vw dekktrykk dekkmerking

Lufttrykk i dekk og dekkmerking

Sikkerhet, komfort, miljøhensyn og forbruk avhenger av dekkene på bilen din. Smart og riktig vedlikehold av bildekk gir langvarig ytelse. Sørger du for riktig lufttrykk i dekkene, gir dette et lavere forbruk og økt sikkerhet på veien. Lær om riktig dekktrykk og hva dekkmerkingen på bilens dekk betyr. 

Riktig dekktrykk
 • Hva er riktig dekktrykk? Informasjon om riktig dekktrykk for din bilmodell finner du i åpningen i førerdøren, i instruksjonsboken og i tankklaffen. Avhengig av bilens last kan det variere med inntil 1 bar.
 • Er det ok å ha for høyt dekktrykk? Ved for høyt trykk i dekkene er kraftoverføringen optimal kun midt på dekket. Det gir lavere kjørekomfort, mønsterdybden slites ujevnt og dekkenes levetid reduseres.
 • Hvor måler jeg dekktrykket? Måleutstyr finner du som regel på alle bensinstasjoner. Alle personbiler fra Volkswagen leveres med eget kontrollsystem for dekktrykk. Kontroller helst dekktrykket på kalde dekk. Når dekkene er varme, skal trykket ikke reduseres.
 • Har du lekkasje i et dekk? Et dekk mister gjennomsnittlig omtrent 0,1 bar i løpet av tre måneder. Synker trykket raskt, kan det være lekkasje i selve dekket eller i ventilen. Hold øye med dekktrykket. Er du i tvil, må du kjøre til et Volkswagen-verksted.

Kontakt merkeverksted

riktig dekktrykk vw
vw dekktrykkvarsling kontrollsystem
Kontrollsystem og kontrollampe for dekktrykkvarsling 

Lavere forbruk. Økt sikkerhet. Dekktrykkontrollsystemet fra Volkswagen gir lavere forbruk og økt sikkerhet. For lavt dekktrykk fører raskt til dekkskader – som er årsaken til omtrent 40 % av alle ulykker med personskader. I alle Volkswagens modeller er dekktrykkontrollsystem standardutstyr. Ved for lavt dekktrykk blir du varslet av en varsellampe i dashbordet. Sjekk alltid dekktrykket dersom kontrollampen for lufttrykk lyser i panelet. Dersom du har kontrollert og alt ser ok ut bør du sjekke lufttrykket på verkstedet. 

Kontakt merkeverksted

Dekkmerking

I tillegg til produsent- og produktnavn, er bildekkene merket med annen viktig informasjon som dekktype, felgdiameter, tillatt topphastighet osv. Dekkmerkingen kan se slik: 225 / 45 R17 94 W. Men hva betyr tallene på dekkene? Her får du en forklaring.

 • Dekkbredde i mm

  Seksjonsbredde

 • Høyde- og breddeforhold på dekk

  Seksjonshøyde i prosent av bredde

 • dekktype vw

  Radialdekk

 • felgdiameter i tommer

  Felgdiameter

 • Belastningskode dekk

  Belastningskode

 • hastighetskode dekk

  Hastigetskode

EU-merking av dekk

EU-merking av dekk

Et VW dekk med eu merking

EU-merkingen består av enkle symboler som viser dekkets egenskaper. Merkingen viser tre egenskaper som er viktige for dekkene. Sparer du drivstoff med dekkene? Hvordan er veigrepet på våt veibane og hvor mye støy lager dekkene? EU-merkingen viser i hvilken grad dekkene dine oppfyller disse tre viktige kriteriene.

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen‑forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen. Oppgitt rekkevidde er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC-lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC-og DC-lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80% batterinivå. Leasing og lån forutsetter finansiering i Volkswagen Financial Services. Renten er flytende, og kan endres frem til utleveringsdato, samt at den følger normal renteutvikling i hele finansieringsperioden. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.