årets bil 2023 vw ID. Buzz
Siste nytt

Prisdryss til ID. Buzz
Volkswagen

Siste nytt

Prisdryss til ID. Buzz
Volkswagen

Skrevet av Lars Joakim Hanssen
12/14/2022

ID. Buzz er kåret til "Årets bil 2023", "Folkets favoritt" og får 5 stjerner i den siste kollisjons- og sikkerhetstesten fra Euro NCAP.

ID. Buzz vinner både "Årets Bil 2023" og "Folkets favoritt"

Volkswagen ID. Buzz har den siste tiden stukket av med en rekke utmerkelser. I flere år har Dagbladet, Dinside og Elbil24 kåret "Årets bil" og "Folkets favoritt". I år gikk begge de gjeve utmerkelsene til elbilen ID. Buzz fra Volkswagen.

ID. Buzz kåret til "Årets Bil 2023"

Juryen bak prisen "Årets bil" i Dagbladet, Dinside og Elbil24 består av noen av Norges fremste bileksperter fra de tre mediene samt Eker Group, Kantar og Elbilforeningen.

Ekspertene hadde syv bilmodeller å velge mellom. Hvert av jurymedlemmene rangerte de tre beste bilene fra en til tre poeng. Da juryens stemmetall var talt opp, endte ID. Buzz på 18 poeng, mer enn dobbelt så mange som neste bil i konkurransen!

ID. Buzz er "Folkets favoritt"

ID. Buzz stikker også av med en topplassering da leserne i Dagbladet, Dinside og Elbil24 kåret den samme elbilen til "Folkets favoritt". Avstemningen ble gjennomført blant 20.000 lesere. Også her fikk ID. Buzz mer enn dobbelt så mange stemmer som neste bilmodell på lista.

Også hos nyhetsmediet motor.no ble det pris til ID. Buzz. Her endte modellen opp med en sterk 2. plass da Motor-redaksjonen kåret årets beste bilkjøp.

Vinner 5 stjerner i Euro NCAP kollisjon- og sikkerhetstest

ID. Buzz oppnår 5 stjerner i Euro NCAP sin seneste test med meget gode resultater. Elbilen scorer høyt på sikkerheten for både sjåfør og passasjerer foran/bak samt får også høy vurdering for sikkerheten til barn.

Sikkerhetssystemene til elbilen, slik som Lane Assist, hastighetsbregrenseren og Front Assist med autonom bremsing (AEB) for andre biler, får nesten toppscore. Selv om AEB på fotgjengere og syklister får noe trekk.

Alt i alt viser dette at ID. Buzz er en meget sikker elbil. Se videoOpens an external link (Youtube) av kollisjons- og sikkerhetstest, og/eller les hele vurderingen på EURO NCAP sine egne nettsider herOpens an external link.

Ta neste steg?

vw id. buzz euro ncap sikkerhetstest

Volkswagen vinner prisen "Norges mest attraktive og kjente bilmerke"

Volkswagen og ID. Buzz har den siste tiden stukket av med en rekke utmerkelser i førjulstiden. I flere år har Dagbladet, Dinside og Elbil24 kåret "Årets bil" og "Folkets favoritt". I år gikk begge de gjeve utmerkelsene til elbilen ID. Buzz fra Volkswagen.

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

  • Priser og utstyr: Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen.

    Rekkevidde: Oppgitt rekkevidde for våre hybrid og helelektriske bilmodeller er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten på elbilen/elvarebilen. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Ladeeffekt: Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC og DC lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80 % SOC (batteriets ladenivå).

    Finansiering: All privat finansiering forutsetter minst 30% egenkapital og finansiering gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services. Renten er flytende. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.