vw bærekraftig gjenvinning –  en vei i fjellandskap

Gjenvinning

95% av din Volkswagen kan gjenvinnes og brukes om igjen. Har du en Volkswagen som nærmer seg slutten av livssyklusen? Som produsent er vi oss vårt ansvar bevisst. Vi tar produktene tilbake når de når slutten på livssyklusen sin. Her vil du få mer informasjon om gjenvinningsprosessen og det juridiske rammeverket for gratis retur av utrangerte kjøretøy, batterier og elektriske/elektroniske enheter.

A road above a body of water leading into the mountains
Gjenvinning hos Volkswagen

Konstruert med tanke på materialgjenvinning

Vi tenker bærekraft gjennom hele prosesskjeden, fra produktplanlegging til produksjon og gjenvinning. Dette bidrar til å redusere klimaavtrykket, for eksempel ved å spare ressurser.

Tiltak ved utvikling av bilen

Allerede i utviklingsfasen legger vi grunnlaget for at din nye Volkswagen skal kunne gjenvinnes på en klimavennlig måte den dagen den skal vrakes.

Gjenvinning av materialer hos Volkswagen

Vi har satt oss som mål å redusere forbruket av nye råstoffer. I den forbindelse bruker vi gjenvinnende materialer under produksjon av bilene våre, f.eks. gjenvunnet plastmateriale laget av avfall eller produksjonsrester. Dette utgjør en liten del av den nye bilen.

Høy kvalitet

Uansett om de består av nytt eller resirkulert materiale, oppfyller alle komponentene våre høye krav. Vi bruker kun resirkulerte materialer av høy kvalitet som gjennomgår omfattende tester før bruk. 

Gjenvunnet plastmateriale i to av modellene våre
En gul VW Golf

Golf 

Her kan du lese mer om bruk av gjenvunnet plastmateriale på Golf.

VW ID4

ID.4

Les mer om hvordan gjenvinnende plastmateriale brukes i elbilen ID.4 og hvilken andel det utgjør.

Solstråler skinner gjennom bladene på et tre
Kassering av kjøretøy

Enkelt og gratis

Hvis din Volkswagen skal materialgjenvinnes, kan du levere den til en godkjent biloppsamler for gratis til gjenvinning i henhold til gjeldende forskrifter. Videre er det ikke bare gratis, men man får utbetalt vrakpant, kr. 3000.

Gjenvinningsandel

Vil du vite mer om behandling og gjenvinning av utrangerte kjøretøy? De norske bilimportørenes eget returselskap, Autoretur AS, publiserer årlig en miljørapportOpens an external link om gjenvinningsandelen i Norge.

Gjenvinningsprosess

En VW-servicemedarbeider holder et Volkswagen-batteri – resirkulering av batterier
Retur og gjenbruk av batterier

Batterier skal ikke kastes i husholdningsavfallet. Her kan du lese mer om hva du bør gjøre med brukte batterier. 

Retur og gjenbruk av brukte elektriske og elektroniske enheter

Her kan du lese om dine rettigheter og plikter ved kassering av elektriske og elektroniske enheter.

Symbol av en søppelkasse med kryss over – korrekt kassering

Vilkår Volkswagen

Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen‑forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen. Oppgitt rekkevidde er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC-lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC-og DC-lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80% batterinivå. Leasing og lån forutsetter finansiering i Volkswagen Financial Services. Renten er flytende, og kan endres frem til utleveringsdato, samt at den følger normal renteutvikling i hele finansieringsperioden. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.