vw steinsprutskade

Steinsprutskade

Reparer steinsprutskaden hos oss. Uansett hvilken person-eller varebil du kjører fra Volkswagen kan vi hjelpe deg med reparasjon eller skift av frontrute. Du betaler kr 0,- hos oss for fronrutereparasjon ved kasko/delkasko og normalt vil det være en egenandel for frontruteskift, avhengig av forsikringsavtalen din. Opplever du å få skade på sidevinduer er vi selvfølgelig behjelpelig med å utbedre dette for deg også.

Som kunde hos et av våre merkeverksteder får du profesjonell hjelp og nøyaktig utførelse av våre sertifiserte teknikere. Ta kontakt med din nærmeste forhandler for et uforpliktende tilbud, eller bestill time gjennom vår tjeneste i Bilhold.

Frontruteskift vs. utbedring av steinsprutskade

Mange lurer på hvor skillet går for når en frontrute med steinsprutskade må skiftes helt, og når den kan utbedre uten og måtte skifte den ut. 

Hvis steinsprutskaden i frontruten ikke er for omfattende er det ikke nødvendig med frontruteskift. Følgende krav må da tilfredsstilles for at utbedring av steinsprutskaden (fremfor skifte) kan gjennomføres:

 • Treffpunkt på steinsprutskaden må ikke overstige fem mm i diameter
 • Hvis treffpunktet befinner seg i sjåførens synsfelt må det tas en vurdering om ruten kan repareres eller skiftes
 • Sprekker som har oppstått som følger av steinsprutskaden kan ikke være lengre enn 50 mm 
 • Sprekker kan ikke strekke seg nærmere enn tre cm inn mot festekanten av frontruten
 • Mellomliggende folie og/eller indre del av frontruten kan ikke være skadet
 • Skitt og vann har ikke trengt langt inn i sprekkene

Dette er selvfølgelig ikke noe du trenger å huske selv ved oppmøte hos merkeverksted da vil vil bedømme om fronruten kan utbedres eller ikke.

vw frontruteskift steinsprut
Rapporter skade i Bilhold

Bilhold er en digital tjeneste utviklet av Harald A. Møller som gir deg en komplett oversikt over dine biler og ditt bilhold.

Tjenesten lar deg enkelt bestille verkstedtjenester, service, skadetakst og EU-kontroll med mer. Du kan også se din servicehistorikk, bilens tekniske data og varsellampeforklaring. 

Med andre ord - all nødvendig informasjon er lett tilgjengelig når behovet for profesjonell hjelp måtte melde seg.

Les mer om Bilhold

Kontakt forhandler

Bestill time online for service i Bilhold VW

Liten steinsprut. Stor risiko

En steinsprutskade er det viktig å behandle raskt for å unngå at skaden sprekker opp ytterligere. Dette kan gjøre skaden umulig å reparere som fører til at frontrute må skiftes. En frontrute som har steinsprutskade kan være farlig i trafikken fordi bilen mister noen av sine viktige egenskaper. Her er fire gode grunner til å reparere glasskader raskt:

 1. Det er billigere
  Vedlikehold koster, og det er billigere å reparere frontruten enn å skifte den. Men husk at det bare er mulig å reparere frontruten dersom skitt og vann ikke har kommet for langt inn i sprekken
 2. Sikkerhet ved bilulykke
  Frontruten gir støtte for kollisjonsputene når de blåser seg opp. For at dette skal fungere riktig, må frontruten være intakt
 3. Bedre ytelser
  Ruteservice sørger for at frontruten opprettholder sin effekt. Frontruten holder ute både fartsvind og risting når den er intakt. Har den en steinsprutskade, kan den få sprekker eller gå i stykker mens du kjører
 4. Få stabilitet i glasset
  Ruteservicen sørger for stabilitet i glasset. Frontruten er en bærende del. Av alt som bidrar til å forhindre at karosseriet blir deformert ved et sammenstøt, utgjør frontruten 30% – forutsatt at den er i god stand, naturligvis

Hvorfor bytte frontrute hos oss?

 1. Dersom vi ikke behøver å ta ut ruten, reparerer vi skaden med en gang
 2. Glassreparasjon og bytte av frontrute utføres av våre sertifiserte teknikere
 3. Alle assistent og sikkerhetssystemer tilknyttet bilglasset, kalibreres og justeres alltid ved bytte av frontrute
 4. Ofte er det ingen egenandel på reparasjon av frontruteskader og glass. Det gjelder både ved delkasko og full kasko1
 5. Vi benytter kun originale frontruter med merkelogo, som tilfredstiller fabrikkens spesifikasjoner. Bruk av Volkswagen originalt lim ved montering, sikrer at ruten har samme sikkerhetsfunksjon ved en eventuell skade/ulykke
 6. Kalibrering av sikkerhetssystemene utføres med avansert utstyr og diagnose, i henhold til fabrikkens egne krav
 7. Glassreparasjon gir et svært godt resultat. Ruten blir like stabil som før og ser nesten ut som ny. Det gjelder også sotede ruter. Frontruten er en del av konstruksjonen og derfor en viktig sikkerhetsdel i moderne karosserier. Bytte og installasjon av bilglass anbefales utført av Volkswagens sertifiserte teknikere i henhold til produsentens krav og retningslinjer

Vi kan reparere de fleste steinsprutskader raskt og billig med resin*. Du vil knapt se noe til skaden, og bilen blir like sikker som før.

Fordeler ved å velge original frontrute fra Volkswagen

Nyttige snarveier