2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25
Volkswagen Tiguan SUV perfekt familiebil

Denne barnefamilien er storfornøyde med sin nye SUV.

Bildet: Camilla Røberg-Larsen og Jan Braathen med barna William (3 år) og Julie (1 år). 

Da leasingavtalen på Jan Braathen og Camilla Røberg-Larsen sin forrige Volkswagen Tiguan gikk ut, var de ikke i tvil om hva de skulle gjøre. Valget falt på den nye utgaven av den populære familiebilen.

– Vi var så fornøyde med den bilen vi hadde, så da det var på tide å bytte den ut, så vi ingen grunn til å endre på bilmodellen vi har vært så fornøyd med i mange år. De nye grepene som er tatt på den nye versjonen, gjorde også at det var fristende å prøve en oppgradert versjon av en bil vi allerede opplevde som en sikker og pålitelig familiebil, sier Camilla Røberg-Larsen.

Imponert over plassen i nye Volkswagen Tiguan.

Valget falt på utstyrsversjonen Businessline 2.0 150 hk TDI med tohjulstrekk og 7-trinns DSG automatgir. Familien har hatt bilen siden 1. september i år, og den har blitt brukt både på langturer og i hverdagen. Allerede på de første turene med den nye bilen merket de at andre generasjon av Volkswagens familie-SUV har blitt både lengre og bredere, og at den kan by på langt mer bagasjeromsplass enn sin forgjenger.

– Vi likte den gamle bilen svært godt på grunn av plassen, men i den nye utgaven er det enda bedre plass. Vi har fått med oss to store barnevogner, og vi får plass til all bagasje i bagasjerommet når vi drar på hytta. I tillegg er det er god plass til to store bakovervendte seter, det er lett og komfortabelt å komme til når vi skal sikre barna i barnesetene og det er mulig for meg å sitte bak mellom barnebilstolene når det er nødvendig. I tillegg til at barna sitter trygt og fint, er det god plass i forsetene, sier Røberg-Larsen og legger til:

– Jeg vil i tillegg trekke frem kvaliteten på kjørefølelsen. Bilen oppleves virkelig som en premiumbil på veien, og den er lett å manøvrere i byen og ved parkering selv om den er stor. Den er romslig uten at den blir uoversiktlig.

Komfortable assistentsystemer og tøft design.

De har også latt seg imponere av assistentsystemene i Volkswagen Tiguan.

– Det er særlig på langturer at det er komfortabelt og trygt å kunne koble til Lane Assist kjørefeltassistent og Adaptiv cruise control.

Les mer om Volkswagens innovative førerassistentsystemer her.

Jan Braathen og Camilla Røberg-Larsen falt straks for designet da de så den nye utgaven av Tiguan for første gang.

– Den er helt klart tøffere og vassere i designet.

Alltid online i bilen med Car-Net
Familien er også begeistret for de mange online-tjenestene de har tilgang til i bilen. De er samlet under navnet Car-Net og er laget for å gjøre hverdagen lettere. I online-tjenestene ligger funksjonene Guide & Inform og App-Connect. Guide & Inform gir tilgang til blant annet online trafikkinformasjon og værmeldingen. Med App-Connect kan man bringe smarttelefonappene man har på telefonen direkte til berøringsskjermen for Infotainment-systemet.

– Med Apple CarPlay i App-Connect kan vi styre apper fra iPhone-en under kjøring. Vi har tilgang til kart, telefon, nyheter og musikk. Vi kan også styre systemet med stemmen og få sms-er lest opp for oss. Det fungerer kjempefint og betjeningspanelet er enkelt å bruke, sier Røberg-Larsen.

Klarer seg uten 4MOTION firehjulstrekk
Oslo-familien vurderte en Tiguan-utgave med det permanente firehjulstrekket 4MOTION, men lot det være.

– Vi klarte oss helt fint uten firehjulstrekk på den forrige bilen, fordi Tiguan er meget god på vinterføre, så da beholdt vi tohjulstrekk også på den nye Tiguanen, forklarer de.

– Er dette en bil dere kan anbefale andre småbarnsforeldre?

– Definitivt! Dette er rett og slett en fantastisk familiebil som dekker alle behovene vi som barnefamilie har.

Snarveier.