2.14.88.2, 2019-04-17 12:17:15
beste familiebil med tre isofix-fester

Velg beste familiebil for deg og dine.

Dette bør du tenke på når du skal velge beste familiebil for deg og dine; sikkerhet, plass og praktiske detaljer er forhold som gjør en stor forskjell.

Å skulle velge en ny familiebil er ikke alltid lett. Utvalget er stort, og det er vanskelig å holde oversikt over hva som finnes på markedet. Når du skal vurdere ny bil er det derfor nyttig å ha en sjekkliste som kan brukes på de forskjellige bilene. Denne bør naturligvis være tilpasset dine behov, men det er samtidig noen generelle krav som uansett bør være på plass.

Artikkelen er skrevet i samarbeid med familiemagasinet Foreldre og Barn som har kåret Volkswagen Touran 7-seter til Foreldre og barn-bilen basert på lesernes kriterier for en perfekt familiebil. 

Les hele testen:
Barna tester bagasjeromsstørrelse // Har familiebilene innovasjoner for familien? // Barna tester komforten i baksetet // Hvilken bil skal jeg velge?

1. Velg en bil med nok plass.

En familie med to barn som også har med seg en stor barnevogn bør ha et bagasjerom som rommer mer enn 600 liter.

Det er også viktig å huske på at bakovervendte barneseter tar veldig mye plass i lengderetningen, så i mindre biler må passasjeren foran ofte ta til takke med svært lite beinplass hvis du har med et bakovervendt barnesete. Det smarteste du kan gjøre, er å ta med akkurat ditt barnesete til bilforhandleren for å prøve.

Disse bilene har god plass i lengderetningen til bakovervendte barneseter:
Tiguan SUV, Tiguan Allspace SUV, Sharan og Touran.

En familie med tre barn må også sørge for at det er plass til alle barnesetene. Enten i bredden, eller ved å velge en bil med syv seter. Velger du en bil som klarer begge deler, vil du få bedre fleksibilitet. Å kunne ta med seg venner av barna eller besteforeldre på tur uten å måtte ha to biler gjør hverdagen enklere for mange. Disse bilene har 7 seter og har 3 eller flere ISOFIX-fester: Touran og Sharan.

Les mer om bil med plass til 3 barneseter her.

Volkswagen bilstoler isofix familiebil

2. Bilen må ha topp sikkerhet.

Standarden som alle nye biler måles etter kalles Euro NCAP, og her får bilene en score fra én til fem stjerner. I tillegg får bilene en prosentscore i kategorier for beskyttelse av voksne, barn og fotgjengere samt for sikkerhetssystemer.

Hvis du kjøper en ny familiebil i dag må du forsikre deg om at den har fått fem stjerner i denne testen. Du kan sjekke bilene du vurderer på euroncap.com, men Volkswagens biler på markedet i Norge har 5 stjerner og topp sikkerhet.

Det er også en stor fordel å velge tilgjengelig moderne sikkerhetsutstyr som automatisk nødbrems, fotgjengervarsling og blindsonevarsling.
Les mer om våre systemer her.

En familie med tre barn må også sørge for at det er plass til alle barnesetene. Enten i bredden, eller ved å velge en bil med syv seter. Velger du en bil som klarer begge deler, vil du få bedre fleksibilitet. Å kunne ta med seg venner av barna eller besteforeldre på tur uten å måtte ha to biler gjør hverdagen enklere for mange. Disse bilene har 7 seter og plass til flere enn to barneseter bakovervendt: TouranSharan og Tiguan Allspace.

3. ISOFIX-fester og bilstoler.

Store vinduer kan bidra til at barn blir mindre bilsyke, og praktiske detaljer som bord i seteryggen gjør at bilturen blir hyggeligere for baksetepassasjerene. Det er også viktig at bilen har ISOFIX-fester til barneseter på alle plassene hvor du skal bruke barnesete, noe du får i alle våre nye biler. ISOFIX-festene gjør montering og demontering vesentlig enklere og er tryggere i bruk enn å kun feste barnesetet med bilbeltet. Les om sikring av barn i bil

Å ha en bil med individuelt justerbare seter gjør det også enklere å få alle inn og ut av bilen, og gir praktiske fordeler når du skal pakke bilen for tur.

Tilkoblingsmuligheter for telefon gjør også at det er enklere å spille av for eksempel lydbøker i bilen, og et moderne infotainmentsystem har som regel også støtte for strømmetjenester som Spotify. Da får du tilgang til all musikken barna kan ønske seg, og det finnes også en rekke lydbøker tilgjengelig hvis du har glemt å forberede turen skikkelig.

Neste steg på veien til ny familiebil.