2.13.82.1, 2019-01-22 15:18:18
Volkswagen toppkarakter kollisjonstester euro ncap

Dette forteller kollisjonstestene fra Euro-NCAP deg.

På jakt etter de sikreste familiebilene på markedet? Da er det lurt å ta en titt på hvordan bilene på ønskelisten gjør det i kollisjonstester. Men hva betyr det egentlig at en bil får tre, fire eller fem stjerner i Euro-NCAPs tester?

Om Euro-NCAP (The European New Car AssessmentProgramme):

  • Står for kollisjonstester i Europa
  • Tester biler i alle bilklasser hvert år
  • Euro NCAPs test er den mest velrenommerte kollisjonstesten på markedet og det stilles høye krav til bilene for å kunne oppnå toppscore
  • Både den aktive og passive sikkerheten i bilene testes

Dette skal til for å få 5 stjerner.

Bilen må score høyt i alle fire kategoriene som Euro-NCAP vurderer og tester:

  • Kollisjonssikkerheten for voksne foran
  • Kollisjonssikkerheten for barn i baksetet
  • Fotgjengerskånsomheten
  • Førerassistentsystemer

Alle nye bilmodeller kollisjonstestes.

Euro-NCAP er et samarbeid mellom de europeiske bilorganisasjonene, der norske NAF også er med. Når det refereres i mediene til at biler har gjort det bra eller dårlig i kollisjonstester, er det Euro-NCAPs tester det refereres til.

Euro-NCAP er den mest anerkjente og viktigste uavhengige organisasjonen som utfører kollisjonstester av nye biler, så det er alltid disse testene det refereres til i mediene. I Europa er det med andre ord alltid testene av Euro-NCAP som gjelder.

Såfremt det er en helt ny bilmodell som skal selges i Europa, er det vanlig at Euro-NCAP utfører kollisjonstesten. Hvis det kun er mindre endringer som en face-lift eller en ny drivlinje, vurderer ofte Euro-NCAP at en helt ny test ikke er hensiktsmessig.

Volkswagen assistentsystemer for sikkerhet

Les om sikkerhetssystemene.

Volkswagen har et stort utvalg assistentsystemer
for din komfort og sikkerhet.

Hvorfor bør en ny bil ha 5 stjerner?

Vi råder alle som er på jakt etter en sikker og god bil til å gjøre research for å se hvordan de ulike bilmodellene kommer ut i kollisjonstestene. Dersom du ønsker å søke opp testresultatene på en spesifikk bilmodell på Euro-NCAPs hjemmeside kan du søke slik: søk enten i kategori for bilklasse, eller etter en spesiell bilmodell. Du vil få opp når bilen ble testet sist og hvordan resultatet av testen ble. 

Disse testene blir gjerne publisert av norske motorjournalister når nye biler blir testet, men man kan alltid gå inn på Euro-NCAP sin hjemmeside og sjekke selv. Det er allikevel alltid lurt å sjekke med forhandler om hva som er sikkerhetsutstyr i Norge kontra i andre land, ettersom bilene som testes av Euro-NCAP kan mangle sikkerhetsutstyr som er standard i Norge på den aktuelle bilen. Det tenkes da først og fremst på de ulike førerhjelpsystemene.

Hva betyr det egentlig at en bil får tre, fire eller fem stjerner i kollisjonstesten?

Bilene som får fem stjerner har meget bra resultater i samtlige kategorier som testes. Det er alltid kollisjonssikkerheten for voksne og barn som vektes høyest i testene, men også de andre kategoriene er viktige for å oppfylle kravet til fem stjerner.

Nye familiebiler i dag bør ha fem stjerner. Det viser at bilen er blant de sikreste bilene i sin klasse på markedet i dag.

Volkswagen kommer svært godt ut i kollisjonstester.

I EURO-NCAP sine tester møter Volkswagen de strengeste kriteriene for å oppnå den høyeste karakteren som er fem stjerner. Nesten uten unntak har Volkswagen alltid oppnådd fem stjerner i EURO-NCAP selv om kravene stadig har blitt høyere.

Det er takket være de nyeste sikkerhetsløsningene at bilene fra Volkswagen får toppscore. I dag har alle Volkswagen-modellene et svært høyt sikkerhetsnivå med flere sikkerhetssystemer som standardutstyr. Både den passive og den aktive sikkerheten har stadig blitt forbedret gjennom mange år, og det har ført til at Volkswagen er blant bilmerkene som scorer høyest i kollisjonstester som gjennomføres på alle nye modeller av den uavhengige aktøren EURO-NCAP.

Snarveier.