categoryTeknologi

Effektivt og bærekraftig: Bremsesystemet i ID.-familien

Med elbilene i ID.-familien kan du kjøre trygt på så å si alle underlag. Det sørger blant annet bremsesystemet med en moderne trommelbrems på bakakselen for. 

Illustrasjon av Volkswagen VW ID.3 hvor komponentene i trommelbremsen uthevet.

Elbilene i ID.-familien er bygd på den modulære plattformen for elbiler (MEB). Den innovative plattformen er konstruert og spesielt tilpasset elbiler og gjør at mulighetene batteriteknologi gir, kan utnyttes på best mulig måte. Ett eksempel på dette er trommelbremsene.

Bremsesystemet i Volkswagen VW ID.3
Bremsesystemet i ID.3.

Rekuperasjon beskytter bremsene

Rekuperasjonen omdanner bevegelsesenergien som frigjøres ved bremsing, til strøm. Det gir økt rekkevidde, og siden størstedelen av bremseenergien ikke overføres til bremsene, reduseres også bremseslitasjen. Rekuperasjonen gjør det også mulig å bruke moderne trommelbremser på bakakselen. Foran er elbilene i ID.-familien utstyrt med vanlige skivebremser.

Gjenvinning av energi gjennom rekuperasjon i VW Volkswagens elbiler
Gjenvinning av energi gjennom rekuperasjon

Trommelbremsen

Trommelbremsen har fått navnet sitt på grunn av den lukkede sylinderformen som beskytter komponentene svært godt mot kulde, fuktighet og rustdannelse. I tillegg skåner den miljøet. Siden systemet er lukket, slipper det ikke ut bremsestøv. Det bidrar til å redusere mengden svevestøv i luften. 

Trommelbrems på 28 x 52 cm (11 tommer) på VW Volkswagen ID.3
Trommelbrems på 280 mm x 52 mm (11 tommer). 

Tre komponenter, mange fordeler

Bremsesystemet i elbilene fra Volkswagen er energibesparende og bærekraftig. Det bidrar til å forlenge serviceintervallet til to år. Det viktigste er likevel at den innovative konstruksjonen gir en rolig bremsing med kraftig bremseeffekt, som gir betydelig bedre effektivitet og pålitelighet.

ID.-familien fra Volkswagen

Bestill prøvekjøring, eller bygg din drømmebil?

ID.-familien fra Volkswagen

Bestill prøvekjøring, eller bygg din drømmebil?