vw klimarens merkeverksted

Klimarens

Har vond lukt i bilen blitt et problem kan det være smart å foreta en klimarens. 

Med varme kommer fukt, og ved fukt oppstår lett muggsopp og bakterier som via klimaanlegget kan spre både vond lukt og muggsoppsporer i luften du puster inn i bilen. 

Etter en lang og kald vinter er det derfor lurt med en god vårrens av bilens klimaanlegg ved å foreta en klimarens. Dette gir deg ikke bare et velduftende kupé, men er i tillegg en viktig del av vedlikeholdet som forlenger levetiden på bilen din.

Har vond lukt i bilen blitt et problem kan det være smart å foreta en klimarens. Våre merkeverksteder er eksperter på våre biler og står klare til å hjelpe. Du kan bestille time for dette hos våre merkeverksteder gjennom vår digitale tjeneste Bilhold, eller ta kontakt om du lurer på noe.

Kontakt merkeverksted

Tegn på at bilen trenger klimarens

Mange er kanskje ikke klar over at klimarens er en nødvendig del av bilens vedlikehold. Derfor tar mange kontakt med oss først når problemet allerede har oppstått.

Behovet for klimarens melder seg gjerne når bilen har fått en påtrengende, vond lukt som kan sammenlignes med lukten fra en gammel gymbag, gammelt treningstøy eller våt hund. Denne lukten kan oppstå nærmest over natten, og gjerne i overgangen fra et tørt, kjølig vintervær til et varmt og fuktig vårklima.

vw klimarens luftfilter

Hvor ofte bør klimarens utføres?

Rens av klimaanlegg og bytte av pollenfilter kan med fordel utføres relativt hyppig – minimum én gang i året, men gjerne oftere om du tilbringer mye tid i bilen din i løpet av en arbeidsdag og/eller har luftveisproblemer/pollenallergi. Da vil du både forebygge overoppheting av viftemotoren samt opprettholde en effektiv filtrering av skadelige stoffer nevnt over.

vw varebil klimarens

Allergi og klimarens

Hvis du er utsatt for pollenallergi vil det være særdeles gunstig å både desinifisere klimaanlegget og bytte pollenfilteret så tidlig på våren som mulig.

Dette gjelder også dersom du kjører med barn i bilen, og vil sikre et optimalt klima i kupeen til enhver tid. I verste fall kan det være skadelig å puste inn mugg og bakterier over lang tid. Det også viktig å være oppmersom på at innhalering av mugg og bakterier over tid for enkelte kan medføre trøtthet, hodepine og influensalignende symptomer.

Problemet ligger i klimakondensatoren hvor bakteriene yngler seg under gunstige forhold på våren. Ved en klimarens av varmeapparatet brukes en kraftig fordamper til å drepe bakteriene og samtidig etterlate et stoff som gir god lukt og forebygger at problemet kommer tilbake på en stund. Du må likevel huske å gjenta denne behandlingen fra år til år. Kombinert med bytte av pollenfilter vil dette sikre et vesentlig sunnere og mer behagelig klima i bilen.

Klimarens forebygger kostbare reparasjoner

Vond lukt i bilen minner oss på at det er på tide å ta affære, men langt færre husker å sjekke og fylle på kjølegass før det er for sent. Dette kan medføre både dårligere effekt av klimaanlegget, men kan også føre til mangel på smøring slik at hele kompressoren svikter og må byttes ut. Gode rutiner med jevnlig sjekk hos våre merkeverksteder er derfor den beste måten å forebygge slike skader på.

Bestill klimarens i dag

Hos oss kan du bestille service- eller verkstedtime for din bil på følgende måter:

  1. Bestill time digitalt via vår digitale tjeneste Bilhold – akkurat når det passer deg. 
  2. Finn og kontakt merkeverksted for bestilling av service

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen‑forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen. Oppgitt rekkevidde er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC-lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC-og DC-lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80% batterinivå. Leasing og lån forutsetter finansiering i Volkswagen Financial Services. Renten er flytende, og kan endres frem til utleveringsdato, samt at den følger normal renteutvikling i hele finansieringsperioden. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden. We / VW Connect Plus lisens og We / VW Connect gjelder i hhv. 2 år fra bilens første registreringsdato. De digitale ytelsene leveres av Volkswagen AG, og forutsetter aksept av vilkår, egen profil og bruk av applikasjon(er) fra Volkswagen AG. Etter utløpsdatoene angitt over kan tjenestene, forutsatt tilgjengelighet fra produsenten og at bilen har relevant programvare installert, forlenges hos Volkswagen AG.