vw ID. Buzz Cargo elvarebil
Siste nytt

ID. Buzz Cargo kåret til
“International Van of the Year 2023”
Volkswagen Nyttekjøretøy

Siste nytt

ID. Buzz Cargo kåret til
“International Van of the Year 2023”
Volkswagen Nyttekjøretøy

Skrevet av Lars Joakim Hanssen
September 20, 2022

ID. Buzz Cargo ble under varebilmessen IAA i Hannover tildelt den prestisjetunge prisen "International Van of the Year 2023". Dette er et kvalitetsstempel for den nye elvarebilen.

Flere av Europas mest fremtredende motorjournalister kårer hvert år årets varebil gjennom den gjeve tittelen International Van of the Year (IVOTY). For 2023 gikk prisen til Volkswagens ID. Buzz Cargo.

Juryen skriver i sin begrunnelse for tildelingen at ID. Buzz Cargo har begynt en ny tidsalder, ikke bare for utvalget av kjøretøy fra Volkswagen, men for alle segmenter innen lettere nyttekjøretøy. Denne varebilen er noe som for tiden ikke er sett i LCV-verdenen. Først av alt er den nærmere en personbil – like dynamisk i formen, i kjøring med ekstra komfort, og samtidig er den en perfekt nyttekjøretøy under 3,5 tonn.

Videre fremhever juryen eksteriøret i ID. Buzz og viser til at designet har sitt opphav fra den legendariske folkevognbussen, samtidig som den er moderne og fremtidsrettet. 

At det ferskeste tilskuddet i den elektriske ID.-familien vinner en så gjev pris, bekrefter at dette er en elvarebil som vil treffe godt i det elektriske varebilmarkedet. Det er også et kvalitetsstempel.

Inntil 422 km rekkevidde

Med en rekkevidde på inntil 422 km (WLTP), et varerom på nesten 4 kubikk, inntil 1.000 kg. tillatt tilhengervekt, god nyttelast og hurtiglading på inntil 170 kW, er dette en arbeidsbil som gjør det enklere for flere næringsdrivende å ta del i det grønne skiftet. De første bilene har nettopp ankommet Norge, og i løpet av høsten vil de første kundebilene bli utlevert i Norge.

ID. Buzz Cargo er en elektrisk varebil som er bygget som elbil fra bunnen av på Volkswagens MEB-plattform. Det betyr at den bygges på samme plattform som de populære ID.-modellene ID.3, ID.4, ID.5 og ID.7.

ID. Buzz Cargo får en ladekapasitet på inntil 170 kW, som betyr at du under optimale forhold kan lade bilen fra 5 til 80 prosent på rundt 30 minutter.