vw dekkhotell og dekkskift

Dekkskift

Når bør du skifte dekk? Må du ettertrekke hjulboltene? Vi kan tilby dekkskift når forholdene tilsier det, og gir deg gode tips for bilens dekk som vil kunne forlenge dekkenes levetid.

Når bør jeg skifte dekk?

En generell huskeregel for skifte av dekk kan være at når temperaturen synker under 7 °C etter sommersesong er det på tide å skifte til vinterdekk. Motsatt etter endt vintersesong. Når prognosene viser en stabil temperatur over 7 °C er det hensiktsmessig å skifte til sommerdekk. Merk at temperaturene i Norge har stor variasjon og vi kan oppleve temperaturer under 7 °C selv etter vårdager med over 20 °C. Dette gjør det utfordrende å vite eksakt når man bør foreta dekkskiftet.

Bestill dekkskift

Vi skifter dekkene raskt og effektivt for deg, og sjekker dekktrykket. Dekkservice er rimelig prismessig og en rask start hos et Volkswagen-merkeverksted i forbindelse med sommer- vintersesong. Vi skifter dekkene dine etter avtale og trenger du nye dekk finner vi riktige dekk for din bil. Vi kan også oppbevare dekkene du bytter fra i et av våre dekkhotell

Bestill dekkskift i vår digitale tjeneste BilholdOpens an external link – 24 timer i døgnet. 

Ettertrekkning av hjulbolter

Det er aldri behov for ettertrekking av hjulbolter dersom hjulboltene trekkes til med riktig moment og felgen ligger korrekt an mot navet når dekk skiftes. Dersom det er mye rust på navet eller du har uoriginale felger der det må brukes sentreringsringer, risikerer du at felgen ikke legger seg inntil navet riktig. Det betyr at det ikke blir riktig sentrert, og deretter vil kunne løsne under kjøring. I instruksjonsboken står korrekt moment oppført. Sjekk derfor instruksjonsbok for korrekt veiledning.

Holdbarhet og vedlikehold av dekk

Maksimal levetid for dekk er 10 år – forutsatt at de ikke er skadet og at mønsterdybden ikke er slitt ned tidligere. Hvordan kan jeg se at bilen har slitte dekk? Her får du gode tips for vedlikehold for bilens dekk som vil kunne forlenge dekkenes levetid:

  • Unngå varme dekk: Ved å tilpasse kjørestilen din kan du påvirke hvor raskt dekkene slites. Unngå kjøring med kraftig akselerasjon og nedbremsing
  • Unngå fortauskanten når du parkerer: Dette kan skade gummibelegget og dekkets innvendige konstruksjon. I verste fall eksploderer dekket mens du kjører.
  • Riktig dekktrykk: Lavt trykk øker slitasjen. Kontroller dekktrykket regelmessig, og øk det dersom du skal kjøre med tungt lastet bil. Men vær forsiktig: Også for høyt trykk kan skade dekket.
  • Jevn mønsterdybde: Kontroller og mål jevnlig mønsterdybden på bildekkene, og kontroller dekkene for skader og deformeringer.
  • Avbalansering av dekk: Sørg for å få dekkene avbalansert hver gang du legger om til andre dekk. Dette forlenger dekkenes levetid og beskytter i tillegg lagre, styresystem og oppheng.
  • Ha riktig hjulstilling: Det er kun når akselgeometrien er riktig at dekkene slites jevnt. Slites dekkene dine ujevnt? Få hjulstillingen justert på nytt hos et av våre merkeverksteder.
  • Hold dekkene rene: Unngå at dekkene kommer i kontakt med olje, fett og drivstoff. 
vw dekk vedlikehold holdbarhet

Mønsterdybde på dekk

Sjekk mønsterdybden på dekkene dine, enten selv eller hos et Volkswagen-verksted. Mønsterdybden er viktig for dekkenes veigrep og funksjon. 

For lav mønsterdybde gir dårlig veigrep. Vi anbefaler derfor minimum 3 mm for sommerdekk og 4 mm for vinterdekk. Er mønsterdybden enda lavere, bør du montere nye dekk. Forsikringsselskapene i Norge opplyser om at svært mange stygge bilulykker på veiene i hovedsak er forårsaket av for dårlige og slitte dekk. Ved å kjøre med dekk med riktig mønsterdybde er du vesentlig tryggere i trafikken og kjørekomforten blir også bedre. 

  • Hvor dyp bør mønsterdybden på dekk være? I Norge er minimumsgrensen for sommerdekk 1,6 mm og 3 mm for vinterdekk. Vi anbefaler 3 mm for sommerdekk og 4 mm for vinterdekk. Jo dypere mønsterdybde, desto bedre kan dekket avlede vannet. Dette beskytter mot vannplaning og farlige situasjoner hvor du mister veigrepet.
  • Hvordan måler man mønsterdybden? I de grove mønsterrillene i dekkene finner du små tapper som er 1,6 mm høye. Bruk disse for å se hvor mye dekkene er slitt. For mer nøyaktig måling, bruk egnet dybdemåler.
vw mønsterdybde dekk

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen‑forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen. Oppgitt rekkevidde er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC-lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC-og DC-lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80% batterinivå. Leasing og lån forutsetter finansiering i Volkswagen Financial Services. Renten er flytende, og kan endres frem til utleveringsdato, samt at den følger normal renteutvikling i hele finansieringsperioden. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden. We / VW Connect Plus lisens og We / VW Connect gjelder i hhv. 2 år fra bilens første registreringsdato. De digitale ytelsene leveres av Volkswagen AG, og forutsetter aksept av vilkår, egen profil og bruk av applikasjon(er) fra Volkswagen AG. Etter utløpsdatoene angitt over kan tjenestene, forutsatt tilgjengelighet fra produsenten og at bilen har relevant programvare installert, forlenges hos Volkswagen AG.