Her finner du alt du behøver å vite om EU-kontroll. Lurer du f.eks på når og hvor ofte du må utføre EU-kontroll, hva prisen er, hva som sjekkes og hvilke regler som gjelder? Her får du svarene.

Når er fristen for EU-kontroll?

Etter at personbiler og varebiler er førstegangsregistrert skal de EU-kontrolleres første gang i det fjerde kalenderåret, deretter hvert annet år. Kjøretøy med tillatt totalvekt over 3 500 kg skal kontrolleres første gang i det andre kalenderåret etter 1. gangs registrering og deretter årlig.

Hos Statens VegvesenOpens an external link finner du ut når fristen for EU-kontroll er for alle person-og varebiler fra Volkswagen. Du velger selv når du ønsker å gjennomføre EU-kontrollen, så lenge bilen eller varebilen er godkjent før fristen. 

Hva koster en EU-kontroll?

Pris på EU-kontroll er ikke faste, men varierer fra forhandler til forhandler.

Be om pristilbud direkte i vårt bookingsystem Bilhold eller kontakt merkeverksted for mer informasjon.

Vi har oversikt over akkurat din bil og du vil få invitasjon til EU-kontroll fra oss når de nærmer seg, og i god tid før fristen utløper.

Hva er en EU-kontroll?

Formålet med en EU-kontroll er å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Dette er like viktig for varebiler som for personbiler. 

EU-kontroll ikke er det samme som en fullstendig tilstandsrapport. Driftssikkerhet og begynnende rustskader er for eksempel ikke en del av en EU-kontroll. Skal du selge eller kjøpe en bil eller varebil, bør du derfor foreta en fullstendig tilstandsrapport hos et Volkswagen-merkeverksted.

Som bileier er det ditt ansvar å sørge for at kjøretøyet ditt blir kontrollert og godkjent innen kontrollfristen av godkjente kontrollører for å unngå begjæring om avskilting. Vår anbefaling er at du bestiller tid for EU-kontroll i god tid slik at eventuelle reparasjoner på bilen kan foretas før fristen går ut. 

vw eu kontroll

Hva sjekkes på en EU-kontroll?

Bestill EU-kontroll

Hos oss kan du bestille EU-kontroll for din bil eller varebil på følgende måter:

  1. Bestill time digitalt via vår digitale tjeneste Bilhold
  2. Bestill time ved å kontakte et av våre merkeverksteder

Les mer om Bilhold

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen‑forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen. Oppgitt rekkevidde er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC-lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC-og DC-lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80% batterinivå. Leasing og lån forutsetter finansiering i Volkswagen Financial Services. Renten er flytende, og kan endres frem til utleveringsdato, samt at den følger normal renteutvikling i hele finansieringsperioden. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden. We / VW Connect Plus lisens og We / VW Connect gjelder i hhv. 2 år fra bilens første registreringsdato. De digitale ytelsene leveres av Volkswagen AG, og forutsetter aksept av vilkår, egen profil og bruk av applikasjon(er) fra Volkswagen AG. Etter utløpsdatoene angitt over kan tjenestene, forutsatt tilgjengelighet fra produsenten og at bilen har relevant programvare installert, forlenges hos Volkswagen AG.