2.2.0.4_0, 2017-05-15 14:52:25
Familiebil med plass til tre bilstoler tre isofix-fester

Familiebilene med plass til tre bilstoler

Er du på jakt etter en 5-seter eller 7-seter med plass til 3 store bilstoler festet med Isofix-fester? Her er bilene for deg.

Det kan være en utfordring å finne en stor familiebil hvor det er god nok plass til alt og alle. Det kan fort bli trangt om plassen når en storfamilie skal på tur. Kanskje du har tre små under fire år som alle sitter i store bakovervendte bilstoler? Eller hva om du trenger plass til tre slike store bilstoler samt et par seter til? Volkswagen har sett behovet og produserer derfor biler som gjør det komfortabelt å være en storfamilie på tur, både i hverdagen og i feriene.

– Trenger du en familiebil med plass til hele tre store bilstoler i baksetene har Volkswagen to svært gode alternativer. Volkswagen Touran er konstruert for å ha plass til tre barneseter i bredden på andre seterad hvor alle er utstyrt med Isofix-fester som standard. 7-seteren Volkswagen Sharan har også denne muligheten, i tillegg til at den også har Isofix-fester på de to bakerste setene. Dette gjør at man med letthet kan ha med seg fem barn som bruker bilstol, på en trygg og god måte, sier Jørgen Bjerkan. Han er produktsjef for Passat, Touareg og Sharan hos Harald A. Møller AS.

Isofix er enkelt forklart et system for å hurtigkoble bilstolen eller dens base til bilen. Bilstoler med Isofix-fester vil i stor grad reduserer risiko for feilmontering. 

To gode alternativer fra Volkswagen

Mange tror at en stor og romslig stasjonsvogn, som for eksempel Passat, vil være stor nok for tre bilstoler, men i tillegg til at bilstolene for de aller minste er for brede, har Passat stasjonsvogn kun to Isofix-fester. 

Det betyr med andre ord at trenger du plass til tre store bilstoler med Isofix-fester i baksetet, eventuelt totalt fem, kan Touran og Sharan være familiebilene du bør ta en nærmere titt på. 

Fleksibelt setesystem i Sharan

Flerbruks- og familiebilen Sharan leveres i Norge kun som 7-seter, der alle setene er fullverdige seter. 

Både i hele andre seterad og i tredje seterad finnes det Isofix-fester. De to bakerste setene kan klappes ned under gulvet når de ikke er i bruk og gjør plass til et stort lasterom. De tre midterste setene kan reguleres frem og tilbake samt justeres i ryggvinkel. Det gir mange valgmuligheter. Og dersom du fyller bilen med hele syv personer, kan du legge ut på tur vel vitende om at alle sitter trygt og komfortabelt.

– Ja, det er en av de store fordelene med denne romslige familiebilen. I og med at alle setene er fullverdige seter, og ikke to nødseter bak slik som på de mindre konkurrentene, er det komfortabelt selv for voksne å sitte i alle setene, sier Bjerkan.

Touran – smarte løsninger i kupeen

Den fleksible familiebilen Volkswagen Touran kommer også standard som 7-seter, og flerbruksbilen har kvalitetene og størrelsen til å gjøre både store og små passasjerer fornøyde. Også her kan tre små sitte side om side i andre seterad i store bilstoler. Dersom du ikke trenger de to bakerste setene på tredje rad, som for øvrig ikke har Isofix-fester slik som Sharan, kan disse enkelt legges ned slik at du får et virkelig romslig bagasjerom.

– Nye Touran har et romslig interiør. Med sine tre individuelle seter i andre rad og to seter i tredje rad er den nye Touran en bil som rommer venner og familie uten problem. Både med fem og syv seter fremstår den som en klassisk stor familiebil, sier Bjerkan.

Et stort pluss er det også at man i forsetene vil kunne sitte komfortabelt med god plass til beina, uten å føle seg klemt inn mot dashbordet. Her vil med andre ord alle få det komfortabelt på lange kjøreturer. 

Bilstolene som er best i test.

Vi bør velge sikkert utstyr til barna når vi skal kjøre bil. Her er to Besafe bilstoler og bilstolbase som har oppnådd Plus Test-sertifisering av Forbrukerrådet.