vw veihjelp og assistanse ved bilulykke og driftsstans

Veihjelp og bilberging

Veihjelp hele døgnet

Ved bilulykke eller driftsstans stiller Volkswagen nødtjeneste opp med veihjelp og assistanse som bilberging. Det kan oppstå uhell eller en driftsstans selv om kvaliteten er på topp og alle forholdsregler er tatt. 

24-timers nødtelefon

 • +47 22 22 00 821 for veihjelp fra Volkswagen til modellene i ID.-familien
 • +47 91 50 44 442 for veihjelp til Volkswagen personbiler (inkludert Volkswagen e-Golf og e-up! Range)

Volkswagen mobilitetsgaranti

24-timers mobilitetsgaranti trer i kraft dersom tekniske problemer gir deg uforutsett stopp underveis. Den dekker gratis inntauing til nærmeste Volkswagen-merkeverksted, eller reparasjon på stedet hvis dette lar seg gjøre. Smådeler er inkludert. Ved å følge Volkswagens anbefalte service- og vedlikeholdsprogram får du automatisk 24-timers mobilitetsgaranti. Dette gir deg trygghet hele veien, hele døgnet!

Alle personbiler og varebiler fra modellår 1986 kan ha/få mobilitetsgaranti, forutsatt at Volkswagen serviceprogram følges og at anbefalte reparasjoner blir utført. Mobilitetsgarantien fornyes ved fremvisning av servicehefte med godkjent stempel og dokumentasjon, men det forutsetter at servicen utføres av et merkeverksted fra Volkswagen for at mobilitetsgaranti skal være gyldig til enhver tid. Kan ikke Volkswagen-verkstedet reparere bilen umiddelbart, dekkes gratis leiebil med fri kjørelengde i inntil tre dager (unntatt drivstoff).

Modellene i ID.-famillien leveres med tre års mobilitetsgaranti. Ved å følge bilens serviceprogram på et godkjent Volkswagen-merkeverksted i Norge, fornyer vi mobilitetsgarantien din kostnadsfritt frem til neste service, maksimalt to nye år. Så lenge du følger serviceprogrammet hos oss så fortsetter vi å forlenger mobilitetsgarantien frem til neste service. 

 • Hva dekker mobilitetsgarantien?

  Driftsstans og starthjelp
  Ved eventuell driftsstans (uforutsette stopp underveis) får du hjelp på stedet kostnadsfritt, eller om nødvendig inntauing til nærmeste merkeverksted3. Både starthjelp og hjelp til skift av defekt hjul eller eventuell inntauing ved punktering dekkes av mobilitetsgarantien.

  Overnatting på hotell 
  Hvis ikke bilen kan repareres umiddelbart, vil du få dekket kostnad for overnatting i inntil én natt for både sjåfør og passasjer.

  Gratis erstatningsbil
  Kan ikke merkeverkstedet vårt reparere bilen din umiddelbart, dekkes erstatningsbil med fri kjørelengde i inntil tre dager (med unntak av drivstoff og bompenger).

  Internasjonalt
  Mobilitetsgarantien gjelder i Vest-Europa og mange av de østeuropeiske landene. 

  Skade og andre uhell
  Ved skade og dersom eventuelle andre uhell inntreffer, hjelper SOS internasjonal deg med det praktiske ved å få bilen fraktet til verksted og rekvidering av leiebil ved behov. Kostnadene ved inntauing og eventuelt rekvidering av leiebil ved skade dekkes av bileiers forsikring eller bileier. 

  Assistanse til nærmeste ladestasjon
  Dersom du skulle være så uheldig å kjøre tom for strøm, vil mobilitetsgarantien dekke assistanse til nærmeste ladestasjon innenfor en rekkevidde av 50 km. For e-Golf og e-up! gjelder kun de to første årene fra førstegangsregistrering. 

  Gyldighet
  Mobilitetsgarantien gjelder automatisk frem til første service for bensin-og dieselbiler. Den fornyes deretter automatisk ved at foreskrevne serviceintervall blir foretatt på et Volkswagen serviceverksted. 

  Volkswagens ID.-modeller leveres fra fabrikk med tre års mobilitetsgaranti. Ved å følge bilens serviceprogram på et godkjent Volkswagen merkeverksted i Norge, fornyes mobilitetsgarantien kostnadsfritt frem til neste service, maksimalt to nye år. Så lenge bilen følger serviceprogrammet hos et merkeverksted fortsetter forlengelsen av mobilitetsgarantien til neste service. Det er en trygghet vi gir deg som takk for tilliten til oss!

  Bruktbil
  Du kan vende tilbake til mobilitetsgarantien når som helst, selv om tidligere eier av din bruktbil ikke holdt seg til serviceprogrammet.

 • Hva dekkes ikke av mobilitetsgarantien?

  Leiebil
  Leiebil dekkes ikke ved punktering.

  Selvforskyldte uhell
  Drivstoffmangel, feilfylling eller utelåsing, dekkes ikke. Det samme gjelder ved kollisjon, utforkjøring, drivstoffmangel på grunn av is eller voksdannelse i drivstoffsystemet eller driftsstans med bakgrunn i reparasjoner utført ved et ikke-merkeverksted. Kostnadene for reparasjon av feilen som er årsaken til driftsstansen, dekkes ikke av mobilitetsgarantien. Her foretas de samme vurderinger som ved et vanlig verkstedbesøk som ikke er forårsaket av uforutsett stopp.

  Gjentatt starthjelp
  Dekkes ikke dersom ikke bilen har vært innom verksted for kontroll etter første starthjelp. 

Ofte stilte spørsmål

Nyttige snarveier