Med en SUV får du høy sittestilling, romslig plass og gode kjøreegenskaper hele året. Biltypen kommer i ulike karosseriformer og er et godt alternativ til stasjonsvogn, og kompaktbil. SUV har de siste årene vært den mest populære biltypen i Norge.

Fordeler med en SUV

 1. Romslighet
  En SUV har god plass til både passasjerer og bagasje. De kommer i forskjellige størrelser, så du kan velge den som passer best til dine behov​.
 2. Høy sitteposisjon
  I en SUV har du god oversikt over det som skjer foran deg. God sitteposisjon gir deg bedre oversikt over trafikkbildet. Dette kan være spesielt nyttig i travle bygater eller ved navigering i ukjent terreng​.
 3. God framkommelighet
  Høy bakkeklaring og sterk motor gjør en SUV godt egnet for å ferdes i ulendt terreng, slik som dårlige grusveier eller snødekte fjellveier. 
 4. Sikkerhet
  En SUV er generelt tryggere enn andre biltyper på grunn av deres vekt, sittehøyde og størrelse. I tillegg har en SUV en rekke sikkerhetssystemer som aktivt jobber for å forhindre eller redusere skade i tilfelle det oppstår en ulykke​.
 5. Komfort
  Tilbyr en behagelig kjøreopplevelse med god støtdemping og lavt støynivå.
 6. Enkel inn-og utstigning
  I en SUV er innstigningen høyere. Dette gjør det enklere og mer komfortabelt å komme seg inn og ut av bilen, noe som kan være spesielt nyttig for familier med små barn, eller for de som har med seg bagasje.

Er SUV en familiebil?

Ja, en SUV er perfekt egnet som familiebil med sin romslige plass, sikkerhet og komfort. De tilbyr god plass til både passasjerer og bagasje, noe som gjør dem ideelle for alt fra daglig bruk til lengre turer på motorveier og i ulent terreng.

Hvilken SUV skal jeg velge?

Når det gjelder valg av SUV, er ID.4 en fullverdig elektrisk familiebil med stor plass, lang rekkevidde og fleksible løsninger skapt for norske forhold. Er du derimot opptatt av elegant og progressivt design med iøynefallende detaljer, er SUV-coupén ID.5 et bedre valg.

Begge modellene kombinerer romslighet, intuitive funksjoner og elektriske ytelser skreddesydd for norske forhold.

SUV-modeller

Aktuelle kampanjer på SUV

ID.4 Pro 4MOTION Highline fra kr 497 900 

ID.4 Pro 4MOTION Highline fra kr 497 900 

vw id4 pro 4motion highline firehjulstrekk kampanje

Leaser du utstyrsversjonen ID.4 Pro 4MOTION Highline innen 31. mai 2024 tilbyr vi:

 • Privatleasing fra kr 3 490 pr mnd/totalt 250 678
 •  2,99% rente på finansiering

Inkludert utstyr i privatleasingtilbud:

Lettmetallfelger «Hamar» 8J x 19", med 235/55 R 19 dekk foran og 255/50 R 19 bak
19" Volkswagen Loen aluminiumsfelg i sølv med 235/55 R 19 og 255/50 R 19 vinterdekk
Easy Open/Close sensorstyrt bakluke
Design-og lyspakke
- Dynamiske LED-Matrix frontlykter med velkomstlys og allværslys
- Dynamisk lysassistent
- LED lyslist mellom frontlyktene
- 3D-LED baklykter med dynamiske blinklys
- Mørke sideruter og bakrute
Førerassistentpakke
- Ryggekamera
- Belyste dørhåndtak
- Coming and leaving Keyless Accsess, nøkkelfri åpning og låsing
- Tyverialarm med innvendig bevegelsessensor og slepebeskyttelse
- Proaktiv passasjerbeskyttelse
- Park Assist parkeringsassistent
Infotainmentpakke
- Navigasjonssystem «Discover Pro» med 12,9” infotainmentskjerm
- Komforttelefon med induksjonslading
Interiørpakke Style+
- ErgoActiveseter: 12-veis elektriske og 2-veis manuelle komfortseter med regulerbar korsryggstøtte, massasjefunksjon og uttrekkbar lårstøtte
- Elektrisk justerbare, oppvarmede og innklappbare utvendige sidespeil med minnefunksjon, senkefunksjon på passasjerside 
- Setetrekk i Artvelour og kunstskinn (sidevanger, bakside og armlener) med ID. perforering på seterygg
- Høydejusterbart passasjersete
- Dørpaneler i kunstskinn
- Baksete med midtarmlene og skiluke
- Lomme øvertst på seteryggen (forseter)
- Premium ambientebelysning i 30 valgfrie farger
Tilhengerfeste med totalvekt 1 200 kg
1.
Pris gjelder levert Oslo inkl. frakt og leveringsomkostninger. Strømforbruk blandet kjøring fra 16,3 kWh/100 km. CO2-utslipp fra 0 g/km. Verdiene vil endres etter valgt utstyr. Avbildet modell kan avvike fra standard.
2.
Startleie/etabl.geb kr. 125 038. Forutsetter 3år/30 000km, og finansiering i Volkswagen Financial Services . Totalprisen vil variere med rentenivået. Kampanjeperiode fra 01.04.2024 til 31.05.2024.
3.
Eff. rente 5,32% ved lånebehov kr 150 000 o/5år, etableringsgebyr kr 3 033. Totalt kr 172 494. Forutsetter 35% egenkapital og  finansiering i Volkswagen Financial Services. Flytende kampanjerente i de tre første årene (p.t. 2,99%, som deretter justeres til gjeldende produktrente p.t. 8,40%). Både kampanje- og produktrente er flytende og kan endres frem til utleveringsdato, samt at den følger normal renteutvikling i hele låneperioden. Kampanjeperiode fra 01.04.2024 til 31.05.2024.

Forskjellen på SUV og stasjonsvogn

Forskjellen mellom SUV-er og stasjonsvogner ligger hovedsakelig i design og funksjonalitet. En SUV har høyere bakkeklaring og ofte firehjulstrekk, noe som gir bedre ytelse i vanskelig terreng og under vanskelige kjøreforhold.

Stasjonsvogner har lavere profil og gjør dem mer aerodynamiske, noe som kan forbedre effektiviteten, forbruket og redusere luftmotstanden. Stasjonsvogner har lavere tyngdepunkt sammenlignet med SUV-er, noe som gir en mer sportslig kjøreopplevelse og økt stabilitet på asfalterte veier.

Hva er en SUV?

SUV er forkortelsen for Sport Utility Vehicle. Det er en biltype som kombinerer egenskapene til flere forskjellige biltyper.

SUV-designet preges av et sportslig og robust utseende, med appell til de med en aktiv livsstil. 

I en SUV sitter sjåføren høyt, noe som gir bedre oversikt over veien og omgivelsene langs veien. 

Opprinnelig ble betegnelsen SUV brukt om terrengkjøretøy, men med SUV-ens økende popularitet, har termen blitt utvidet til å inkludere mindre robuste biler, inkludert modeller uten firehjulstrekk.

Nyttige snarveier