vw id4 suv

SUV

Med en SUV får du høy sittestilling, romslig plass og gode kjøreegenskaper hele året. Biltypen kommer i ulike karosseriformer og er et godt alternativ til stasjonsvogn, og kompaktbil. SUV har de siste årene vært den mest populære biltypen i Norge.

Fordeler med en SUV

 1. Romslighet
  En SUV har god plass til både passasjerer og bagasje. De kommer i forskjellige størrelser, så du kan velge den som passer best til dine behov​.
 2. Høy sitteposisjon
  I en SUV har du god oversikt over det som skjer foran deg. God sitteposisjon gir deg bedre oversikt over trafikkbildet. Dette kan være spesielt nyttig i travle bygater eller ved navigering i ukjent terreng​.
 3. God framkommelighet
  Høy bakkeklaring og sterk motor gjør en SUV godt egnet for å ferdes i ulendt terreng, slik som dårlige grusveier eller snødekte fjellveier. 
 4. Sikkerhet
  En SUV er generelt tryggere enn andre biltyper på grunn av deres vekt, sittehøyde og størrelse. I tillegg har en SUV en rekke sikkerhetssystemer som aktivt jobber for å forhindre eller redusere skade i tilfelle det oppstår en ulykke​.
 5. Komfort
  Tilbyr en behagelig kjøreopplevelse med god støtdemping og lavt støynivå.
 6. Enkel inn-og utstigning
  I en SUV er innstigningen høyere. Dette gjør det enklere og mer komfortabelt å komme seg inn og ut av bilen, noe som kan være spesielt nyttig for familier med små barn, eller for de som har med seg bagasje.

Er SUV en familiebil?

Ja, en SUV er perfekt egnet som familiebil med sin romslige plass, sikkerhet og komfort. De tilbyr god plass til både passasjerer og bagasje, noe som gjør dem ideelle for alt fra daglig bruk til lengre turer på motorveier og i ulent terreng.

Hvilken SUV skal jeg velge?

Når det gjelder valg av SUV, er ID.4 en fullverdig elektrisk familiebil med stor plass, lang rekkevidde og fleksible løsninger skapt for norske forhold. Er du derimot opptatt av elegant og progressivt design med iøynefallende detaljer, er SUV-coupén ID.5 et bedre valg.

Begge modellene kombinerer romslighet, intuitive funksjoner og elektriske ytelser skreddesydd for norske forhold.

SUV-modeller

Forskjellen på SUV og stasjonsvogn

Forskjellen mellom SUV-er og stasjonsvogner ligger hovedsakelig i design og funksjonalitet. En SUV har høyere bakkeklaring og ofte firehjulstrekk, noe som gir bedre ytelse i vanskelig terreng og under vanskelige kjøreforhold.

Stasjonsvogner har lavere profil og gjør dem mer aerodynamiske, noe som kan forbedre effektiviteten, forbruket og redusere luftmotstanden. Stasjonsvogner har lavere tyngdepunkt sammenlignet med SUV-er, noe som gir en mer sportslig kjøreopplevelse og økt stabilitet på asfalterte veier.

Hva er en SUV?

SUV er forkortelsen for Sport Utility Vehicle. Det er en biltype som kombinerer egenskapene til flere forskjellige biltyper.

SUV-designet preges av et sportslig og robust utseende, med appell til de med en aktiv livsstil. 

I en SUV sitter sjåføren høyt, noe som gir bedre oversikt over veien og omgivelsene langs veien. 

Opprinnelig ble betegnelsen SUV brukt om terrengkjøretøy, men med SUV-ens økende popularitet, har termen blitt utvidet til å inkludere mindre robuste biler, inkludert modeller uten firehjulstrekk.

Nyttige snarveier