vw id4 gtx 4motion firehjulstrekk

4MOTION Firehjulstrekk

Volkswagen har stort fokus på innovasjon og teknikk i sine biler og det er ikke uten grunn at våre firehjulstrekksystemer er populære valg når man kjøper bil. De jobber svært godt sammen med bilens assistent- og sikkerhetssystemer og gir deg sikkerhet, komfort og god fremkommelighet på veien. 

Volkswagen har stort fokus på innovasjon og teknikk i sine biler og det er ikke uten grunn at våre firehjulstrekksystemer er populære valg når man kjøper bil. De jobber svært godt sammen med bilens assistent- og sikkerhetssystemer og gir deg sikkerhet, komfort og god fremkommelighet på veien. 

Maksimal komfort og kjøreglede

4MOTION firehjulstrekk har mange fordeler

  1. Det er et smidig firehjulstrekksystem som reagerer lynkjapt på ulike typer underlag året rundt. Med tanke på årstidene og veistandarden i Norge er 4MOTION et smart tilvalg for alle som ikke vil lure på om de skal komme frem eller ikke
  2. Systemet stjeler lite av plassen i bagasjerommet
  3. Volkswagens firehjulstrekk gir i større og større grad muligheten til og kombineres med Volkswagens lynraske og effektive DSG automatgirkasser. For mange er kombinasjonen av firehjulstrekk og automatgir det optimale med hensyn til komfort, fremkommelighet og sikkerhet
  4. Biler med firehjulstrekk kan ha noe å si for annenhåndsverdi og hvor lettsolgt bilen er
  5. Dersom du lurer på om du skal kjøpe firehjulstrekk eller ikke så finnes det ikke mange ulemper ved firehjulstrekk, men det er klart at en bil med firehjulstrekk er noe tyngre enn en tilsvarende forhjulsdrevet bil og dermed gir et litt høyere forbruk, spesielt ved bykjøring. Disse få ulempene overskygges imidlertid gjerne av firehjulstrekksystemets mange fordeler
4MOTION 4x4 firehjulstrekksystem

Firehjulstrekk gir best veigrep

Med nyeste generasjon av Volkswagens permanent firehjulstrekk, 4MOTION, også kalt 4x4 på folkemunne, kommer du deg frem i ulendt terreng og uansett underlag, året rundt. Det som gjør permanent firehjulstrekk så genialt er at det er moderne og elektronisk styrt. 4MOTION er et populært tilvalg som tilbys på flere av våre bilmodeller. 

Se våre bilmodeller

Du finner priser på 4MOTION firehjulstrekk i våre prislister. Gå til prislisteside her

Fordeler kraften sømløst

Permanent firehjulstrekk systemet 4MOTION fra Volkswagen er utviklet av Haldex, og er femte generasjon Haldex-system som benyttes i dag. Systemet er et permanent firehjulstrekksystem som hovedsakelig driver forhjulene (90/10). Ved vanskelige kjøreforhold, og ved friksjon, overføres mer kraft til bakhjulene (50/50) helt umerkelig og i løpet av brøkdelen av et sekund. Via den elektroniske differensialbremsen er det alltid det hjulet som har best grep som får overført mest kraft. Volkswagens permanent firehjulstrekk 4MOTION er derfor et svært intelligent firehjulstrekksystem som gir lite friksjon og lavt forbruk i daglig bruk, samtidig som det gir topp fremkommelighet og økt sikkerhet ved vanskelige kjøreforhold. 

Les mer om teknologi fra Volkswagen

Vilkår Volkswagen

  • Priser og utstyr: Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen.

    Rekkevidde: Oppgitt rekkevidde for våre hybrid og helelektriske bilmodeller er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten på elbilen/elvarebilen. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Ladeeffekt: Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC og DC lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80% SOC (batteriets ladenivå).

    Finansiering: All privat finansiering forutsetter minst 30% egenkapital og finansiering gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services. Renten er flytende. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.