2.15.90.1, 2019-05-09 00:05:56
Komfort for barna i baksetet på familiebilen fra Volkswagen

Hvordan er barnas komfort i bilens baksete?

Som voksen er det kanskje sjelden du selv setter deg i baksetet i bilen. Det er gjerne her barna får være småsjefer straks de er trygt og godt sikret. Men hvordan har de det egentlig bak der på kjøreturen? Sitter de godt? Har de litt armslag, får de sol i øynene og ser de i det hele tatt ut av vinduene?

Oppgaven.

Vi ga to av barna i vårt eget Volkswagen-testteam oppgaven med å sjekke ut baksetekomforten i tre av Volkswagens familiebiler Tiguan SUV, Passat stasjonsvogn og Golf stasjonsvogn – og det under litt ekstreme forhold som virkelig fikk satt både barna og bilene på prøve. For hvordan er det egentlig å sitte tre personer i baksetet i bilen når bestemor skal sitte i midten? Eller hvordan er det å være de to minste i baksetet når mammas litt masete og parfymeduftende venninne skviser seg inn i midten? Hvilken bil gir mest komfort for de små? Og er det egentlig plass til to barn og en voksen i baksetet?

Barnas konklusjon.

Det er god plass og komfortabelt å sitte i baksetet på både Tiguan SUV og Passat stasjonsvogn med en voksen i midten. De synes det er litt mindre plass i Golf stasjonsvogn, men at komforten er helt grei likevel. 

Viktig at barna sitter godt og komfortabelt i bilen.

For at barna skal ha det komfortabelt på biltur er det selvfølgelig viktig at de sitter godt. Det gjelder enten de har blitt store nok til å sitte på en bilpute, eller om de bruker en stor bakovervendt bilstol. Er det kun to barn som skal med, er det god plass til to seter i alle Volkswagens familiebiler og barna vil få litt luft og rom mellom seg. 

Hos din nærmeste Volkswagen-forhandler finner du et stort utvalg komfortable bilstoler til barn med gode sitte- og liggestillinger samt justeringsmuligheter for både hodestøtten og internbeltene.

Men hva gjør du hvis du har tre små som alle må med i bilen på en trygg og komfortabel måte? Fortvil ikke. Volkswagen har to store familiebiler med plass til hele 3 bakovervendte bilstoler, og hvor alle selvfølgelig kan festes trygt med Isofix-fester. 

Les alt om familiebilene fra Volkswagen med plass til tre bilstoler.

 

Fokus på riktig sikring av barn i bil.

I tillegg til komfort er det svært viktig at de små sitter trygt og riktig i baksetet. Riktig sikring av store og små er noe av det aller viktigste å ha i orden før du legger ut på tur. Det gjelder uansett hvor lang eller kort bilturen er. Er sikkerhetsbeltet korrekt festet? Er barnesetene sikret godt i Isofix-festet? Her kan du lese om hvordan du aktivt kan sikre barna dine trygt i bilen

Når barna sitter trygt og godt, kan du legge ut på tur med familiens minste vel vitende om at Volkswagens biler er trygge biler for hele familien. Les om sikkerhetsløsningene i familiebilene fra Volkswagen her.

Også dyr må sikres i bilen på en forsvarlig måte, både med tanke på dyret selv og passasjerene. Les alt om hvordan du bør sikre dyr i bil her

Når alle, både store og små, sitter trygt og komfortabelt, er det smart å sjekke at solskjermingen er på plass på solrike dager, at de minste i baksetet har litt underholdning i form av tegnesaker, spill eller en iPad trygt festet på baksiden av forsetene. Litt mat og drikke er heller ikke dumt for de lange turene. Er alt dette i orden burde det meste ligge til rette for en komfortabel tur for de minste.

Se alle testene: 
Velger barn og voksne samme familiebil? 
Har familiebilene innovasjoner for familien?

Volkswagen Tiguan familiebil

Test av bagasjeromsplass.

Hvor mye får vi plass til i våre familiebiler?

Innovasjoner og teknologi fra Volkswagen familien har bruk for

Test av innovasjoner.

Har familiebilene innovasjoner og teknologi for familien?

Bli bedre kjent med din neste familiebil.

Neste steg på veien til ny familiebil.