vw ID. Buzz Cargo elvarebil
Siste nytt

ID. Buzz Cargo kåret til
“International Van of the Year 2023”
Volkswagen Nyttekjøretøy

Siste nytt

ID. Buzz Cargo kåret til
“International Van of the Year 2023”
Volkswagen Nyttekjøretøy

Skrevet av Lars Joakim Hanssen
09/20/2022

ID. Buzz Cargo ble under varebilmessen IAA i Hannover tildelt den prestisjetunge prisen "International Van of the Year 2023". Dette er et kvalitetsstempel for den nye elvarebilen.

Flere av Europas mest fremtredende motorjournalister kårer hvert år årets varebil gjennom den gjeve tittelen International Van of the Year (IVOTY). For 2023 gikk prisen til Volkswagens ID. Buzz Cargo.

Juryen skriver i sin begrunnelse for tildelingen at ID. Buzz Cargo har begynt en ny tidsalder, ikke bare for utvalget av kjøretøy fra Volkswagen, men for alle segmenter innen lettere nyttekjøretøy. Denne varebilen er noe som for tiden ikke er sett i LCV-verdenen. Først av alt er den nærmere en personbil – like dynamisk i formen, i kjøring med ekstra komfort, og samtidig er den en perfekt nyttekjøretøy under 3,5 tonn.

Videre fremhever juryen eksteriøret i ID. Buzz og viser til at designet har sitt opphav fra den legendariske folkevognbussen, samtidig som den er moderne og fremtidsrettet. 

At det ferskeste tilskuddet i den elektriske ID.-familien vinner en så gjev pris, bekrefter at dette er en elvarebil som vil treffe godt i det elektriske varebilmarkedet. Det er også et kvalitetsstempel.

Ta neste steg?

Inntil 423 km rekkevidde

Med en rekkevidde på inntil 423 km (WLTP), et varerom på nesten 4 kubikk, inntil 1.000 kg. tillatt tilhengervekt, god nyttelast og hurtiglading på inntil 170 kW, er dette en arbeidsbil som gjør det enklere for flere næringsdrivende å ta del i det grønne skiftet. De første bilene har nettopp ankommet Norge, og i løpet av høsten vil de første kundebilene bli utlevert i Norge.

ID. Buzz Cargo er en elektrisk varebil som er bygget som elbil fra bunnen av på Volkswagens MEB-plattform. Det betyr at den bygges på samme plattform som de populære ID.-modellene ID.3, ID.4 og ID.5.

ID. Buzz Cargo får en ladekapasitet på inntil 170 kW, som betyr at du under optimale forhold kan lade bilen fra 5 til 80 prosent på rundt 30 minutter.

ID. Buzz Cargo har en startpris på fra kr 452.700*,-.

Ta neste steg?

Påmelding nyhetsbrev Volkswagen Nyttekjøretøy

Meld deg på, og motta siste nytt fra Volkswagen Nyttekjøretøy!

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

  • Priser og utstyr: Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen.

    Rekkevidde: Oppgitt rekkevidde for våre hybrid og helelektriske bilmodeller er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten på elbilen/elvarebilen. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Ladeeffekt: Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC og DC lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80 % SOC (batteriets ladenivå).

    Finansiering: All privat finansiering forutsetter minst 30% egenkapital og finansiering gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services. Renten er flytende. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.