Teknologi

Komfort og rekkevidde med varmepumpe

Aktivt varmepumpesystem sørger for energiøkonomisk oppvarming av kupéen i elbilene fra Volkswagen. Det krever mindre strøm fra batteriet og reduserer rekkeviddetapet, spesielt på kalde dager.

Illustrasjon: Volkswagen VW ID.3 elbil med aktiv varmepumpe

Hvordan virker en varmepumpe?

I en elbil gir drivkomponentene fra seg mindre spillvarme som kan brukes til å varme opp kupeen, enn i en bil med forbrenningsmotor.

Et aktivt varmepumpesystem med aktiv batterioppvarming og -kjøling som komprimerer kjølemiddel under høyt trykk, løser dette problemet. Varmen den danner, brukes til å varme opp kald luft utenfra.

Høyvoltvarmeren bruker dermed mindre strøm fra batteriet. Elbiler med varmepumpe har derfor lengre rekkevidde enn elbiler uten varmepumpe, spesielt på kalde dager om vinteren.

vw id4 gtx varmepumpe
Kald uteluft blir til varm inneluft.

Lavt strømforbruk på norske vinterveier

Varmepumpen i elbilene til Volkswagen har flere fordeler: Kjølemiddelet som brukes til å varme opp luften, er klimanøytral. Varmepumpen reduserer forbruket av batteristrøm og reduserer rekkeviddetap, spesielt på kalde dager ved temperaturer ved -15 °C til 10°C. Det gagner både føreren og miljøet. Systemet bidrar også til effektiv oppvarming av kupéen på de kalde dagene. Den aller største nytten av varmepumpa oppnår man ved kjøring i temperaturer mellom -15 °C og 0 °C. 

Bærekraftighet har førsteprioritet

Produksjonen av Volkswagens elbiler er CO2-nøytral, og kjølemiddelet som brukes i varmepumpen, er det naturlige og klimanøytrale middelet R744.

Dette er den første aktive varmepumpen i verden som bruker dette kjølemiddelet. 

vw id3 varmepumpe
ID.-familien fra Volkswagen

Bestill prøvekjøring, eller bygg din drømmebil?

ID.-familien fra Volkswagen

Bestill prøvekjøring, eller bygg din drømmebil?

vw id familien

Ta en nærmere titt på elbilene i ID.-familien. Bestill prøvekjøring hos en av våre forhandlere, eller bygg din drømmebil i vår konfigurator. 

Les mer om teknologi fra Volkswagen

Vilkår Volkswagen

Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen‑forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen. Oppgitt rekkevidde er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC-lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC-og DC-lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80% batterinivå. Leasing og lån forutsetter finansiering i Volkswagen Financial Services. Renten er flytende, og kan endres frem til utleveringsdato, samt at den følger normal renteutvikling i hele finansieringsperioden. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.