | Kollisjonstester | Plass til 3 barneseter | Stor bagasjeromsplass | Våre biler er sikre for barn | Sammenligne familiebilene | Pakke bil | Beste familiebil | Stor bagasjeplass | Barnas komfort i baksetet | Sikring av hund i bil | Hvilken bil skal jeg velge

Innovasjoner og teknologi familien har bruk for på biltur

En familiebil som kan parkere av seg selv! Er det mulig? Ja, det er det. Se hvordan det gikk da barna i vårt testteam fikk oppleve Volkswagen sine nye innovasjoner fra baksetet.

Volkswagens familiebiler er stappfulle av innovasjoner og moderne teknologi. Vi mener oppfinnelsene er svært nyttige, og at de gjør familiebilene både tryggere og mer komfortable. Et stort pluss er det også at bilene blir morsommere å kjøre for både sjåfør og passasjerer. Men hva mener barna i baksetet egentlig om våre oppfinnelser? Er de nyttige for familien? 

Hva er City nødbrems, GTE-knappen, Park Assist, Lane Assist, Side Assist, Adaptiv Cruise control, dynamisk lysassistent og Trailer Assist? Hva gjør egentlig alle disse innovasjonene og teknologiske løsningene fra Volkswagen? Barna i vårt eget Volkswagen-testteam elsker å teste biler, og nettopp derfor ga vi dem oppgaven med å sjekke ut diverse innovasjoner på en Volkswagen Passat GTE. 

Barnas konklusjon

GTE-knappen, som får frem de mest sportslige sidene ved å hente ut maks kraft fra både elmotoren og bensinmotoren, falt virkelig i smak hos barna i baksetet. GTE-knappen endrer bilenes karakteristikk til utpreget sportslig, noe barna i testteamet satte stor pris på.

Funksjonen City nødbrems, som i lavere hastigheter gir føreren en hjelpende fot ved å bremse bilen helt hvis noe eller noen plutselig kommer ut i veibanen, synes de også var kul.

Men den klare favoritten ble parkeringsassistenten, Park Assist, som bruker sensorer til å måle begge sider av gaten mens man kjører forbi, og på den måten hjelper føreren med å finne en passende parkeringsluke før den styrer bilen inn.

Enklere og tryggere å kjøre bil

Tanken bak de intelligente førerassistentsystemene og sikkerhetssystemene i Volkswagens familiebiler, er å gi økt sikkerhet og komfort slik at både sjåfør og passasjerer skal få en god kjøreopplevelse. Assistent- og sikkerhetssystemene kommer både som standardutstyr og som tilvalg, avhengig av modell.

Sikkerhetssystemene fra Volkswagen skal forhindre ulykker på veien. Eksempler på dette er Adaptiv cruise control med automatisk avstandsregulering, Front Assist med City nødbrems som hjelper føreren med å unngå kollisjon med bilen foran og funksjonen Tretthetsvarsling som automatisk varsler om behov for en pause.

Assistentsystemene fra Volkswagen skal gjøre bilkjøringen mer behagelig og trygg slik at føreren kan fokusere ene og alene på en god kjøreopplevelse. Eksempler på førerassistentsystemer er tilhengerassistenten Trailer Assist, som hjelper føreren med å manøvrere tilhengeren på plass ved rygging. En annen ny innovasjon fra Volkswagen er den dynamisk lysassistenten som gjør at man kan kjøre med fjernlysene på hele tiden. Avansert teknologi regulerer fjernlysene slik at de ikke blender møtende bilister. Assistenten Traffic Jam Assist bruker velkjente systemer som Adaptiv cruise control og Side Assist feltskifteassistent for å gjøre det enklere å kjøre i kø. 

Dette er bare noen av innovasjonene som skal gjøre det enklere og tryggere å kjøre en bil fra Volkswagen.

Tar du turen innom din lokale Volkswagen-forhandler demonstrerer de mer enn gjerne de ulike teknologiske innovasjonene i Volkswagens familiebiler.

Se alle testene: 
Velger barn og voksne samme familiebil? 
Test av bagasjeromsplass
Test av baksetet i familiebilene

 

Bygg din neste familiebil.

Neste steg på veien til ny familiebil.