2.2.0.4_0, 2017-05-15 14:52:25
Volkswagen velg riktig familiebil for alle

Velg riktig familiebil for deg og dine

Jakter du på familiens neste bil? En med plass til tre bilstoler, firehjulstrekk eller kanskje en ladbar hybridbil? Her får du gode tips til hvilken Volkswagen-modell som kan passe best for dere. 

Volkswagen har et stort utvalg av biler i kategorien familiebil. Her finner du alt fra stasjonsvogner og SUV-er til flerbruksbiler og ladbare hybrider. Men hva bør du ta hensyn til før du gjør et valg? Først kan det være lurt å gjøre seg kjent med modellutvalget. Hvilken modell blir den beste og mest riktige familiebilen for akkurat dere? Volkswagen har i alle år lyttet til bilkunder i forskjellige livssituasjoner. Resultatet har blitt at de har kunnet utvikle modeller som passer for flest mulig.

– Vi kan tilby en bilmodell til nær sagt enhver livssituasjon. Definisjonen «familiebil» kan jo strekkes langt, men vi ser at både tradisjonelle stasjonsvogner i flere størrelser, som for eksempel Golf stasjonsvogn og Passat stasjonsvogn, er svært populære. I tillegg har vi også flerbruksbiler som den nye Touran og Sharan for de som trenger mer enn fem seter. I de senere årene ser vi at SUV-er også har blitt svært populære. SUV-en Tiguan har kommet i ny utgave og har slått svært bra an. Det at vi også kan tilby en hel rekke av drivlinjer samt tilby topp moderne assistentsystemer, gjør Volkswagen til et lett valg for svært mange, sier Jørgen Bjerkan. Han er produktsjef for Passat, Touareg og Sharan hos Harald A. Møller AS.

Folkets favoritter blant familiebilene

Golf har i mange år vært, og er fremdeles, en salgsvinner i Norge. Det er ikke rart når man tenker på at bilmodellen kan leveres både som elbil, stasjonsvogn, med firehjulstrekk, automatgir eller manuelt gir, høyreist Sportsvan, sportslig GTI/GTD, ladbar hybrid og med tradisjonell diesel-/bensinmotor. Passat er også en Norges-favoritt når det gjelder familiebiler. Den kan leveres både som ladbar hybridbil, sporty Alltrack og som en sportslig R-line. Produktsjefen er ikke tvil om hvorfor disse bilene er så populære.

– Det er fordi de i mange tilfeller ikke bare gir kundene det de krever, men også det lille ekstra i form av kvalitetsfølelse og komfort. De har et tidløst design som ikke går av moten fra et år til et annet, og det bidrar også til at verdien holder seg klasseledende godt og gir kundene en god totalpakke.

Familiebilmarkedet i endring

Bjerkan har registrert en interessant endring, og et nytt fenomen, de siste par årene i forhold til hva bilkjøperne ønsker seg og hva som er viktig for folk.

– Det er ikke lenge siden det «norske kravet» til en familiebil var firehjulstrekk, dieselmotor, skiboks, automatgir og en tysk eller japansk bil med hengerfeste. Hvem hadde derfor trodd at for et år siden ville Norges mest solgte bil være en elektrisk, amerikansk sedan med bakhjulsdrift uten mulighet for hengerfeste? spør produktsjefen seg og fortsetter:

– Det viser at norske bilkjøpere i høy grad er villig til å endre listen med krav dersom avgifter og incentiver blir tilført. Firehjulstrekk er fortsatt svært populært og ca. 1/3 av alle nye biler i 2015 hadde dette. Plass til barneseter, barnevogn og alt annet en barnefamilie må ha med seg må fortsatt få plass. Det er nok også derfor Passat GTE har blitt så populær som den har. Den tilbyr svært god plass for alle i tillegg til et svært romslig bagasjerom med stort areal for å enkelt kunne pakke med seg kofferter, bager, barnevogn, reiseseng og bæreposer. Dette kombinert med lavt forbruk og 218 villige hestekrefter, gjør nok at mange revurderer om firehjulstrekk virkelig er et ufravikelig krav likevel.

Still deg selv noen kontrollspørsmål

Så hva bør man tenke på før man bestemmer seg. Bjerkan mener det er viktig ikke å kjøpe bil ut fra et maksimalbehov, men stille seg selv disse kontrollspørsmålene: Trenger jeg egentlig firehjulstrekk? Hvilke endringer ønsker jeg i forhold til bilen vi har i dag? Hvor stor plass trenger jeg stort sett, og kan det tenkes at en takboks løser resten? Hva slags kjøring står for mesteparten av kjørelengden min?

– Det er ikke sikkert at du skal ha en dieselbil fordi du drar på hytta noen ganger i løpet av vinteren, dersom nær sagt all annen kjøring er i nærområdet og kan utføres elektrisk med en ladbar hybridbil. Da spiller det liten rolle at bilen bruker litt mer på langtur, om bilen bruker 0,00 resten av tiden, sier Bjerkan og fortsetter:

– I motsatt fall, kjører man mest på langtur, enten i jobb eller privat, og lite i nærområdet, så mener jeg man fortsatt bør vurdere en dieselbil. Det er fortsatt slik at en bil med dieselmotor har lavere forbruk og CO2-utslipp, som er viktig i en global sammenheng, på lange turer. En bensin-/hybridmodell vil ha lavere utslipp av NOx, som er viktig i en lokal sammenheng, enn en dieselbil. Finn kjøremønsteret og det behovet du stort sett har i det daglige, så blir det lettere å velge en modell som passer for akkurat deg, fremfor å treffe et valg basert på avisartikler som er veldig generaliserende.

Plass til tre bilstoler

Trenger du en familiebil med plass til hele tre store bilstoler i baksetene har Volkswagen to svært gode alternativer. 

Volkswagen Touran er konstruert for å ha plass til tre seter i bredden på andre seterad. Volkswagen Sharan har også lett muligheten til dette, i tillegg til at den også har Isofix-fester på de to bakerste setene. Da kan man med letthet til og med ha med seg fem barn på en trygg og god måte. Passat stasjonsvogn har også plass til tre i bredden, men ordinære bilstoler for de under fire år er rett og slett for store til og med for plassmesteren Passat.

Velg utstyr til familiebilen

Når bilmodellen er valgt, er det mye nyttig og praktisk utstyr og tilbehør du kan velge til familiens nye bil.

– Integrerte solgardiner i dørene bak er noe mange vil se nytten av. Når dette bare koster ca. en tusenlapp vil jeg si at det også gir god verdi for pengene. Mange synes også at panorama glasstak er midt i blinken, og barna elsker å kunne titte opp og ut i luften på tur. Det gir en god romfølelse i bilen i tillegg til masse lys. For de større barna har vi Rear Seat Entertainment som gir baksetepassasjerene tilgang til bilens infotainmentsystem. Her kan de lage spillelister og reiseruter fra en iPad. Integrerte barneseter for barn over 36 kilo er også en lekker og komfortabel løsning for mange, og dette kan vi levere til både Passat, Touran og Sharan. 

Se sikkerhetsprodukter til bil her

Navigasjon og assistentsystemer

Også når det kommer til navigasjon og assistentsystemer har Volkswagen et stort utvalg.

– Velg det som passer ditt bruksmønster. Heldigvis er det slik at all sikkerhet allerede er bygget inn i bilene som standard. Det er de aktive førerassistentsystemene du kan velge blant, sier Bjerkan.

Volkswagen kan også tilby det ypperste innen bilanlegg fra danske Dynaudio som gir klar lyd fra 10 høyttalere. App Connect fra Car-Net  som gir full tilgang til en iPhone eller Andoid-telefon, er standard på alle Volkswagens modeller. Ved valg av navigasjon til de fleste av modellene får man også tre års gratis Guide&Inform.

– Dette systemet gjør at du fra sofakroken hjemme kan legge opp en komplett kjørerute, med stoppesteder, og laste det direkte opp til bilen. Dette gjør det lett å planlegge familieferien uten å måtte bruke mye tid på å finne ut hvor man skal. I tillegg kan man fra infotainmentsystemet finne nærmeste bensinstasjon, sortert på rimeligste drivstoffpriser, samt ledige parkeringsplasser i nærheten. Alt dette er med på å gjøre billivet både morsomt og praktisk, sier Bjerkan.

– Er det noen som er opptatt av hvor spreke bilene er?

– Absolutt! Enten det er mor, far eller begge er mange opptatt av effekt og kjøreegenskaper. Mange setter spesielt pris på dette i en modell som Golf eller Passat GTE der man får mye effekt uten å betale noe ekstra for det. Høy effekt og lavt forbruk/utslipp er også både sikkerhet og komfort, og så gjør det heller ikke noe at det drar frem smilet heller, sier Bjerkan.

Volkswagen i sosiale medier