vw id software 3.0
Siste nytt

Volkswagen med oppdatert programvare i nye ID.-modeller

Siste nytt

Volkswagen med oppdatert programvare i nye ID.-modeller

Skrevet av Lars Joakim Hanssen
03/21/2022

Alle nye elbiler i ID.-familien fra Volkswagen skal bygges med oppdatert programvare. Det skal gi bilene nye og oppgraderte funksjoner. Blant annet vil bilene kunne parkere seg selv.

Harald Edvardsen-Eibak direktør Volkswagen Norge
Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen Norge.

Volkswagen har tidligere varslet at teknologien i alle elbilene i ID.-familien skal videreutvikles. Nå vil alle som bestiller ny ID.-modell få den nyeste programvaren, ID.-software 3.0, med flere oppdaterte og nye funksjoner.

- Der teknologien i andre biler ikke utvikler seg, oppdateres og fornyes programvaren i våre ID.-modeller jevnlig. Bilene blir nyere for hvert år som går. Planen er at ID.-modellene skal få flere og nyere teknologiske løsninger gjennom over-the-air-oppdateringer. Det betyr at bilens teknologiske funksjoner oppdateres over internett, uten at kunden må innom sin forhandler, sier Harald Edvardsen-Eibak som er direktør for Volkswagen i Norge.

Raskere lading

Med den nye programvareoppdateringen, som vil være fabrikkinnstallert på nye ID.-modeller, skal kunder få mulighet til å lade bilen raskere. For eksempel vil en bil med 77 kWh batteri få en ladeeffekt på inntil 135 kW, mot 125 kW i dag. Lademenyen vil også bli forbedret, med oppdaterte funksjoner, som vil gi sjåføren bedre oversikt over ladeprosessen.

Bilen parkerer selv

I tillegg kan nye biler få forbedret parkeringsassistent. Med denne funksjonen hjelper bilen deg med å finne en stor nok parkeringslomme, og parkerer bilen trygt for deg. 

Har du i tillegg parkeringsassistent + med minnefunksjon, kan bilen lære seg spesielle parkeringsmanøvre, som for eksempel å parkere i en carport eller en garasje. Føreren trenger kun parkere bilen en gang selv, og lagre parkeringen. Deretter kan bilen gjenta parkeringen på egen hånd. Føreren trenger kun følge med på parkeringen.

Bedre ruteplanlegger

ID.-modellene utstyres også med bedre ruteplanlegger. Med den nye og oppdaterte ruteplanleggeren hjelper bilen deg med å legge inn nødvendige ladestopp. Den nye versjonen kommer med bedre rutealgoritmer. Kunder får også nye innstillingsmuligheter for personlige preferanser, og den planlagte ruten vises med mer informasjon.

Programvareoppdateringen gjør også ruteplanleggeren mer nøyaktig, fordi den kan ta hensyn til kø og andre trafikale utfordringer.

-  Mange av funksjonene som kommer nå, og som vil bli tilgjengelig i fremtiden er basert på innspill fra engasjerte ID.-kunder. Våre kunder er med på å utvikle og fornye bilene, forteller Edvardsen-Eibak.

I programvareoppdateringen får du også vite om det er ledig kapasitet på ladestasjonen. Dermed trenger du ikke bekymre deg over ladekø.

I tillegg inneholder Volkswagens nyeste programvare en rekke andre funksjoner som forbedret stemmestyring, utvidede funksjoner for AR head-up-display og utvidede funksjoner i ID.-light, for å nevne noe.

Kunder som allerede eier en helelektrisk ID.-modell vil få tilbud om oppdatert programvare med flere nye og forbedret funksjoner i løpet av andre kvartal 2022.

Les mer om siste nytt fra Volkswagen

Vilkår Volkswagen

  • Priser og utstyr: Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen.

    Rekkevidde: Oppgitt rekkevidde for våre hybrid og helelektriske bilmodeller er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten på elbilen/elvarebilen. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Ladeeffekt: Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC og DC lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80 % SOC (batteriets ladenivå).

    Finansiering: All privat finansiering forutsetter minst 30% egenkapital og finansiering gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services. Renten er flytende. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.