2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Volkswagen - slik pakker du bilen

Slik pakker du bilen smart og sikkert.

Er det plass til alt i bagasjerommet? Her får du tips og råd som gjør at pakking av bil går lett og gjør kjøreturen trygg. Løse gjenstander i bilen fører hvert år til skader og dødsfall i trafikkulykker, men pakker du riktig, kan du unngå alvorlige skader. Og pakker du smart kan du få med deg alt du trenger. 

Artikkelen er skrevet i samarbeid med familiemagasinet Foreldre og Barn som har kåret Volkswagen Touran 7 seter til Foreldre og barn-bilen basert på lesernes kriterier for en perfekt familiebil. 

Guide til pakking av bil.

Se hvordan vi gjør det når vi skal på langtur med full bil og vil sikre lasten og sørge for at bilen opprettholder sine kjøreegenskaper.

Andre gode pakketips:

  • Last ikke takboksen eller skiboksen med store og tunge ting. Sjekk lovlig maksimalvekt på taket. Dersom du skal ha med deg noe annet enn ski og skistøvler, er det best å plassere lettere ting som sengetøy, soveposer, håndklær også videre i boksen på taket. Bruk stropper for å feste lasten i takboksen.
  • Ta av skiboksen/takboksen når den ikke er i bruk. Mer vekt på bilen betyr et høyere forbruk av drivstoff.
  • Har du mye last kan også bagasje stroppes godt fast på et takstativ.
  • Ved bruk av tilhenger gjelder de samme reglene som ved lasting av bagasjerom. Sørg for å legge de tyngste og største tingene nederst og så langt frem som mulig slik at tyngdepunktet blir så lavt som mulig.
  • Skal du laste med deg sykler finnes det løsninger både for feste med sykkelstativ på tak og på tilhengerfeste. 
  • Sikreste plassering av en hund i bil, som ikke har bur eller spesialsele, er på gulvet på passasjersiden foran.
  • Når du har veldig tung bagasje (over 34 kg) i bagasjerommet, bør den sikres særskilt. Du kan bruke lastestropper eller nett, som igjen sikres via surrekroker/festeanordninger i bilens karosseri.
  • Ved pakking til en ferietur sliter de fleste med å bryte tillatt totalvekt, men har du handlet mye tungt på en byggevarehandel for eksempel kan det være lurt å sjekke tillatt nyttelast for din bil.

Les mer: Dette er bilene med størst bagasjerom

sikring av barn i Volkswagen familiebil med barnestoler

Sikring av barn i bil.

Les mer om sikring av barn i familiebilen.

sikring av hund i bil

Ikke glem de firbente.

Les mer om sikring av hund i bil.

Snarveier.