Teknologi

Jevnlige oppdateringer med «Over-the-Air»

January 31, 2022

Med «Over-the-Air» holder din elbil i ID.-familien seg oppdatert. Nye funksjoner, bedre og raskere programvare, og muligheter for individuelle tilpasninger, gjør at du som en eier av en bil fra Volkswagen kan være trygg på at bilen din kan fornyes jevnlig.

Illustrasjon av en dame som sitter i nærheten av sin vw id4 suv som får en over-the-air-programvareoppdatering.

Hva er «Over-the-Air»? 

«Over-the-Air»-oppdateringer er programvareoppdateringer som lastes ned via bilens 4G-tilgang. Det vil si at oppdatert programvare til bilen kan lastes ned og installeres direkte av kunden over nettet, uten at man må oppsøke forhandler.  

«Over-the-Air»-oppdaterer blant annet forhåndsinstallerte programmer som er uavhengige av programvaren, f.eks. navigasjon og In-Car-apper som We Charge. Dette fungerer på samme måte som når du oppdaterer apper på smarttelefonen. Oppdateringene kan f.eks. utvide funksjonene til det interaktive lysbåndet ID.Light, forbedre assistentsystemene eller optimalisere infotainmentsystemets utseende. Nye oppdateringer blir tilgjengelig fortløpende og er en forutsetning for å kunne installere framtidige versjoner. 

Fordelen med «Over-the-Air»

Siden oppdateringene kan utføres via nettet uten å oppsøke et verksted, kan mange funksjoner oppdateres og forbedres. Dette er en enkel og sømløs løsning for deg som kunde. Nye funksjoner, bedre og raskere programvare, og muligheter for individuelle tilpasninger, gjør at du som eier av en modell i Volkswagens ID.-familie kan være trygg på at bilen din kan fornyes regelmessig.

Illustrasjon av en vw id4 som laster ned Over-the-Air-oppdateringen.

Hvordan fungerer det?

Det er ganske enkelt: Ny programvare lastes ned automatisk og vises i infotainmentsystemet når oppdateringen er fullført. Nedlastingen starter mens bilen kjører, mens installasjonen kan startes etter at bilen er parkert. Detaljer om oppdateringen og estimert installasjonstid blir tilgjengelig etter at bilen er parkert, slik at føreren kan velge om den skal installeres med en gang eller på et senere tidspunkt. Slik holder Volkswagens ID.-modeller seg oppdatert regelmessig. 

Les mer om tilgjengelige Over-the-Air oppdateringer 

«Over-the-Air»-kompatible elbiler fra Volkswagen

«Over-the-Air»-kompatible varebiler fra Volkswagen Nyttekjøretøy

Er tiden inne for å bytte til elvarebil, er også tiden inne for å vurdere ID. Buzz Cargo!

"Over-the-Air"-programvareoppdateringer 

"Over-the-Air"-oppdateringer er viktige for å sikre at din modell i ID.-familien holder seg jevnlig. Programvareoppdateringene fra Volkswagen inkluderer en rekke nye funksjoner, forbedringer og fordeler for deg. 

Les mer om teknologi fra Volkswagen

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

  • Priser og utstyr: Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen.

    Rekkevidde: Oppgitt rekkevidde for våre hybrid og helelektriske bilmodeller er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten på elbilen/elvarebilen. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Ladeeffekt: Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC og DC lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80 % SOC (batteriets ladenivå).

    Finansiering: All privat finansiering forutsetter minst 30% egenkapital og finansiering gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services. Renten er flytende. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.