Teknologi

GTX 4MOTION – firehjulstrekk med to elektriske motorer

Ilustrasjon av vw id4 gtx suv

GTX 4MOTION-modellene fra Volkswagen byr på det beste innen helelektriske og bærekraftige ytelser, eksklusivt design, komfort og framkommelighet på nesten alle underlag.

vw id4 gtx 4motion

GTX 4MOTION – sportslige ytelser

vw id5 gtx 4motion sett bakfra i fart på en landevei

GTX 4MOTION-modellene i ID.-familien til Volkswagen er optimalisert for sportslige kjøreopplevelser på nivå med Golf GTI. Motoren med firehjulstrekk og to motorer på 3401 hk sørger for sportslig akselerasjon fra 0–100 km/t på 5,42 sekunder, mens topphastigheten er elektronisk begrenset til 180 km/t.

For ekstra sportslig kjøring kan GTX 4MOTION-modellene utstyres med sport og sportpakke+, slik at bakkeklaringen senkes med 15 mm. Dette gir flere tilpasningsmuligher, og adaptivt understell med kjøreprofilprogram og mer progressiv styring. Progressiv styring gir økt kjøredynamikk og direkte styring for mer moro bak rattet, særlig ved sportslig kjøring og i svinger.

GTX 4MOTION – eksklusivt design

vw gtx 4motion logo

Den røde eksteriørfargen Kings Red Exclusive, luftinntak foran i sort høyglans med tre LED-signaturlys, GTX-logo på sidene og bak, røde detaljer og dekorsømmer i kupeen understreker GTX-modellenes svøpende linjer, og det sterke uttrykket på veien. 

GTX 4MOTION – godt veigrep på nesten alle underlag

vw gtx id4 sett fra siden parkert på fjellet

Med firehjulstrekk og to motorer er godt veigrep på grus- og skogsveier godt å ha, samtidig som det sørger for at du kommer frem dit du skal hele året. Du kan tilpasse kjøreegenskapene med fire ulike kjøreprofiler, hvor Traction gir ekstra godt veigrep og bedre retningsstabilitet på løst og glatt underlag. Firehjulstrekk kobinert med høyere ytelse gir GTX 4MOTION-modellene økt tilhengervekt med totalvekt 1 200 kg. 

Tilpass firehjulsdriften og framkommeligheten ved å velge mellom følgende kjøreprofiler:

Eco - maksimal energiutnyttelse
Firehjulsdriften kobles inn ved behov. Bilen bruker hovedsakelig bakhjulsdriften med begrenset dreiemoment. 

Comfort - maksimal komfort
Firehjulsdriften kobles inn ved behov. Det brukes hovedsaklig bakhulsdrift.

Sport - maksimal ytelse
Når drivmomentet hovedsakelig overføres til bakakselen, får du svært rask respons og høy dynamikk.

Traction - maksimalt veigrep
Permanent firehjulsdrift ved igangkjøring. Firehjulsdriften kobles bare inn ved behov under kjøring. Drivmomentet fordeles jevnt, slik at veigrepet blir optimalt på glatt og løst underlag.

ID.-familien fra Volkswagen

Bestill prøvekjøring, eller bygg din drømmebil?

ID.-familien fra Volkswagen

Bestill prøvekjøring, eller bygg din drømmebil?

vw id familien

Ta en nærmere titt på elbilene i ID.-familien. Bestill prøvekjøring hos en av våre forhandlere, eller bygg din drømmebil i vår konfigurator. 

Les mer om teknologi fra Volkswagen

Vilkår Volkswagen

1.
Maksimal ytelse bestemt i henhold til UN-GTR.21. Den maksimale effekten er tilgjengelig ved høyest mulig batteriladetilstand og med et optimalt driftstemperaturområde for høyvoltsbatteriet. Effekten som er tilgjengelig i individuelle kjøresituasjoner, avhenger av variable faktorer som omgivelsestemperatur, temperatur, lading, status eller fysisk aldring av høyvoltsbatteriet.
2.
Oppnås ved den angitte maksimale effekten. Den maksimale effekten er tilgjengelig ved høyest mulig batteriladetilstand og med et optimalt driftstemperaturområde for høyvoltsbatteriet.
  • Priser og utstyr: Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen. Rekkevidde: Oppgitt rekkevidde er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Ladeeffekt: Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC-lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC-og DC-lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80% SOC (batteriets ladenivå). Finansiering: All privat finansiering forutsetter minst 30% egenkapital og finansiering gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services. Renten er flytende. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.