2.1.0.6_0, 2017-03-31 11:32:53
Volkswagen lade hybridbilen Golf GTE

Fakta og tips om ladbare hybridbiler fra Volkswagen

De ladbare hybridbilene, Passat GTE og Golf GTE, er toppmodeller med minimalt forbruk. Disse kombinerer det beste fra to verdener: ren elektrisk drift i det daglige og hybridteknologi med full rekkevidde til de lange kjøreturene. Plug-in hybridteknologien kombinerer bensin og elektrisk motor, noe som gir effektive løsninger og solide krefter. Dermed er hybridbilene både økonomiske og komfortable.

De ladbare hybridene kan kjøres i ulike moduser, for eksempel kan føreren velge «e-mode» for ren elektrisk drift. Hvis du trykker på bryteren merket «GTE» får du frem de mest sportslige kjøreegenskapene til hybridbilen. Da henter bilen ut kraften fra begge motorer, og gir et godt fraspark med ekstra høyt dreiemoment. Ved å kombinere elektromotoren og TSI-motoren får du maksimal effekt – og ikke minst maksimal kjøreglede. Du kan bruke de to motorene på ulike måter, slik at motordriften alltid er perfekt tilpasset kjøresituasjonen.

Passat GTE har en 1.4 liters turbobensinmotor og en turtallsvillig elektromotor med tilsammen 218 hestekrefter, mens toppytelsen til Golf GTE er 204 hestekrefter. Begge hybridbilene akselererer fra 0-100 km/t på 7,6 sekunder, og har en god elektrisk rekkevidde på inntil 50 kilometer med kjøring.

Med en hybridbil fra Volkswagen får du en plug-in hybridteknologi, som lar deg lade batteriet i elmotoren ved hjelp av eksterne strømkilder. Du kan lade batteriet enkelt og greit fra en stikkontakt hjemme eller en offentlig ladestasjon. Litiumionbatteriet er fulladet etter ca. 3 timer og 45 minutter på Golf GTE og 4 timer og 15 minutter på Passat GTE. Du kan lade batteriet enda raskere hvis du bruker en vegglader. Det er mer enn nok for de fleste daglige kjøreturer, for eksempel til jobb eller butikken. Hvis strømmen kommer fra fornybare kilder, blir disse kjøreturene både billige og utslippsfrie.

Den ladbare hybridbilen beviser at sportslig kjøreglede ikke trenger å gå på bekostning av miljøet. I elektrisk modus kan du kjøre utslippsfritt lokalt, og bilen har en total rekkevidde på opptil 939 kilometer. Derfor vil Golf GTE og Passat GTE fungere godt som rene elbiler ved bykjøring, og økonomiske hybridbiler ved langkjøring.

Volkswagen sine ladbare hybridbiler har et forbruk ved blandet kjøring på kun 1,5–1,7 l/100 km og 11,4–12,9 kW per 100 kilometer. CO2-utslippet ved blandet kjøring er på 37–39 g/km.

Velg din Volkswagen ladbare hybrid