vw id5 gtx elbil med hengerfeste

Elbiler med hengerfeste

Som en ledende produsent av elektriske kjøretøy, forstår Volkswagen behovet for fleksibilitet og funksjonalitet i elbilene våre. Dette inkluderer kapasiteten til å bruke hengerfeste for ekstra lastekapasitet. 

Volkswagens elbiler er designet for å tilby en balanse mellom ytelse og praktisk bruk. Våre elbiler med hengerfeste er ideelle for de som trenger ekstra lastekapasitet, enten det er for ferier, flytting, eller fritidsaktiviteter.

Våre elbiler med hengerfeste

Vårt utvalg av elbiler som tilbyr hengerfeste inkluderer populære modeller som Volkswagen ID.4, ID.5 og ID. Buzz. Disse modellene er utviklet for å gi en trygg og stabil kjøreopplevelse, selv når du trekker en henger.

Tillatt totalvekt og begrensninger

Hengerkapasiteten varierer mellom våre elbilmodeller, og den tillate totalvekten er høyere for modeller med firehjulstrekk. Volkswagen ID.4 med bakhjulstrekk, for eksempel, kan trekke henger med totalvekt på 1 000 kg.

Krav til førerkort

For de fleste situasjoner er et standard B-førerkort tilstrekkelig for å kjøre en elbil fra Volkswagen med henger. Det er viktig å sjekke vognkortet for mer informasjon om maksimal tillatt totalvekt ved frakt av henger. Skulle totalvekten av bil og henger overstige 3 500 kg, vil et BE-førerkort være nødvendig.

vw id7 hengerfeste

Ytterligere vurderinger

  • Effekt på rekkevidde: Når du trekker en henger, kan dette påvirke rekkevidden. Det er viktig å planlegge turer med dette i betraktning.
  • Lading: Med en henger kan tilgang til visse ladestasjoner være mer utfordrende. Planlegg ruter der du har enkel tilgang til lading, eller har nok plass til å parkere hengeren i mellomtiden.
  • Sikkerhet: Sørg for at hengeren er korrekt festet og lasten sikret. Følg alltid veitrafikkloven og ivareta sikkerheten.
Ofte stilte spørsmål

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen‑forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen. Oppgitt rekkevidde er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC-lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC-og DC-lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80% batterinivå. Leasing og lån forutsetter finansiering i Volkswagen Financial Services. Renten er flytende, og kan endres frem til utleveringsdato, samt at den følger normal renteutvikling i hele finansieringsperioden. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden. We / VW Connect Plus lisens og We / VW Connect gjelder i hhv. 2 år fra bilens første registreringsdato. De digitale ytelsene leveres av Volkswagen AG, og forutsetter aksept av vilkår, egen profil og bruk av applikasjon(er) fra Volkswagen AG. Etter utløpsdatoene angitt over kan tjenestene, forutsatt tilgjengelighet fra produsenten og at bilen har relevant programvare installert, forlenges hos Volkswagen AG.