steinsprutskade varebil frontrute

Steinsprutskade varebil
Volkswagen Nyttekjøretøy

Har varebilen din fått steinsprutskade fikser vi det! Våre merkeverksteder er eksperter på vw varebiler og står klare til å hjelpe.

Har varebilen din fått steinsprutskade fikser vi det! Våre merkeverksteder er eksperter på vw varebiler og står klare til å hjelpe.

Frontruteskift vs. utbedring av steinsprutskade

Mange lurer på hvor skillet går for når en frontrute med steinsprutskade må skiftes helt, og når den kan utbedre uten og måtte skifte den ut. Vi skal forsøke å forklare dette her.

Hvis steinsprutskaden i frontruten ikke er for omfattende er det ikke nødvendig med frontruteskift. Følgende krav må da tilfredsstilles for at utbedring av steinsprutskaden (fremfor skifte) kan gjennomføres:

 • Treffpunkt på steinsprutskaden må ikke overstige 5 mm. i diameter
 • Hvis treffpunktet befinner seg i sjåførens synsfelt må det tas en vurdering om ruten kan repareres eller skiftes
 • Sprekker som har oppstått som følger av steinsprutskaden kan ikke være lengre enn 50 mm 
 • Sprekker kan ikke strekke seg nærmere enn 3 cm inn mot festekanten av frontruten
 • Mellomliggende folie og/eller indre del av frontruten kan ikke være skadet
 • Skitt og vann har ikke trengt langt inn i sprekkene

Dette er selvfølgelig ikke noe du trenger å huske selv ved oppmøte hos merkeverksted da vil vil bedømme om fronruten kan utbedres eller ikke.

steinsprutskade varebil frontrute

Bestille time for utbedring av steinsprutskade?

Du kan bestille time for dette hos våre merkeverksteder gjennom vår digitale tjeneste Bilhold, eller ta kontakt om du lurer på noe! Kontakt merkeverksted.

Ulike typer steinsprutskader

1
Kombinasjonsbrudd

Ved utbedring av et kombinasjonsbrudd vil inntil 70-80 % av skaden ikke lenger være synlig etter en reparasjon av frontruten

Kombinasjonsbrudd i frontrute etter steinsprutskade
2
Stjernebrudd

Ved utbedring av et stjernebrudd vil inntil 80-90 % av skaden ikke lenger være synlig etter en frontrutereparasjon

Stjernebrudd i frontrute etter steinsprutskade
3
Bulls eye

Har du fått et såkalt "Bulls eye" har du hell i uhell. Da vil nemlig inntil 90-99 % av skaden ikke lenger være synlig etter reparasjonen

Bull’s eye skade i forntrute etter steinsprutskade
4
Halvmåneformet brudd

Det samme gjelder et såkalt halvmåneformet brudd som for Bulls eye - inntil 90-99 % av skaden er ikke lenger synlig etter en reparasjon av skaden

Halvmåneformet brudd i frontrute etter steinsprutskade:
Utbedre steinsprutskaden raskt!

Liten steinsprutskade men stor risiko. Her er fire gode grunner som forklarer hvorfor du bør utbedre steinsprutskader raskt:

 1. Du sparer penger
  Det er billigere å reparere frontruten enn å skifte den helt. Men husk at det bare er mulig å reparere frontruten dersom skitt og vann ikke har kommet for langt inn i sprekken (og man oppfyller kravene til utbedring nevnt over).
 2. Oppretthold sikkerheten ved bilulykke
  Frontruten gir støtte for kollisjonsputene når de blåser seg opp. For at dette skal fungere riktig, må frontruten være intakt
 3. Oppretthold stabilitet i glasset
  Fordi frontruten gir en bærende støtte til karoseriet spiller den en viktig rolle ved et eventuelt ammenstøt mellom kjøretøy. Frontruten er faktisk med på å forhindre at karosseriet blir deformert og kan utgjøre en forskjell på hele 30 % forutsatt at den er intakt og i god stand.
 4. Oppretthold kjørekomforten
  Frontruten holder ute både fartsvind og risting når den er intakt. En inntakt frontrute sørger også for optimal sikt under kjøring. Har den en steinsprutskade, kan den få sprekker eller gå i stykker mens du kjører som forringer dens opprinnelige funksjon.
steinsprutskade varebil frontrute

Det er altså viktig å utbedre en steinsprutskade så raskt som mulig for å unngå at skaden sprekker opp ytterligere. Skjer dette kan skaden på glasset bli så stor at hele frontrute må skiftes. 

Bestille time for utbedring av steinsprutskade?

Du kan bestille time for dette hos våre merkeverksteder gjennom vår digitale tjeneste Bilhold, eller ta kontakt om du lurer på noe! Kontakt merkeverksted.

Bestill servicetime i dag!

Hos oss kan du bestille service- eller verkstedtime for din varebil på følgende måter:

 1. Bestill time digitalt via vår digitale tjeneste Bilhold
 2. Finn og kontakt merkeverksted og bestill time

Ta neste steg?

Bilhold bestill service
Høy kvalitet på utført servicearbeid
til konkurransedyktige priser

I vår verden skal ikke høy kvalitet på utført servicearbeid være ensbetydende med høy pris. Derfor er du sikret konkurransedyktige priser på gjennomført service og reparasjon hos oss. Du skal også føle deg trygg på at vi kun bruker originaldeler etter fabrikkstandard.

Våre bilmekanikere er utelukkende trent opp til å skru på varebilmodeller fra Volkswagen. Derfor kaller vi dem spesialister, ikke generalister. Og derfor tør vi også påstå at Volkswagen kan Volkswagen best.

Vi tilbyr et bredt spekter av service- og reparasjonstjenester for både nye og eldre varebilmodeller.

Ta neste steg?

VW merkeverksted varebil

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

 • Priser og utstyr: Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen. Rekkevidde: Oppgitt rekkevidde er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Ladeeffekt: Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC-lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC-og DC-lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80% SOC (batteriets ladenivå). Finansiering: All privat finansiering forutsetter minst 30% egenkapital og finansiering gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services. Renten er flytende. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.