Teknologi

Effektivt og bærekraftig: Bremsesystemet i ID.-familien

Med elbilene i ID.-familien kan du kjøre trygt på så å si alle underlag. Det sørger blant annet bremsesystemet med en moderne trommelbrems på bakakselen for. 

Illustrasjon av Volkswagen VW ID.3 hvor komponentene i trommelbremsen uthevet.

Elbilene i ID.-familien er bygd på den modulære plattformen for elbiler (MEB). Den innovative plattformen er konstruert og spesielt tilpasset elbiler og gjør at mulighetene batteriteknologi gir, kan utnyttes på best mulig måte. Ett eksempel på dette er trommelbremsene.

Bremsesystemet i Volkswagen VW ID.3
Bremsesystemet i ID.3.

Rekuperasjon beskytter bremsene

Rekuperasjonen omdanner bevegelsesenergien som frigjøres ved bremsing, til strøm. Det gir økt rekkevidde, og siden størstedelen av bremseenergien ikke overføres til bremsene, reduseres også bremseslitasjen. Rekuperasjonen gjør det også mulig å bruke moderne trommelbremser på bakakselen. Foran er elbilene i ID.-familien utstyrt med vanlige skivebremser.

Gjenvinning av energi gjennom rekuperasjon i VW Volkswagens elbiler
Gjenvinning av energi gjennom rekuperasjon

Trommelbremsen

Trommelbremsen har fått navnet sitt på grunn av den lukkede sylinderformen som beskytter komponentene svært godt mot kulde, fuktighet og rustdannelse. I tillegg skåner den miljøet. Siden systemet er lukket, slipper det ikke ut bremsestøv. Det bidrar til å redusere mengden svevestøv i luften. 

Trommelbrems på 28 x 52 cm (11 tommer) på VW Volkswagen ID.3
Trommelbrems på 280 mm x 52 mm (11 tommer). 

Tre komponenter, mange fordeler

Bremsesystemet i elbilene fra Volkswagen er energibesparende og bærekraftig. Det bidrar til å forlenge serviceintervallet til to år. Det viktigste er likevel at den innovative konstruksjonen gir en rolig bremsing med kraftig bremseeffekt, som gir betydelig bedre effektivitet og pålitelighet.

ID.-familien fra Volkswagen

Bestill prøvekjøring, eller bygg din drømmebil?

ID.-familien fra Volkswagen

Bestill prøvekjøring, eller bygg din drømmebil?

vw id familien

Ta en nærmere titt på elbilene i ID.-familien. Bestill prøvekjøring hos en av våre forhandlere, eller bygg din drømmebil i vår konfigurator. 

Les mer om teknologi fra Volkswagen

Vilkår Volkswagen

Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen‑forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen. Oppgitt rekkevidde er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC-lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC-og DC-lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80% batterinivå. Leasing og lån forutsetter finansiering i Volkswagen Financial Services. Renten er flytende, og kan endres frem til utleveringsdato, samt at den følger normal renteutvikling i hele finansieringsperioden. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden. We / VW Connect Plus lisens og We / VW Connect gjelder i hhv. 2 år fra bilens første registreringsdato. De digitale ytelsene leveres av Volkswagen AG, og forutsetter aksept av vilkår, egen profil og bruk av applikasjon(er) fra Volkswagen AG. Etter utløpsdatoene angitt over kan tjenestene, forutsatt tilgjengelighet fra produsenten og at bilen har relevant programvare installert, forlenges hos Volkswagen AG.