vw id buzz cargo

Elvarebilfordeler

Det skal lønne seg å velge grønt

Under kan du lese mer om ulike elvarebilfordeler du kan nyte godt av om du velger å gå til innkjøp av en eller flere elvarebiler. Vi har forsøkt å samle all relevant informasjon om dette temaet på ett og samme sted. Kanskje blir valget om å gå over til elvarebil enda lettere? 

Bompengefritak for elektriske varebil

Elektriske varebiler under 3 500 kg får redusert eller gratis bompassering flere steder, og er ett av flere virkemiddler politikerne tar i bruk for å stimulere til økt salg. Det er nødvendig å øke andelen solgte elektriske varebiler for å nå målet om å redusere utslipp fra transportsektoren. For bedrifter med mange bompasseringer i løpet av en arbeidsdag vil bompengeutgiften utgjør en betydelig andel av driftskostnadene. Besparelser i bomutgifter vil for mange bedrifter gi et gunstig TCO-regnestykke og gjøre elvarebil til et mer attraktivt valg. 

Parkering for elektrisk varebil

I bysentre vil det kunne være egne ladeplasser for elvarebiler. Disse er noen steder gratis men kan også ha egne parkeringsregler. Underskilting på parkeringsskiltet kan forekomme med informasjon om unntak fra tidsbegrensninger, krav om oblater eller lignende. Parkeringsplasser som er sperret med bom, parkeringshus og lignende har også ofte egne p-regler.

Urskive elvarebil
Hvis parkeringsplassen har tidsbegrensning må du huske å bruke urskive når du parkerer. Det finnes både digitale og manuelle urskiver.

vw id buzz elvarebil parkering

Støtteordninger for elektrisk varebil

Noen kommuner tilbyr støtteordninger som gir tilskudd til ladeinfrastruktur og ladebokser for bedrifter som mangler lademulighet. I Oslo og Bergen er det blant annet mulig å søke om en slik støtte.  Ta kontakt med din kommune for mer informasjon om slike tilskuddsordninger.

Besparelser ved valg av elektrisk varebil

I tillegg til drivstoffbesparelser og billigere bilforsikring vil en elvarebil være rimeligere å vedlikeholde enn tradisjonelle varebiler med forbrenningsmotor. Dette skyldes blant annet:

  • Elvarebiler har hverken motorolje, tennplugger, drivstoff- eller luftfilter som må skiftes jevnlig.
  • Elvarebiler har færre bevegelige deler som kan slites (eks girkasse, clutch, kamaksler og registerreim).
  • Servicekostnadene på en el varebil vil stort sett være skader du påfører selv samt dekk- og bremseslitasje.
  • Strømprisen vil normalt sett gi besparelse avhengig av kjørelengde og lading ved bruk av AC-lading eller DC-lading (hurtiglading). Lademuligheter på arbeidsplassen eller kommunale parkeringsplasser vil kunne gi ytterligere besparelser.

Summen av dette betyr reduserte ekstrakostnader på sikt og et langt rimeligere bilhold sammenliknet med varebiler som har en forbrenningsmotor

Nyhetsbrev

Meld deg på, og motta siste nytt om våre varebiler.

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen‑forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen. Oppgitt rekkevidde er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC-lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC-og DC-lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80% batterinivå. Leasing og lån forutsetter finansiering i Volkswagen Financial Services. Renten er flytende, og kan endres frem til utleveringsdato, samt at den følger normal renteutvikling i hele finansieringsperioden. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden. We / VW Connect Plus lisens og We / VW Connect gjelder i hhv. 2 år fra bilens første registreringsdato. De digitale ytelsene leveres av Volkswagen AG, og forutsetter aksept av vilkår, egen profil og bruk av applikasjon(er) fra Volkswagen AG. Etter utløpsdatoene angitt over kan tjenestene, forutsatt tilgjengelighet fra produsenten og at bilen har relevant programvare installert, forlenges hos Volkswagen AG.