vw dekkservice dekkhotell og dekkskift tjenester

Dekkservice, dekkhotell og dekkskift til din Volkswagen

Er du er på jakt etter et sted for oppbevaring av dekkene dine? Vi kan tilby dekkskift når forholdene tilsier det og dekkhotell slik at dekkene dine oppbevares på en optimal måte når de ikke er i bruk.

Dekkhotell hos Volkswagen

--:--

Oppbevaring av bildekk i et dekkhotell betyr høy komfort og null stress for deg sommer og vinter - til en rimelig pris. Dekkhotell er det perfekte oppbevaringssted for dine sommer- og vinterdekk, og ved å oppbevare hjulene hos oss får du bedre plass i garasjen og et problemfritt hold av dekk. Vi oppbevarer dekkene på riktig måte, nemlig kjølig, mørkt og tørt. I tillegg kontroller vi mønsterdybden på dekkene og avbalanserer hjulene på nytt. Dermed er bilen riktig skodd når den nye sesongen starter, uten at du selv må bruke tid og krefter på å løfte hjulene inn i og ut av garasjen. 

Bestill dekkhotell i vår digitale tjeneste BilholdOpens an external link – 24 timer i døgnet eller kontakt forhandlerOpens an external link for mer informasjon. 

Les mer om Bilhold

Fordeler ved å velge dekkhotell for oppbevaring av dekk

Hos oss er dekkene dine trygge og lagret under de beste forhold for dekk.

 • Vi sørger for en optimal løsning for dekkene dine. Vi oppbevarer dekkene kjølig, mørkt og tørt, akkurat slik de skal oppbevares.
 • Vi kan kontrollere mønsterdybde på dekk og avbalansere hjulene dersom du ønsker det. Det betyr økt sikkerhet for deg.
 • Dekkhotell er en komfortabel løsning for deg, da du slipper å løfte dekkene inn i og ut av garasjen.
Fordeler med dekkhotell og oppbevaring av dekk hos VW
Dekkservice fra Volkswagen gir følgende fordeler for deg
 • Kvalifiserte servicemedarbeidere som utfører hjulskiftet raskt og sikkert
 • Konkurransedyktig pris
 • 100% original Volkswagen service
 • Bruk av moderne monteringsutstyr

Ønsker du å vite mer om dekkservice hos Volkswagen er noe for deg?

Finn og kontakt forhandlerOpens an external link

Dekkhotell og oppbevaring hos VW
Holdbarhet og vedlikehold av dekk VW

Holdbarhet og vedlikehold av dekk

Når er det på tide å skifte dekk? Hvordan kan jeg se at bilen har slitte dekk? Maksimal levetid for dekk er 10 år – forutsatt at de ikke er skadet og at mønsterdybden ikke er slitt ned tidligere. Her får du gode tips for vedlikehold for bilens dekk som vil kunne forlenge dekkenes levetid:

 • Unngå varme dekk. Ved å tilpasse kjørestilen din kan du påvirke hvor raskt dekkene slites. Unngå kjøring med kraftig akselerasjon og nedbremsing.
 • Unngå fortauskanten når du parkerer. Dette kan skade gummibelegget og dekkets innvendige konstruksjon. I verste fall eksploderer dekket mens du kjører.
 • Riktig dekktrykk. Lavt trykk øker slitasjen. Kontroller dekktrykket regelmessig, og øk det dersom du skal kjøre med tungt lastet bil. Men vær forsiktig: Også for høyt trykk kan skade dekket.
 • Jevn mønsterdybde. Kontroller og mål jevnlig mønsterdybden på bildekkene, og kontroller dekkene for skader og deformeringer.
 • Avbalansering av dekk. Sørg for å få dekkene avbalansert hver gang du legger om til andre dekk. Dette forlenger dekkenes levetid og beskytter i tillegg lagre, styresystem og oppheng.
 • Ha riktig hjulstilling. Det er kun når akselgeometrien er riktig at dekkene slites jevnt. Slites dekkene dine ujevnt? Få hjulstillingen justert på nytt.
 • Hold dekkene rene. Unngå at dekkene kommer i kontakt med olje, fett og drivstoff.
Riktig mønsterdybde og dekktrykk

Mønsterdybde på dekk

Sjekk mønsterdybden på dekkene dine, enten selv eller hos et Volkswagen-verksted. Mønsterdybden er viktig for dekkenes veigrep og funksjon. 

For lav mønsterdybde gir dårlig veigrep. Vi anbefaler derfor minimum 3 mm for sommerdekk og 4 mm for vinterdekk. Er mønsterdybden enda lavere, bør du montere nye dekk. Forsikringsselskapene i Norge opplyser om at svært mange stygge bilulykker på veiene i hovedsak er forårsaket av for dårlige og slitte dekk. Ved å kjøre med dekk med riktig mønsterdybde er du vesentlig tryggere i trafikken og kjørekomforten blir også bedre. 

 • Hvor dyp bør mønsterdybden på dekk være? I Norge er minimumsgrensen for sommerdekk 1,6 mm og 3 mm for vinterdekk. Vi anbefaler som sagt 3 mm for sommerdekk og 4 mm for vinterdekk. Jo dypere mønsterdybde, desto bedre kan dekket avlede vannet. Dette beskytter mot vannplaning og farlige situasjoner hvor du mister veigrepet.
 • Hvordan måler man mønsterdybden? I de grove mønsterrillene i dekkene finner du små tapper som er 1,6 mm høye. Bruk disse for å se hvor mye dekkene er slitt. For mer nøyaktig måling, bruk egnet dybdemåler.

Beste praksis for oppbevaring av dekk

 • Til tross for det tykke gummibelegget er dekkene svært følsomme. Dekk liker ikke å ha det for varmt, for fuktig og for lyst. Derfor er det viktig at du finner et egnet sted for oppbevaring av vinter- eller sommerdekkene dine.
 • Dekk har sin faste plass på høyre eller venstre side. Før du pakker dem bort, bør du derfor merke dekkene slik at du vet hvilket dekk som var montert foran til venstre, bak til høyre osv. Det gjør det enklere å montere dem på riktig plass igjen.
 • Når du skifter dekk, er dette det riktige tidspunktet for å foreta en grundig kontroll av dekkene. Er mønsterdybden ikke lenger stor nok eller er det buler på kanten? Er svaret ja bør dekket skiftes ut – stammen er ødelagt og dekket er farlig.
 • Sørg for riktig klima for dekkene. Oppbevar dekkene kjølig, tørt og mørkt – med andre ord ikke i nærheten av kjellervinduet. Dekk foretrekker å ha det komfortabelt, og dekkene bør dessuten overhodet ikke oppbevares sammen med fett, olje og løsemidler.
 • Lagre dekk stående eller liggende? Oppbevar dekk uten felger aller helst stående, og snu på dem fra tid til annen. Komplette hjul bør helst ligge oppå hverandre. Hjulstativer og veggfester kan også brukes.
 • I henhold til ADAC bør du bytte dekkene på samme aksel etter 10 000 km, dette for å forebygge skader som sagtanndannelse. Dekkene med størst mønsterdybde skal være bak.
 • Husk at dekkene er den eneste forbindelsen du har til veibanen.

Vi skifter dekkene for deg. Raskt og enkelt

Vi skifter dekkene raskt og effektivt for deg, og sjekker dekktrykket. Dekkservice er rimelig prismessig og en rask start hos et Volkswagen verksted i forbindelse med sommer- vintersesong. Vi skifter dekkene dine etter avtale og trenger du nye dekk finner vi riktige dekk for din bil. Vi kan også oppbevare dekkene du bytter fra i et av våre dekkhotell. 

Bestill dekkskift eller dekkhotell i vår digitale tjeneste BilholdOpens an external link – 24 timer i døgnet. 

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

 • Priser og utstyr: Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen.

  Rekkevidde: Oppgitt rekkevidde for våre hybrid og helelektriske bilmodeller er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten på elbilen/elvarebilen. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Ladeeffekt: Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC og DC lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80 % SOC (batteriets ladenivå).

  Finansiering: All privat finansiering forutsetter minst 30% egenkapital og finansiering gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services. Renten er flytende. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.