2.2.0.4_0, 2017-05-15 14:52:25
Volkswagen GTE-modus ladbar hybridbil

De ladbare hybridbilene er folkefavoritter

Passat GTE og Golf GTE er hybridbilversjonene av to av Volkswagens mest populære bilmodeller. 

De to GTE-modellene fra Volkswagen har på relativt kort tid rukket å bli svært ettertraktede biler blant norske bilkjøpere. Kanskje ikke så rart, da de begge kombinerer det beste fra to verdener. De kan kjøres med ren elektrisk drift i det daglige med inntil 50 km rekkevidde, og med hybridteknologi med full rekkevidde til de lange kjøreturene. I tillegg til lave driftskostnader har begge modellene svært lav engangsavgift, noe som gjør prisen meget gunstig.

– Salget har så langt vært veldig bra. Etter at Golf GTE ble lansert i mars 2015 og Passat GTE ble lansert i november 2015 har salget av de to ladbare hybridbilene skutt i været. Vi har hatt lange bestillingslister og leveringstider på begge modellene, men dette har nå bedret seg betraktelig, da vi kan tilby betydelig kortere leveringstider på begge modellene, sier miljøbilansvarlig hos Harald A. Møller AS, Petra Söder Vegge.

Raskere leveringstid

Fordi Norge er et svært viktig marked for Volkswagen når det gjelder ladbare biler, har fabrikken redusert leveringstidene for de populære ladbare hybridbilene. Salgsvolumet når det gjelder de to GTE-modellene er høyest rundt og i de store byene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Les også: Golf GTE – hybridbilversjonen av populære Golf

Mye bil for pengene

Golf GTE ble raskt en salgssuksess i Norge, og det var og er flere grunner til det. Lavere engangsavgift gjør at prisen er svært gunstig. I tillegg er bilen noe så sjeldent som en fornuftig og mer miljøvennlig elbil, og en morsom sportsbil, i én og samme bil. Den kan kjøres som en ren utslippsfri elbil, samtidig som den har et stort kraftoverskudd når elmotoren på 102 hk og turbobensinmotoren på 150 hk jobber sammen. 

– Vi har også hatt stor etterspørsel etter Passat GTE. Leveringstidene har vært lange, men også der har ting gått riktig vei fordi fabrikken nå korter ned ventetiden for våre kunder. For dem som ønsker en ladbar hybrid, men som trenger mer plass enn hva Golf GTE kan by på, er Passat GTE en perfekt familiebil, sier Söder Vegge.

Passat GTE kombinerer god plass, komfort, sportslighet, økonomi og miljø på en perfekt måte. Siden Passat GTE, akkurat som Golf GTE, har svært lav engangsavgift, er prisen meget gunstig.

– Uansett hvilken GTE-modell kundene våre velger får de en bil som har stor effekt, mye utstyr og lave avgifter, sier Söder Vegge.

Les også: Passat GTE – den ladbare hybridbilen for familien

– Hvem er den typiske Golf GTE-kunden og hvem er den typiske Passat GTE-kunden?

– Det er mange som ønsker seg en ladbar hybridbil, og derfor treffer begge modellene bredt når det gjelder bilkunder. Det som er felles for GTE-kundene er at de setter pris på signaleffekten som en ladbar hybridbil gir. I tillegg har vi også de som velger en GTE-modell fordi de får mye bil for pengene på grunn av avgiftslettelsene. Og så har du de som ønsker seg en Golf GTI, men som velger GTE fordi den er rimeligere, men med nesten like mye effekt. Passat GTE er det naturlige valget for de som trenger en familiebil, men som ikke trenger en bil med firehjulstrekk. Også her får man mye effekt for pengene, samt automatgir til en pris langt under en tilsvarende motorisert bensin- eller dieselbil, Söder Vegge.