Alle våre varebilmodeller tilbyr et bredt spekter av lastsikringsmuligheter som lar deg sikre lasten på en trygg og forsvarlig måte. Dette vil gjøre din jobb enklere når du skal sikre nyttelasten i din Volkswagen varebil. Og husk - det er ditt ansvar å sørge for at du sikrer lasten når du kjører på veien. 

Bestill lastsikring til din varebil

Vi hjelper deg gjerne med å finne og bestille ønsket lastsikringsutstyr til din varebil. Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon, priser og bestilling.

Huskeregler ved sikring av last

Vi har samlet noen enkle (men viktige) huskeregler man bør tenke på når det er snakk om lastsikring av nyttelast i varebil:

  • Sikre løse gjenstander: En kollisjon eller bråbrems kan gjøre selv de minste løse gjenstander til livsfarlige prosjektiler. For å hindre personskade, unødvendig skade på varerom eller andre gjenstander i varerommet, bør du sørge for at alle løse gjenstander er sikret på en forskriftsmessig måte.
  • Sørg for at surrekroker i varerommet er lett tilgjengelige: Ettermonterer du bilinnredning eller gulvbelegg i varerommet er det viktig å sørge for at surrekrokene fortsatt er lett tilgjengelige. Da blir det enklere å sikre lasten når behovet for lastsikring melder seg. 
  • Kontrollér lastsikringsredskapene dine: Det er viktig å ta en jevnlig sjekk av surrekroker, lastestropper og annet lastsikringsutstyr fordi dette utsettes for jevnlig belastning. Spør gjerne ditt merkeverksted neste gang du er innom hvis du er usikker på noe.
  • Spesialtilpasset lagring: Ikke alle gjenstander er like enkle å lastsikre. Da kan en spesialtilpasset lagring av løse gjenstander være gull verdt. Våre forhandlere tilbyr et bredt spekter av bilinnredning fra blant annet Würth og Sortimo, og de hjelper deg gjerne om du har behov for dette.
  • Respekter makslasten: Overlast påvirker varebilens kjøreegenskaper og kan bidra til farlige trafikksituasjoner. I tillegg til dette kan det skape unødvendig slitasje på kjøretøyet samt føre til straffereaksjoner. Vi råder deg derfor til å gjøre deg kjent med ditt kjøretøy sin nyttelast for å sikre at du ikke kjører med overlast. Våre forhandlere bistår deg gjerne om du trenger informasjon rundt dette.

Lastsikring er et viktig bidrag i trafikken

Lastsikring er et viktig ledd i arbeidet mot nullvisjonen om ingen omkomne eller hardt skadde i trafikken. For veitransporten finnes det lover og regler, men lite som forteller deg hvordan man skal sikre i alle tilfeller. Det blir derfor mye opp til ditt faglige skjønn når du skal sikre last som skal transporteres etter landeveien. Da er det viktig å ha gode kunnskaper om hvordan man sikrer last på best måte.

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen‑forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen. Oppgitt rekkevidde er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC-lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC-og DC-lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80% batterinivå. Leasing og lån forutsetter finansiering i Volkswagen Financial Services. Renten er flytende, og kan endres frem til utleveringsdato, samt at den følger normal renteutvikling i hele finansieringsperioden. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden. We / VW Connect Plus lisens og We / VW Connect gjelder i hhv. 2 år fra bilens første registreringsdato. De digitale ytelsene leveres av Volkswagen AG, og forutsetter aksept av vilkår, egen profil og bruk av applikasjon(er) fra Volkswagen AG. Etter utløpsdatoene angitt over kan tjenestene, forutsatt tilgjengelighet fra produsenten og at bilen har relevant programvare installert, forlenges hos Volkswagen AG.