2.2.0.4_0, 2017-05-15 14:52:25
Volkswagen Tiguan SUV detaljer

Volkswagens SUV-er tar Norge med storm

Biler i SUV-klassen er nordmenns nye favoritter, og Volkswagens modeller Tiguan og Touareg er to av dem. Biler i SUV-klassen er markedets hurtigst voksende segment. I verden sett under ett utgjør SUV-andelen av totalsalget nærmere 30 prosent. Også i Norge er SUV-segmentet økende.

– Nesten hver tredje nye bil som ruller ut fra en bilforhandler er en SUV, noe som gjør dette segmentet til det nest største i det norske bilmarkedet. Hittil i år (per 11. september 2016) er det solgt totalt 32 657 biler i SUV-klassen i Norge, noe som tilsvarer 30,9 % av totalmarkedet. Vår Volkswagen Tiguan klatrer på listene over de mest solgte SUV-ene og er i dag den femte mest solgte SUV-en, sier produktsjef hos Harald A. Møller AS, Kine M. Hansen.

SUV med firehjulstrekk og SUV med tohjulstrekk

Volkswagen Touareg SUV firehjulstrekk

Produktsjefen er ikke i tvil om hvorfor biler i SUV-klassen har slått så bra an i Norge og hva det er bilkundene faller for.

– SUV-er er som skapt for det norske markedet. Bilene har meget god fremkommelighet med høy bakkeklaring, noe som passer godt for Norges røffe veiforhold enten vi skal til skogs eller til fjells, og ikke minst på snødekte veier. Med 4MOTION firehjulstrekk er SUV-er perfekte biler for oss aktive nordmenn, sier Hansen og legger til:

– Mange av SUV-ene tilbys også med tohjulstrekk, noe som har bidratt til at den har blitt mer attraktiv for kunder som bor i bynære strøk og stort sett kjører på veier med god fremkommelighet.Tøffe SUV-er appelerer til nordmenn

I tillegg til fremkommelighet, er det også helt klart at biler i SUV-klassen har en stil og «look» som mange faller for.
– Biler i SUV-klassen appellerer også til øyet med sitt tøffe og hissige uttrykk. I tillegg er SUV-ene praktiske og fleksible biler med god kjørekomfort og god oversikt med en høyere sittestilling. Vi har fått et stort utvalg modeller med mange ulike motoriseringer og utstyrsnivåer, og det finnes nå en SUV til alle behov og i alle prisklasser.

Volkswagen har to bilmodeller i det populære SUV-segmentet, og flere skal det bli.
– I dag har vi to SUV-er i vårt modellspekter, nye Tiguan og storebror Touareg, og i tillegg skjer det mye spennende på SUV-fronten fra Volkswagen. I løpet av 2017/2018 utvides SUV-familien med T-Roc, som blir Tiguans lillebror, og eksklusive Touareg kommer i en ny versjon. I tillegg kommer en lengre utgave av Tiguan med mulighet for 7 seter. Volkswagen får da et bredt utvalg av modeller innen SUV-segmentet og kan tilby en modell for enhver familie og ethvert behov. 

Innholdsrike utstyrspakker i Volkswagens SUV-er
Hvilken SUV skal jeg velge, spør du kanskje deg selv? Mulighetene til å skreddersy både Tiguan og Touareg er mange, og listen med høydepunkter når det gjelder spennende, nyttig og praktisk utstyr, er lang. Begge modellene er svært godt utstyrt med et høyt utvalg av sikkerhetsutstyr og førerassistentsystemer som standard. 

Nye Tiguan er skapt for å gjøre hverdagen mer komfortabel for både fører og passasjerer.

Den har blitt større innvendig og har fått et mer ergonomisk tilpasset førermiljø. Det finnes en rekke innovasjoner som er verdt å nevne:

  • Nye Tiguan er skapt for å gjøre hverdagen mer komfortabel for både fører og passasjerer. Den har blitt større innvendig og har fått et mer ergonomisk tilpasset førermiljø. Det finnes en rekke innovasjoner som er verdt å nevne:
  • Active Info-display, et digitalt kombiinstrument med flere konfigureringsmuligheter, og Head-up-display som viser informasjon i førerens synsfelt slik at man slipper å ta blikket fra veien for å sjekke viktig informasjon.
  • Car-Net Guide Inform – navigasjon og infotainment system og Car-Net App Connect – oppkobling av mobil opp mot infotainmentsystemet
  • Adaptiv cruise control gir ekstra sikkerhet og komfort i kø-situasjoner og Area View gir bedre orientering i omgivelsene. 
  • Easy open/Easy close-funksjonen er en elektrisk styrt åpning og lukking av bakluken og er perfekt for deg som bruker bagasjerommet flittig.
  • Synes du det er utfordrende å rygge med henger er Trailer Assist et førerassistentsystem du raskt vil bli meget glad i, og det er verdt å nevne at du får Tiguan med en trekkraft på inntil 2500 kg.
  • Dynamisk lysassistent
  • 4Motion Active Control gir deg mulighet til å stille inn fire ulike kjøreprofiler for firehjulsdriften som tilpasser bilen etter de ulike kjøreforholdene. Du kan velge mellom modusene Snow, Onroad, Offroad (automatisk) og Offroad Individual.
  • Off-road-pakken er et tilvalg hvor du blant annet får andre støtfangere foran med en angrepsvinkel på hele 25,6 grader – perfekt for deg som skal kjøre i tøffere terreng.

Nye Tiguan overbeviser i en rekke tester og topper disse med pallplasser, både på fleksibilitet og plass, førermiljø, kjørekomfort og sikkerhet.  

Høydepunkter med Volkswagen Tiguan

Tiguan kommer i tre utstyrsnivåer med ulikt standardutstyr og med gode muligheter til å krydre bilen med spennende og nyttig tilleggsutstyr. Nye Tiguan er klasseledende når det kommer til hva som er sikkerhetsutstyr i kompakt SUV-segmentet, med blant annet følgende som standard:

• Front Assist med City-nødbremsfunksjon og Fotgjengerregistrering
• Lane Assist kjørefeltassistent
• Fotgjengerbeskyttelse med aktivt panser
• Pre-crash kollisjonsbeskyttelse
• Knekollisjonspute på førersiden
• Auto-hold bakkestartassistent
• Multikollisjonsbrems
• Full-LED frontlykter (fra Businessline)
• ACC Adaptiv cruise control (fra Businessline)
• Sidekollisjonsputer bak (fra Businessline)

Høydepunkter med Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg SUV eksteriør

Når det gjelder storebror Touareg, har naturlig nok også denne luksuriøse SUV-en mye å by på for dem som ønsker en SUV i den øverste prisklassen.

– For Touareg er det viktig å trekke frem muligheten for luftfjæring. Det vil si at man har muligheten til å få en bil som tilbyr alt fra førsteklasses komfort til skarpe og sportslige kjøreegenskaper kun ved å vri på et velgerhjul. I tillegg kan bilen spesifiseres med senket luftfjæring uten at dette går på bekostning av hverken komfort eller offroadegenskaper. Man kan også få bilen levert med topp moderne førerassistentsystemer som f. eks. Area View 360 graders visning av bilen eller tofargede seter i mykt, ventilert skinn, forklarer Jørgen Bjerkan. Han er produktsjef for Touareg hos Harald A. Møller AS.  

SUV med stort bagasjerom
Både Touareg og Tiguan har et stort bagasjeromsvolum med fleksible løsninger.
– Nye Tiguan har blitt større og mer effektiv innvendig enn sin forgjenger, den er svært fleksibel med modulære bakseter som kan lengdejusteres og variabelt bagasjeromsgulv. Bagasjevolumet har økt, fra 510 liter med baksetet i bakre posisjon og 615 liter i fremre posisjon, til maks 1655 liter, noe som gjør at bilen nå kan anses som en fullverdig familiebil.  Med Touareg får du hele 679 liter volum med baksetene i fremre posisjon og inntil 1642 liter med nedlagte bakseter, forklarer Kine.

Velge SUV eller stasjonsvogn?
Både stasjonsvogn og SUV er ypperlige familiebiler, som begge tilbyr et bredt utvalg av sikkerhetsutstyr, komfort og ikke minst god plass til bagasje. Volkswagen er opptatt av innovasjoner, noe begge modellvalgene er godt utstyrt med.
– Familien må derfor gjøre et individuelt valg basert på egne preferanser. Foretrekker man å sitte litt høyere med god oversikt både for fører og passasjerer, en bil med høyere bakkeklaring og en bil som ser litt røffere ut, så får du dette i Tiguan og Touareg. Ønsker man å gå for den mer tradisjonelle familiebilen med lavere sittestilling er stasjonsvogn et godt og sikkert alternativ. Er du usikker anbefaler vi å ta en tur innom din nærmeste Volkswagen forhandler for prøvekjøring av begge modellene hvor du også får god og nyttig veiledning. Enten du velger SUV eller stasjonsvogn vil du i en Volkswagen få en fullverdig og god familiebil.

Les om våre 2 SUV-er.