lease elbil privat vw

Lease elbil

Forutsigbart bilhold. Færre bekymringer

Dersom økonomien spiller en rolle for deg kan leasing av elbil være et spennende alternativ å vurdere. Ved leasing er det finansieringsselskapet som kjøper bilen og leaser den videre til deg. Det betyr at du slipper å ta opp lån for å finansiere bilen. Du betaler kun en månedskostnad for å bruke bilen i avtaleperioden. Ved avtaleslutt leverer du bilen tilbake til forhandler istedenfor å skulle selge den, helt uten tanke på bruktbilmarked og -priser. Vi kaller det et enklere bilhold.

Fordeler ved å lease elbil

Fordeler ved å lease elbil

privatleasing fordeler vw

Her er fire grunner til hvorfor du bør lease elbil neste gang du skal ha ny bil:

Bilen du leaser er helt ny og leveres med mobilitetsgaranti, som betyr at du får hjelp ved driftsstans
Du får bytte bil ofte, gjerne hvert tredje år eller etter kjørte 30 000 km
Du har full bruksrett på bilen, men binder ikke opp egenkapital fordi du ikke eier bilen selv
Månedskostnadene er forutsigbare. Du har ikke ansvar for bilens markedsverdi (salgspris) når avtalen slutter og trenger ikke bekymre deg for salg av bilen

Dette koster leasing

Vi mottar mange spørsmål på hva det koster og privatlease en bil. For å kunne svare på det, må vi se på hvilke variabler som spiller inn på månedsleien og hvordan denne beregnes. I motsetning til på et billån hvor det er en gitt sum penger du skal låne, er hvert enkelt leasingtilfellet unikt. I usikre tider er leasing er leasing et godt alternativ. 

 • Startleie

  Ved oppstart av en leasingavtale må du betale startleie. Det vanlige beløpet er minimum 12,5% av total bilpris og skal betales før du kan hente bilen. Startleie tilsvarer egenkapital når du tar opp lån. Den inngår som en del av din totale betaling, og fordeles ikke på månedsleien. Det vil si, velger du høy startleie vil du få lavere månedsleie enn ved å velge lav startleie. Vi har ingen aldersgrense for leasing av bil, men gyldig førerkort må fremvises. 

 • Månedsleie

  Månedsleien beregnes ut ifra et sett med faktorer som;

  • Bilens pris inkludert leveringsomkostninger
  • Startleien du betaler inn
  • Lengden på leasingperioden
  • Forventet kjørelengde
  • Renten på leasingavtalen
  • Bilens restverdi ved tilbakelevering

  Etableringsgebyr betales i starten av leasingperioden. Eventuelle skader som ikke er utbedret i avtaleperioden og overkjørte kilometer gjøres opp i forbindelse med innlevering av leasingbilen. Du kan tegne Volkswagen Forsikring på bilen din og inkludere påkostforsikring i denne. Spør din selger om våre bilforsikringer når du bestiller bilen.

 • Kjørelengde

  Kjørelengden for leasingperioden avtales i forbindelse med inngåelse av en leasingkontrakt, og er en av faktorene som bestemmer månedsprisen på bilen din. Derfor anbefaler vi at du tenker over ditt kjøremønster og behov før du bestemmer denne, for at den skal bli så riktig som mulig fra starten av. Ser du underveis i avtaleperioden at kjøremønsteret ditt har endret seg, kan du justere kjørelengden for på den måten å unngå å betale for overkjørte km ved innlevering. Om det lønner seg å justere underveis eller ved innlevering avhenger blant annet av hvor langt ut i kontraktsperioden du er, prisen per overkjørte km og hvor mye du skal justere, dette vil din bilselger kunne svare på. Prisen per km er oppgitt i kontrakten din. Vår anbefaling er at du som leasingtaker sjekker faktisk kjørelengde opp mot ditt kjøremønster årlig. 

Tilbakelevering

Ved leasing er det differansen mellom salgssum og bilens verdi ved tilbakelevering som skal nedbetales i leasingperioden. Denne totalsummen velger du hvordan du vil fordele på startleie (maks 20% av totalsummen) og månedsleie. Jo høyere startleie du velger, jo mindre er det igjen av nedbetalingssummen å fordele på månedsleiene. Men uansett om du velger høy startleie og lav månedsleie, eller lav startleie og høy månedsleie vil nedbetalingssummen være den samme.

Så før du har spesifisert hvilken bil, hvilket utstyr, hvor langt du skal gjøre, starteleien og hvor lenge du skal lease bilen, er det vanskelig å gi et konkret svar. Derfor ber vi deg om å ta kontakt med din nærmeste Volkswagen‑forhandler som kan gi deg et leasing tilbud på akkurat den personbilen du ønsker å lease.

Du kan søke om billån gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services hos en av våre forhandlere.

Skulle du være interessert i å kjøpe leasingbilen din etter at leasingkontrakten er utløpt, tar du kontakt med forhandleren du skal levere inn bilen til. 

Ofte stilte spørsmål – privatleasing

Dersom du lurer på noe om leasing av ny bil kan det hende du finner svar på ditt spørsmål under. Skulle du ikke finne svar her kan du kontakte din forhandler

Kontakt forhandler om leasing av elbil

Dersom du ønsker å lease en elbil fra Volkswagen kan du ta kontakt med en av våre bilforhandlere, som vil kunne søke om finansiering og gi deg et uforpliktende pristilbud.  

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen‑forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen. Oppgitt rekkevidde er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC-lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC-og DC-lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80% batterinivå. Leasing og lån forutsetter finansiering i Volkswagen Financial Services. Renten er flytende, og kan endres frem til utleveringsdato, samt at den følger normal renteutvikling i hele finansieringsperioden. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden. We / VW Connect Plus lisens og We / VW Connect gjelder i hhv. 2 år fra bilens første registreringsdato. De digitale ytelsene leveres av Volkswagen AG, og forutsetter aksept av vilkår, egen profil og bruk av applikasjon(er) fra Volkswagen AG. Etter utløpsdatoene angitt over kan tjenestene, forutsatt tilgjengelighet fra produsenten og at bilen har relevant programvare installert, forlenges hos Volkswagen AG.